Roua Florilor- Miere de Mana

Prima substanta dulce folosita de om a fost mierea, produs care si astazi ne indulceste diferite preparate. Suntem consumatori de miere, de la mic la mare, sub orice forma. Pana acum am avut fel si fel de sortimente, ne place sa incercam gusturi noi, iar despre 2 v-am mai scris pe blog (de tei si de salcam ) insa astazi vreau sa va vorbesc despre mierea de mana Roua Florilor de la Apidava, pe care am avut ocazia sa o gustam pentru prima data.

Pentru a extrage 1kg de miere, o albinuta colecteaza polenul a milioane de flori, va dati seama cata munca pentru ele? Dar fac totul cu bucurie si fara oprire, cum zumzaie ele din floare-n floare. Tocmai de aceea, viata fascinanta a albinutelor a dus la creerea acestui deliciu natural, ”Miere de Mana”, despre care incerc sa va dau cat mai multe informatii, in cazul in care nici voi nu ati avut ocazia sa o consumati pana acum, sa va fac macar sa o gustati.Apidava-roua florilor

Iata cateva proprietati pe care le are aceasta miere

In primul rand, Mierea de mana este mai inchisa la culoare, cu nuante verzui sau rosiatice si cu un gust ceva mai diferit insa are aceeasi textura ca si celelalte tipuri de miere. Aceasta este realizata de albine din sevele pe care le gasesc pe diferiti arbori, de pe frunzele de fag, frasin si stejar, artar, stejar, frasin, sau acele de brad si molid. De aici si gustul mai pronuntat.

Mierea de mana se diferentiaza de celelate tipuri de miere datorita faptului ca este cea mai bogata miere in continut de proteine si aminoacizi, uleiuri esentiale, acizi organici, enzime, vitamine si minerale, de 20 de ori mai bogata decat orice alt sortiment. Acest lucru o face un produs rar, extrem de sanatos.

Printre proprietatile mierii de mana sa numara :

-proprietati laxative mult mai puternice decat celelalte tipuri de miere

-are efect inflamator asupra tubului digestiv

-favorizeaza eliminarea toxinelor din corp

-este ideala si pentru tratarea anemiilor, racelilor,

-trateaza afectiuni ale sistemului imunitar

-trateaza afectiuni inflamatorii si dermatologicemiere mana apidava roua florilor

Mierea de mana este putin diferita, pentru a o obtine, apicultorii isi deplaseaza stupii in zonele de padure, de aici si numele sub care mai este cunoscuta, miere de padure. Este bine de stiut, pentru cei cu alergii, ca atunci cand mierea este 100% de mana, ea nu contine deloc polen.

Pentru obtinerea mierii de mana, este necesar un efort mai mare si sunt necesare costuri suplimentare de productie, de aceea aceasta este si putin mai scumpa decat celelalte sortimente de miere, insa merita fiecare banut, mai ales când ne gândim la aportul de exceptie pe care il prezinta pentru sanatatea noastra. Nu mai spun de gustul inconfundabil, atat de dulce si placut, n-ai cum sa nu te indragostesti de el.

Ma bucur ca am avut ocazia sa mai descopar un tip de miere, care, cu siguranta nu o sa ne mai lipseasca din casa, mai ales ca si copiilor le place mult.

Si ca un sfat, mai ales ca s-a tot vorbit si in media in ultima vreme, aveti grija de unde achizitionati mierea, ca sa fiti siguri ca e 100% naturala, cautati producatori de incredere, precum este Apidava.

7 comentarii publicate

    • Borcanul acesta este deja gol. E chiar mult mai buna decat mai asteptam, iar cei mici au mancat-o cu lingurita direct din borcan, ce limonada, ce sucuri :))

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: