Jamie’s ULTIMATE chocolate cake! Tort de ciocolata-reteta by Jamie Oliver

Pe 23 octombrie, printesa mea a implinit 4 luni, asa ca trebuia sarbatorita cu un tort. Baietii asteptau cu nerabdare, dar nu vroiau ceva ce facusem si cu alte ocazii, vroiau o prajitura diferita, parca si noi am fi vrut altceva, asa ca, la fix am vazut ultima reteta a lui Jamie Oliver de chocolate cake, tort de ciocolata. Este simplu si rapid de facut, nu necesita multe ingrediente, si sincer va zic, blatul a fost unul dintre cele mai bune mancate de mine vreodata.Tort ciocolata

Iata cum am pregatit eu acest tort de ciocolata !

Am urmat pe cat am putut pasii si ingredientele folosite de el, in limita a ce aveam si eu prin casa, evident 🙂

PENTRU BLAT :

– 200 gr unt,

– 200 gr zahar,

– 3 lg cacao amestecate cu apa calduta,

– 3 oua,

– 200 gr faina,

– o lingurita rasa bicarbonat de sodiu,

– un praf de sare

 

– optional: el a folosit Fulgi de migdale, eu am pus stafide pentru ca nu aveam in casa migdale sau nuci

PENTRU CREMA:

– 200gr smantana grasa de gatit (eu am dublat cantitatea, deci 400gr)

– extrat de vanilie, eu am pus esenta concentrat

– o lingurita zahar pudra

– fructe de sezon (el a folosit capsuni si zmeura, la fel si eu , dar congelate si am mai adaugat mure)

PENTRU ORNAT:

– 100gr ciocolata neagra min. 70%cacao, eu aveam in frigider cu 85% cacao

– 100 gr unt

– 100gr zahar

– o cescuta mica de lapte

– 2 linguri de crema (de mai sus)

– fructe de sezon

Tort Pentru inceput, adaugam in robotul de bucatarie( eu am folosit un mixer) untul si zaharul, compozitia rezultata din cacao cu apa calduta, oualele, faina, bicarbonatul de sodiu si praful de sare, mixam pana ce capata consistenta dorita. Apoi adaugam si o mana de fulgi de migdale , eu neavand in casa am pus stafide, am mestecat putin cu o spatula si apoi am turnat compozitia in tava. In reteta originala compozitia se toarna in 2 tavi mici, a mea fiind cu un diametru destul de mare, a fost ok asa. Am bagat la cuptorul incalzin in prealabil, 25 minute la 180grade Celsius.

Nu uitati sa puneti hartie de copt pe fundul tavii!

In timp ce blatul este la cuptor, exact ca si Jamie, m-au apucat sa fac sosul de ciocolata pentru ornat. Am topit ciocolata la baie de aburi, (un bol mare, de preferat din sticla, deasupra unei oale cu apa care clocoteste) apoi am adaugat untul, zaharul si laptele, am mestecat in continuare, tot pe baie de aburi pana a capatat totul o consistenta foarte fina.

Ne apucam de crema : Punem intr-un bol smantana pentru gatit, extractul de vanilie si zaharul pudra, batem foarte bine cu telul, pana compozitia capata o consistenta putin mai groasa. Veti vedea ca o sa fie mai subtire decat frisca, fix asa este si in reteta.

Scoatem blatul de la cuptor, facem testul cu scobitoarea, al meu e perfect. Pana se mai raceste putin ne apucam sa taiem fructele feliute, de preferat de sezon, insa eu am folosit fructe congelate si a iesit super.

Dupa ce s-a mai racit, am taiat blatul in 2 cu un cutit foarte lung. Aveti grija ca se farama imediat, e atat de pufos si aerat <3 

Punem crema pe prima parte, adaugam fructele, apoi pe partea care vine deasupra, ungem cu putina crema si o asezam frumos peste fructe. Aveti grija sa mai opriti 2 linguri de crema pentru ornat!Turnam sosul de ciocolata peste tort, in mijloc, si il lasam sa curga frumos pe toate partile. Asteptam cateva minute sa se mai raceasca putin, dupa care punem crema undeva in mijloc sau intr-o parte si adaugam fructe.  Tort Ciocolata Jamie Oliver

Este mult mai simplu decat pare, desi al meu nu arata atat de frumos ca si cel al lui Jamie Oliver, va asigur ca a fost foarte gustos, se numara printre cele mai bune torturi pe care le-am mancat vreodata. Blatul este demential, il mananci gol!

Asa cum spune si idolul meu, este un tort clasic de ciocolata  , potrivit pentru orice ocazie sau eveniment, pe care sa il faceti si fara un motiv anume. In plus, il puteti adapta dupa gustul si placerea voastra, cu fructele preferate.

Daca va place acest articol nu uitati sa il distribuiti, multumesc!

SHARE IS CARE!

4 comentarii publicate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: