Friptura de porc vietnamez pe pat de legume- la cuptor

Asa cum scrie si in titlu, astazi va voi dezvalui reteta mea de porc vietnamez gatit la cuptor, pe pat de legume. De cand ma stiu, tataie creste purcei, pentru consum propriu, 1-2 pe an, insa anul acesta a vrut sa incerce altceva, in sensul ca si-a luat 2 puiuti de vietnamez, de porc vietnamez, evident :)) Zilele trecute a taiat unul, sa-l faca la cuptor, de ziua lui, ca doar a implinit 70 ani ( sa ne traiesti 130 ani <3 ) asa ca mi-a adus si mie putina carne, o bucatica de coasta…nu stiam ce sa fac din ele, n-am mai pregatit niciodata asa ceva, si mai ales ca asta vara am luat un astfel de purcel si l-am facut la rotisor, dar nu a iesit asa cum ne-am asteptat. Ei bine, la cuptor m-am gandit sa incerc sa il fac si eu, dar cu multe legume, asa cum le place copiilor, dar si noua.

Curiosi de rezultat? Mai jos va explic fiecare pas, astfel incat sa fiti siguri ca nu dati gres 😉

 porc la cuptor

Iata cum am pregatit eu friptura de porc vietnamez la cuptor :

Pentru inceput am pus  carnea la marinat, undeva la 3-4 ore, astfel : carnea am crestat-o si am impaiat-o cu usturoi, mult usturoi, am presarat sare si piper din belsug, am pus intre bucati o frunza de dafin si crengute de cimbru, apoi am adaugat 3 cani de vin rosu. Am bagat la frigider.

Intre timp am spalat, curatat si taiat legumele, cativa catei de usturoi, 4 cepe mari, 6 morcovi si un castron mare de rosii cherry, ultimele adunate din gradina.

Am aranjat legumele in tava astfel: pat de ceapa, deasupra morcovul, apoi rosiile cherry, usturoiul, dupa care am pus carnea si peste aceasta usturoi si inca o mana de rosii cherry. Am mai presarat putina sare, dupa care am turnat in tava si baitul in care a stat carnea. Imediat am dus tava la cuptorul preincalzit la 190grade, nu stiu exact cate minute a stat, pentru ca am verificat-o de 2 ori, timp in care am si intors carnea ca sa fiu sigura ca se face cum trebuie.

Si voila, rezultatul a fost peste asteptari, a iesit mult mai buna decat ma asteptam, avand experienta rotisorului din vara :))  In schimb, a fost dulce, oricata sare am pus, tot dulce a ramas ,dar a fost buna de tot, frageda , am mancat-o cu mamaliga si ardei murati in saramura, ne-a placut, dar nu as cumpara o astfel de carne, chiar daca multi o prefera. Raman la porcul nostru cel de toate zilele, pui si vita :))

Voi consumati carne de porc vietnamez? Cum o gatiti?

Daca va place acest articol si il considerati util, Share !

4 comentarii publicate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: