Copiii si canicula- nu ii lasati singuri in masina !

Dragilor, dupa cum bine stiti, ati vazut la tv si chiar simtiti pe pielea voastra, este CANICULA! In unele zone din tara este cod galben, dar si rosu, asa ca trebuie sa avem mare grija de noi, in special de copii.

Astazi vreau sa trag un semnal de alarma asupra faptului ca multi parinti, insconstienti as zice eu- imi asum! , isi lasa copiii in masina cateva minute, fie pentru ca acestia dorm si nu doresc sa ii trezeasca, fie pentru ca au putina treaba la banca si ‘nu dureaza decat 2 minute’ (de parca ar sti dinainte ca e sau nu ditamai coada ) etc.

Ei bine, trebuie sa stiti ca in timpul caniculei, in masina temperatura poate fi mortala! 

In soare, masinile se incing foarte repede si , desi afara pot fi doar 26 grade, dupa 20 minute in masina se vor resimti 43 grade, dupa 40 minute 48 grade si tot asa pana la 51 de grade; chiar daca pare greu de crezut…

Pe timpul caniculei, cei mai vulnerabili sunt copiii, evitati sa ii lasati singuri in masina chiar si pentru o fractiune de secunda, deoarece temperatura lor corporala creste de trei pana la cinci ori mai repede decat la un  adult. Este bine sa stiti, ca sa evitati acest lucru, ca daca temperatura corporala a unui copil atinge 40 de grade Celsius, mare parte din organele interne incep sa cedeze, si din pacate, la 41,6 grade poate surveni decesul. 

Nu este de joaca, mai bine amanati anumite treburi sau luati-i   cu voi, NICIODATA NU LASATI COPIII SINGURI IN MASINA, cel putin pe timpul verii!!!

Sper sa va fie de folos aceste informatii si sa va ganditi de 10 ori inainte !!! 

5 comentarii
1 like
Articolul anterior: Dacia Plant 15 ani de activitate – pachet de sanatateArticolul următor: GASCA ZURLI vine la Constanta- intrare libera !

Related posts

Comentarii

 • Monea Simona

  iulie 22, 2019 at 00:39
  Răspunde

  Nou nu obișnuim să-l lăsăm în mașină...îl trezim și-l luăm cu noi... chiar este periculoasă canicula...un articol minunat

 • Valeria Chertes

  iulie 21, 2019 at 19:52
  Răspunde

  Doamne ferește,nu as putea sa las copilul în mașină și să merg de acolo.

 • Toma Tantica

  august 7, 2018 at 08:26
  Răspunde

  ai mare dreptate,of cum să-ți lași copilul singur

 • Marin Theodora

  septembrie 14, 2017 at 08:28
  Răspunde

  Multi nu tin cont de acest fapt si din pacate in mod voit cand parcheaza in locuri nepermise

 • AnaMaria Costia

  iulie 1, 2017 at 15:28
  Răspunde

  Niciodată n-am lăsat fetița singura in mașina, dacă dormea o luam ușor in brațe si plecam unde aveam treaba .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate