Prajitura rapida – reteta proprie + ulei de cocos Niavis

In urma cu ceva timp am fost provocata de cei de la Vegis sa creez o reteta  cat mai originala, fie ca vorbim de o reteta de cosmetice sau una de prajituri, in care sa folosesc un produs trimis de ei, anume  Uleiul de Cocos Niavis.

Am stat si m-am gandit, m-am razgandit, am vrut sa fac o masca de par, apoi am zis ca mai bine ma gandesc la o prajitura ca si-asa piticii bazaiau ca vor ceva dulce. Am luat o foaie si-un pix si mi-am intrebat nazdravanul ce fel de prajitura vrea, ce culoare sa fie, ce gust etc. Mi-a zis ca ar vrea ceva in 2 culori, sau una cu crema de ciocolata, dar sa fie alba si sa aiba multa nuca de cocos ( adora fulgii de nuca de cocos) si sa fie pufoasa… Na, ai intrebat, acum pune si fa, Eleno :))

Iata cum am pregatit eu prajitura cu cocos !

prajitura cu cocos

Cat m-am invartit de doua ori prin bucatarie, mi-am adus aminte ca uleiul de cocos este un bun inlocuitor al untului, si de aici a inceput sa fie mai simplu, mi-au venit in cap ingredientele rand pe rand si pot sa zic ca am descoperit cea mai simpla si rapida reteta de prajitura, ca sa nu zic chiar inventat 😀

Asadar, va las si voua reteta mea care a avut urmatoarele ingrediente:

Pentru prajitura :

  • 1 cana zahar
  • 1cana ulei
  • 2cani apa minerala
  • 2linguri ulei de cocos Niavis
  • 2pliculete praf de copt
  • 30grame nuca de cocos colorata
  • 4cani faina

Pentru glazura :

  • 250 grame ciocolata (eu am folosit iepurasii primiti de pitici)
  • 2 lingurite ulei de cocos Niavis
  • 2linguri lapte
  • 20grame nuca de cocos

MOD DE PREPARARE:

Intr-un bol mare am mixat adaugand pe rand : zaharul+ uleiul +o cana apa minerala + 2cani faina(adaugate in ploaie) + cealalta cana apa minerala + celelalte 2 cani faina(in ploaie) + cele 2 linguri ulei de cocos + nuca de cocos+ praful de copt.

Am pus cuptorul la incins la 170°C , timp in care am uns tava cu o lingurita ulei de cocos Niavis , am tapetat-o cu faina si am turnat compozitia pentru prajitura. Am introdus tava la cuptor pentru 35 de minute tot la 170°C, la final am verificat-o cu scobitoarea si a mai fost nevoie sa o las 5 minute, asa ca in total, coacerea a durat 40 minute. Nici n-aveti idee cum mirosea… <3

Dupa ce am scos-o m-am apucat de facut glazura : Am rupt in bucatele ciocolata si am considerat ca sunt suficiente 250 gr, am adaugat laptele si uleiul de cocos Niavis, apoi am pus la topit pe aragaz , pe ochiu cel mai mic, dat incet , si cu o spatula am avut grija sa nu se lipeasca. 

Intre timp s-a mai racorit si prajitura, am taiat-o cubulete in tava , am turnat deasupra glazura si am presarat fulgii de nuca de cocos. Am lasat totul la racit, sau cel putin asa trebuia, ca ai mei feciori nu au avut rabdare si m-au rugat sa le ofer cate o portie, insa restul a fost pus bine pana seara . 

Nu pot sa va descriu cat de buna si aromata a fost si cat de pufoasa,  am avut super mari emotii, nu stiam cum o sa iasa sau ce gust o sa aiba. Baietii au numit-o prajitura ‘Cocos’ si a doua zi, dupa ce au mai ramas doar 2-3 firimituri au zis ca trebuie sa mai fac una :))

Multumesc, Vegis, ca datorita provocarii voastre am descoperit un produs care nu o sa-mi mai lipseasca din casa, acest ulei de cocos 100% ecologic extra virgin, foarte nutritiv, sanatos si versatil.

Sper sa incercati si voi aceasta reteta, garantat o sa iasa pentru ca eu am repetat-o inainte sa o public, sa fiu sigura ca scriu totul cum trebuie, si bineinteles ca a iesit la fel de delicioasa ca si prima data.

 

 

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: