Se apropie Pastele si stiu ca multi dintre voi vreti sa faceti un altfel de drob decat cel clasic din organe de miel, sau poate tineti dieta Rina, si atunci un drob de ciuperci este mai mult decat potrivit la proteine.
Nu se poate ca de pe masa plina de bucate, sa ne lipseasca drobul, desi poate aveti varii motive sa nu il faceti, poate copiilor nu le place mielul, sau nu stiu, orice alt motiv, asa ca va vin in ajutor cu cea mai simpla si gustoasa reteta de drob de ciuperci, o gustare sanatoasa potrivita in orice zi.
Cu ingrediente putine, cost minim si timp redus, rezulta un preparat delicios. Asa cum am scris si mai sus, Rinutele il pot prepara in orice zi de proteine .
Iata reteta mea de drob de ciuperci
Pentru acest drob am folosit:
-700gr ciuperci
-5oua
-4cepe medii
-cativa catei de usturoi (dupa gust)
-1lingura drojdie inactiva
-1lingura faina
-marar si patrunjel verde
-sare, piper
-1lingura ulei de masline
Pentru inceput am curatat, spalat si tocat ciupercile cubulete , desi de obicei se recomanda doar spalate fara se le curatam, eu asa m-am obisnuit, sa le curat. Am tocat marunt ceapa si am pus-o la calit in lingura de ulei, am adaugat si 2 linguri apa, am lasat sa se inmoaie putin, apoi am adaugat ciupercile, dupa 2 minute am pus si usturoiul, sare si piper, dupa care am mai lasat 3minute pe foc, amestecând continuu. Am adaugat patrunjeul tocat marunt, am amestecat si am oprit focul.
Dupa ce s-a racit putin am adaugat oualele, faina, drojdia inactiva, si mararul, am omogenizat totul si am pus compozitia intr-o tava de yena pe care am bagat-o la cuptorul incalzit in prealabil, la 160grade Celsius, pana a prins o crusta aurie, undeva la 25-30 minute.
Teoretic se lasa la racit si dupa aceea se taie, insa ai mei copii nu au mai avut rabdare si a trebuit sa il tai fierbinte. S-a mancat la o singura masa si a fost apreciat de catre toti membrii familiei. Chiar m-au rugat sa mai fac, a iesit de-a dreptul delicios.
Iata ca aceasta varianta este usoara si se poate face oricând, este potrivita mai ales si pentru cei mici, ca si pranz, cina sau gustare.
Ce parere aveti despre acest drob de ciuperci, l-ati preparat pana acum, sau aveti de gand sa il preparati in viitor?
Comentarii
Lavinia Tanase
Il fac acum 😉😙
Elena
to Lavinia Tanase
Ma bucur, astept sa imi spui cum ti-a iesit :)