Copiii si canicula- nu ii lasati singuri in masina !

Dragilor, dupa cum bine stiti, ati vazut la tv si chiar simtiti pe pielea voastra, este CANICULA! In unele zone din tara este cod galben, dar si rosu, asa ca trebuie sa avem mare grija de noi, in special de copii.

Astazi vreau sa trag un semnal de alarma asupra faptului ca multi parinti, insconstienti as zice eu- imi asum! , isi lasa copiii in masina cateva minute, fie pentru ca acestia dorm si nu doresc sa ii trezeasca, fie pentru ca au putina treaba la banca si ‘nu dureaza decat 2 minute’ (de parca ar sti dinainte ca e sau nu ditamai coada ) etc.

Ei bine, trebuie sa stiti ca in timpul caniculei, in masina temperatura poate fi mortala! 

In soare, masinile se incing foarte repede si , desi afara pot fi doar 26 grade, dupa 20 minute in masina se vor resimti 43 grade, dupa 40 minute 48 grade si tot asa pana la 51 de grade; chiar daca pare greu de crezut…

Pe timpul caniculei, cei mai vulnerabili sunt copiii, evitati sa ii lasati singuri in masina chiar si pentru o fractiune de secunda, deoarece temperatura lor corporala creste de trei pana la cinci ori mai repede decat la un  adult. Este bine sa stiti, ca sa evitati acest lucru, ca daca temperatura corporala a unui copil atinge 40 de grade Celsius, mare parte din organele interne incep sa cedeze, si din pacate, la 41,6 grade poate surveni decesul. 

Nu este de joaca, mai bine amanati anumite treburi sau luati-i   cu voi, NICIODATA NU LASATI COPIII SINGURI IN MASINA, cel putin pe timpul verii!!!

Sper sa va fie de folos aceste informatii si sa va ganditi de 10 ori inainte !!! 

3 comentarii publicate

  1. Niciodată n-am lăsat fetița singura in mașina, dacă dormea o luam ușor in brațe si plecam unde aveam treaba .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: