Ti-ai cumparat o casa intr-o zona periferica?Afla metode prin care poti duce o viata linistita!

Cumpararea unei locuinte reprezinta una dintre cele mai importante etape din viata unei persoane, deoarece ii confera stabilitate, sentimentul de siguranta si confort atat din punct de vedere fizic, cat si emotional.

Daca ti-ai cumparat recent o casa, iata tot ce trebuie sa verifici si/sau inlocuiesti pentru a fi tot timpul in siguranta!

–          Pentru exteriorul casei

Chiar daca inainte de cumpararea imobilului, ai incercat sa iti faci anumite pareri in ceea ce priveste zona in care vei locui, este important sa pui siguranta ta si a familiei tale pe primul loc si sa iei masurile necesare pentru realizarea acestui aspect.

  1. Camerele de supravegheresiguranta viata linistita

Un prim pas pe care il poti face pentru a te bucura de confortul unei vieti linistite este sa apelezi la un sistem de supraveghere video, care sa monitorizeze imprejurimile casei tale. Aceasta metoda este esentiala, mai ales in cazul unui jaf sau a vandalizarii locuintei, ori bunurilor aflate in curte. Hotii vor miza pe faptul ca fiind recent mutat, ai adus cu tine bunuri de valoare, pe care le-ai depozitat la intamplare si nici nu ai avut suficient timp la dispozitie sa te preocupi de detalii precum supravegherea.  Ia prin surprindere astfel de persoane rau intentionate si alege de aici camera pentru supravegherea exterioara care sa iti ofere o imagine de ansambu a ceea ce se intampla in curtea si gradina ta. In plus, prin accesarea rapida a imaginilor de pe telefonul mobil, vei fi tot timpul la curent cu ceea ce se petrece, chiar si atunci cand te vei afla in concedii.  Atunci cand esti in cautarea unei camere potrivite, nu uita sa optezi pentru un sistem de camere cu infrarosu pentru a putea monotoriza mai ales ce se petrece in timpul noptii.

  1. viata linistita in sigurantaPortile automatizate

De asemenea, pentru a nu permite accesul persoanelor straine sau nedorite, ar fi bine sa inlocuiesti portile cu unele cu inchidere automatizata, in cazul in care nu exista deja.  In acest fel, vei fi singura persoana care va autoriza accesul in propria locuinta si vei beneficia de inca o masura in plus de precautie pentru acele momente si incidente neplacute.

 

–          Pentru interiorul casei

Pentru a putea duce o viata fericita, fara griji este ideal ca, pe langa monitorizarea exterioara, sa ai in vedere si micile accidente ce se pot intampla in interiorul casei tale, ca de exemplu scurt circuitele ce pot provoca incendii. Pentru a evita acest lucru, inlocuieste elementele care nu par in bune conditii de functionare si implementeaza sisteme care sa iti fie de ajutor in cazul producerii unei tragerii.

  1. Verifica si inlocuieste cablurile electrice

Intr-un procent destul de mare, principala cauza generatoare de incendii este o alimentare electrica necorespunzatoare. O priza defecta, un cablu electric deteriorat sau un intrerupator ce nu functioneaza optim, pot produce probleme serioase, adevarate tragedii. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te muti este verificarea surselor si conductorilor de curent electric. Daca ai observat nereguli in ceea ce priveste conductorul de electricitate, acceseaza acest LINK  si descopera gama variata de cabluri electrice pentru a putea inlocui vechile surse de alimentare ce iti pun viata in pericol. Nu uita sa apelezi intotdeauna la ajutorul unui specialist pentru a executa reparatii de acest tip!

  1. Sistemele antiincendiu

In plus, poti opta si pentru implementarea unui sistem antiincendiu pentru o mai mare siguranta. Aceasta metoda, nu numai ca te va alerta in cazul in care va detecta o sursa de fum, dar este foarte utila, mai ales pe timpul noptii, pentru a te avertiza de pericolul ce urmeaza sa se produca, iar tu vei putea lua masurile necesare pentru a impiedica evenimentele neplacute.

 

Alege sa pui siguranta ta si a familiei tale pe primul loc, optand pentru elemenetele si instrumentele necesare care sa iti asigure o viata linisita, armonioasa si fara griji!

2 comentarii
0 like-uri
Articolul anterior: LUDOTECH – Educatie in familieArticolul următor: Spuma de Zmeura-desert de sezon

Comentarii

  • GHERMAN

    mai 21, 2020 at 14:58
    Răspunde

    Viata linistita la o casa intr-o zona periferica si nu numai o poti avea daca pui accentul pe un singur lucru: siguranta. Vazand tot mai […] Citește mai multViata linistita la o casa intr-o zona periferica si nu numai o poti avea daca pui accentul pe un singur lucru: siguranta. Vazand tot mai multe cazuri la stiri cu locuinte care sunt cuprinse de flacari, siguranta pentru mine inseamna in primul rand ca respectiva casa sa fie bine pusa la punct cu electricitatea. Traim in secolul XXI si s-au inventat de exemplu, intrerupatoarele cu touch - care sunt protejate de sticla ignifuga. Sau detectoarele de gaz si respectiv fum. Aici trebuie sa investim, daca vrem sa avem siguranta ca ne bucuram de locuinta pe durata lunga de timp. Sanatate si multumim pentru informatii! Read Less

  • Toma Tantica

    iunie 27, 2018 at 16:10
    Răspunde

    Foarte bune sfaturile..si eu stau la casa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate