Cel mai fascinant tinut este tinutul de mana-Le Mage

Pe acest blog nu am scris pana acum recenzii de carte, insa astazi voi face recenzia unui volum de poezii pe care l-am primit cadou chiar de la autor , Mihai Gavrilescu, prin intermediul Alinei; le multumesc pe aceasta cale.

Imi place sa citesc poezii, le ador, insa in ultima vreme nu mi-am mai gasit timp pentru citit, din pacate. Ma bucur ca am primit aceasta carte, m-am oprit putin in loc si am savurat fiecare vers…

In colet mai era si o surpriza,  un semn de carte traditional, absolut minunat, cusut pe etamina, ceva special.

Dar si mai mare a fost surpriza cand am citit mesajul, era scris de mana, cu autograf, special pentru mine. Apreciez enorm si ii multumesc.

Spre rusinea mea, pana acum n-am mai auzit de Mihai Gavrilescu, desi a scris mai multe carti. La aceasta , cel putin, se semneaza ‘Le Mage‘ si pentru cine nu cunoaste, e greu sa isi dea seama care este adevaratul nume al autorului. Pe mine m-a dus cu gandul la un magician care aseaza cuvinte magice pe foaie…

Acest volum este scris pe 135 pagini ‘pline de iubire in toate formele ei’ , chiar prima dintre poezii este intitulata „Preludiu” exact ca-n viata reala:

 „Există un ţinut unde curg
râuri lacrimale
săpând crevase
în palme
şi palmele se împreunează
în cascade de degete
şi degetele se împletesc
şi umplu cerul
cu porumbei de lână.
Cel mai fascinant ţinut este ținutul de mână.”

Toate poeziile au ilustratii sugestive, acestea fiind facute chiar de catre autor. Dau o nota aparte fiecarei pagini, simti emotie la fiecare vers, citesti cu interes fiecare cuvant si nu te mai poti opri. Din ce citesti mai mult din aia iti place mai tare… Totul se petrece intr-un stil sensibil dar realist, potrivit zilelor noastre, astfel incat sa iti trezeasca si sa-ti puna in miscare imaginatia.

Aceasta carte este mai mult decat  potrivita pentru a fi daruita, este un cadou inedit pentru persoana iubita, sau pur si simplu pentru cei ce iubesc poezia .

Poezia care mi-a ramas in cap si pe care am memorat-o de la prima citire este ” Cum esti tu la mine-n eu” , o poezie simpla, dar deosebita.

Sincer va spun ca mi-a fost dor sa citesc pe nerasuflate o carte, mi-am ‘potolit setea’ pentru o vreme, asa ca o pun la loc de cinste in biblioteca si cu siguranta o voi reciti candva.

Va recomand cu tot dragul sa cautati cartea ” Cel mai fascinant tinut este tinutul de mana” (Le Mage), o sa va placa sigur.

1 comentarii
2 like-uri
Articolul anterior: Paine fara framantareArticolul următor: Bunatati din stup- Complex Apicol Veceslav Harnaj

Comentarii

  • Melente Valentin Ionut

    septembrie 4, 2021 at 04:52
    Răspunde

    Vreau și eu cartea, maxim până in 10 septembrie, dacă se poate, să o fac cadou... Se poate?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate