Smoothie 2 -pentru imunitate

Asa cum v-am promis, incerc sa fac poze si sa postez mare parte din smoothie-urile pe care le pregatesc familiei mele, in special piticilor. Nu reusesc sa fac asta zilnic pentru ca de obicei pregatesc totul pe graba.

Pentru astazi le-am facut baietilor mei un smoothie pentru cresterea imunitatii cu polen uscat. Un smoothie adorat de copii.

Cel mai simplu si mai sanatos smoothie

.

smoothie

Am folosit: o banana, un mar , o portocala mai mica, cateva capsuni(din gradina-congelate), 2 lingurite polen uscat.

Am spalat, curatat, taiat/feliat fructele, le-am adaugat in cana de la mixer impreuna cu polenul uscat si jumatate de pahar de apa.

Am mixat totul pentru cate 30 de secunde si gata, a rezultat un suc delicios pentru pitici, 500 ml s-au baut cu viteza luminii de a trebuit sa mai fac o portie 🙂

Si daca va intrebati ce este polenul  si la ce foloseste, va zic ca de curand am descoperit ca polenul (crud si/sau uscat) este un adevarat miracol al naturii, este unul dintre cele mai pure si complexe alimente, acesta este recoltat de albine si nu produce alergii. Polenul  este unul dintre cei mai de baza aliati impotriva imbatranirii premature, sustine ficatul, aparatul respirator, inima si sistemul circulator, este un reglator perfect al functiilor digestive, reface flora intestinala, normalizeaza nivelul de colesterol si de trigliceride, previne osteoporoza si formele de cancer hormonodependente, precum cel de san sau de prostata, si reduce efectele secundare ale chimoterapiei.

Polenul intareste si echilibreaza sistemul imunitar, de aceea il folosesc si eu in alimentatia copiilor, pentru ca este un intaritor natural. Sa nu mai zic ca  detoxifica intregul organism si echilibreaza metabolismul celular, prezinta importante efecte antiseptice si antibiotice, combate bronsitele, tusea si gripa, fiind recomandat inclusiv impotriva astmului.

Acest aliment minune imbunatateste activitatea creierului, sustine memoria si combate oboseala, astenia si diminueaza depresia psiho-emotionala.

Aduce numai beneficii organismului, de aceea prefer sa folosesc produse naturale, in special apicole direct de la producator, decat vitamine sau suplimente alimentare din farmacii.

Sper sa va inspire si aceasta reteta ; cat de curand voi posta o alta.

0 comentarii
0 like-uri
Articolul anterior: Smoothie fructe 1- Pomelo,mar,portocala,paraArticolul următor: Spring Bloggers Meet- impresii si multe poze

Related posts

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate