Pachetele cu branza, ceapa verde si marar

Piticii mei vor placintele cu branza, dar nu placinta placinta, ceva , altceva…asta a fost dorinta lor, asa ca m-am pus pe treaba si pentru astazi am pregatit niste pachetele cu branza, ceapa verde si marar.

Curiosi ce-a iesit? Gustari delicioase si satioase 😉

Am avut nevoie de:

  • un pachet foietaj (2 bucati are inauntru)
  • 3 oua
  • 500 gr branza foarte putin sarata
  • o mana zdravana de cozi de ceapa verde (din gradina)
  • o mana zdravana de marar verde (din gradina)

Mod de preparare :

Am lasat foietajul sa se decongeleze in timp ce eu am pisat cu furculita branza, apoi am spalat si tocat frunzele de ceapa si mararul, dupa care am adaugat totul intr-un castron, plus oualele, si am amestecat. Asta este compozitia, mai simplu de atat nici ca se putea.

Dupa ce  s-a inmuiat foietajul atat cat trebuie, l-am intins putin cu sucitorul si l-am taiat patratele, ca sa nu pierd timpul, am dat drumul la cuptor la 170°C , apoi am inceput sa pun compozitia rezultata mai sus peste foietaj ,am impachetat si gata treaba .

Am introdus tavile la cuptor si in 20 de minute au fost gata. Trebuie sa va mai spun ca piticii nu mai aveau rabdare si au stat ca pe ace pana am scos tavile? Sau ca , desi ii frigeau, au luat cate o bucatica si le-au mancat asa? :)) Teroare cu ei , am zis ca de acum pun cuptorul in actiune doar dupa ce-i adorm :))

Daca nu ati incercat pana acum, va recomand sa faceti aceste pachetele, puteti combina si in alte feluri, eu mai adaug uneori si ciuperci sau spanac, depinde ce am in casa, ies delicioase. Piticii le mai mananca si cu iaurt.

Spor la bucatarit, iar daca va place aceasta reteta, Share 😉

 

2 Comments Posted

  1. Și eu fac o rețetă similară, învățată de la mama mea, originară din Tulcea. Cherdele se numesc, au același conținut, doar că aluatul se face precum cel de pâine. Oricum, combinația este delicioasă. 🙂

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: