5 lucruri pe care ar trebui sa le faci de ACUM pentru o BATRANETE linistita

Odata cu trecerea timpului, ar trebui sa incepi sa te pregatesti pentru anii de batranete. In ciuda faptului ca multe persoane considera ca nu vor apuca aceasta perioada, in general, acestea preconizeaza gresit felul in care se va desfasura viata lor. Tocmai din acest motiv, ar trebui sa incepi, inca de pe acum, sa iti asiguri o batranete linistita, astfel incat sa poti trai fericit si impacat cu tine.

Iata care sunt cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru o BATRANETE linistita:

  • 1 .Trebuie sa iti asiguri un venit lunar, suficient de generos, pentru a-ti permite sa ai grija de tine. Chiar daca, pe masura ce imbatranesti cheltuielile se reduc in ceea ce priveste hainele, de exemplu, acestea cresc considerabil atunci cand vine vorba despre medicamente, medici si alte lucruri fara de care nu vei putea sa duci o viata linistita si sigura. In acest sens, o buna idee ar fi sa economisesti, lunar, o suma de bani, astfel incat sa iti poti permite toate lucrurile de care vei avea nevoie. Un depozit bancar este, fara indoiala, o varianta pentru care poti opta.
  • 2.Un alt lucru pe care il poti face, inca de pe acum, astfel incatsa te bucuri de viata si in perioada batranetii, este acela de a avea grija de corpul tau. De cele mai multe ori, persoanele varstnice se confrunta cu episoade depresive, tocmai pentru ca aspectul lor fizic le nemultumeste. De aceea, ar trebui sa ai grija de corpul si tenul tau, astfel incat sa te simti bine in pielea ta, chiar si in aceasta etapa a vietii. Mai precis, fa multa miscare, fii o persoana activa si, cel mai important, acorda o atentie deosebita produselor cosmetice pe care le folosesti. In ceea ce priveste produsele pentru ingrijire, opteaza pentru cele naturale, care au grija de tenul tau si previn imbatranirea pielii. De exemplu, folosirea apei micelare de la Bottega verde, dupa demachiere, iti va curata tenul, absorbind uleiul din tenul tau, dar si praful sau alte impuritati. Acest lucru, te va ajuta, fara indoiala, sa ai un ten curat si neted o perioada indelungata de timp.
  • 3.Desi nu ai ajuns inca la varsta la care sa nu te mai poti descurca de unul singur, este foarte important sa te documentezi din timp cu privire la variantele pentru care poti opta, in eventualitatea in care vei avea nevoie de un ajutor zilnic. Cu alte cuvinte, daca iti doresti sa iti asiguri o batranete linistita, gandeste-te la toate posibilitatile si nu te lasa luat prin surprindere. Pentru a reusi acest lucru poti citi pe https://www.batranetifericite.ro/ mai multe informatii despre serviciile oferite intr-un camin pentru batrani. Cu certitudine, aceste lucruri iti vor fi de folos atunci cand nu vei mai avea puterea necesara de a te ocupa de toate aceste lucruri.
  • 4.Pentru ca la batranete vei avea o multime de timp liber, ar fi bine, de asemenea, sa incepi sa iti gasesti pasiuni si hobbyuri, dar si sa inveti lucruri noi. Un exemplu relevant este acela de a invata sa joci sah sau canasta, sa pescuiesti, sa gradinaresti sau orice alta activitate care te atrage si care nu te solicita prea mult, din punct de vedere fizic. Fara doar si poate, vei avea parte de o batranete fericita, daca vei avea ceva de facut in fiecare zi si nu vei cadea in letargie.
  • 5.Bineinteles, cel mai important aspect caruia ar trebui sa ii acorzi atentie este acela de a-ti pastra familia si prietenii aproape. In cazul in care esti o persoana mai retrasa, probabil ca iti va fi destul de greu sa mentii relatiile cu ceilalti, insa tine cont de faptul ca timpul trece mai greu cand nu ai nimic de facut. Astfel, daca vei fi inconjurat cu oameni energici si plini de viata, atunci cand vei ajunge la batranete, nu doar ca iti vei usura viata de zi cu zi, dar te vei simti si tu, la randul tau, vitalizat si plin de energii pozitive.

Asadar, acestea sunt cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le iei in calcul, inca de pe acum, astfel incat sa ai parte de o batranete linistita.

17 comentarii
7 like-uri
Articolul anterior: Fii CHIC, toamna aceasta: Imbraca-te cu stil!Articolul următor: 3 lucruri de luat in calcul cand planifici o vacanta la munte in timpul iernii

Related posts

Comentarii

  • Monica

    decembrie 14, 2017 at 13:56
    Răspunde

    Este ceva foarte civilizat sa-i putem trimite pe seniori la un azil de batrani, o optiune mai buna decat sa-i lasam de izbeliste, plus de […] Citește mai multEste ceva foarte civilizat sa-i putem trimite pe seniori la un azil de batrani, o optiune mai buna decat sa-i lasam de izbeliste, plus de faptul ca sunt supravegheati medical. Read Less

  • Adina Gavriloi

    octombrie 26, 2017 at 22:39
    Răspunde

    Cred că fiecare dintre noi își dorește o bătrânețe liniștită, cu nepoți și sănătate.Cu puțin echilibru, vom reuși!

  • Oana Maria

    octombrie 26, 2017 at 04:07
    Răspunde

    Bine de stiut-multumim!

  • ghicioc otilia

    octombrie 25, 2017 at 22:05
    Răspunde

    Multumim pte sfaturi

  • Pusa Raisa

    octombrie 25, 2017 at 18:11
    Răspunde

    Este bine sa ne gandim la anii batranetii inca de cand suntem tineri. daca noi nu avem grija ,nu o sa aiba nimeni grija de […] Citește mai multEste bine sa ne gandim la anii batranetii inca de cand suntem tineri. daca noi nu avem grija ,nu o sa aiba nimeni grija de noi . Read Less

  • Violeta Mihaela Birtea

    octombrie 25, 2017 at 16:58
    Răspunde

    Asa este trebuie sa fim pregatiti dinainte.

  • ghelbere elena

    octombrie 25, 2017 at 15:25
    Răspunde

    Nu stiu de ce cred ca in Romania intotdeauna batranii au fost considerati o povara atat pentru stat cat si pentru familie.

  • Maria Zevri

    octombrie 23, 2017 at 20:18
    Răspunde

    M-a speriat dintotdeauna ideea de a fi bătrână. Acum, cred că orice vârstă este frumoasă dacă ai grijă de sufletul tău și de tine, în […] Citește mai multM-a speriat dintotdeauna ideea de a fi bătrână. Acum, cred că orice vârstă este frumoasă dacă ai grijă de sufletul tău și de tine, în general, în toate felurile posibile. Read Less

  • Serban Elena

    octombrie 18, 2017 at 11:12
    Răspunde

    Intradevar este bine sa ne planificam si asiguram viitorul

  • Craciunescu Mihaela

    octombrie 18, 2017 at 09:28
    Răspunde

    clar. vrem sa fim frumoase pt totdeauna

  • Elly Madalina

    octombrie 18, 2017 at 08:09
    Răspunde

    Adevărat !

  • nicolae claudia

    octombrie 18, 2017 at 08:05
    Răspunde

    asa este. conteaza foarte mult aceste aspecte. eu chiar imi doresc o batranete fericita

  • Aghinitei Maria

    octombrie 18, 2017 at 06:58
    Răspunde

    Sfaturi bune si le pot aplica , insa primul este mai greu in zilele noastre cand pensiile sunt atat de mici! Prietenii si activitatile […] Citește mai multSfaturi bune si le pot aplica , insa primul este mai greu in zilele noastre cand pensiile sunt atat de mici! Prietenii si activitatile frumoase imi infrumueteaza viata! <3 Read Less

  • ciofumonika

    octombrie 18, 2017 at 05:57
    Răspunde

    Adevărat ,trebuie să ne pregătim din toate punctele de vedere !

  • Ilie Trica

    octombrie 18, 2017 at 02:25
    Răspunde

    interesant

  • Mogoroase Florentina

    octombrie 17, 2017 at 23:51
    Răspunde

    Asta încerc să fac...sper sa reușesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate