Crema de fasole-reteta proprie

Ziua buna, dragilor, ce mai faceti?

Sunteti consumatori de fasole? Daca da, cititi acest articol pana la final, am o reteta super gustoasa pentru voi.

Daca nu stiati, fasolea alba aduce o multime de beneficii organismului uman, pe langa faptul ca previne constipatia. Aceasta ajuta de detoxifierea organismului, datorita enzimelor cu rol detoxifiant, are un indice glicemic scazut si continut ridicat de magneziu care este necesar pentru sanatatea oaselor. Fasolea alba mai are un rol important in lupta impotriva depozitelor de grasime.

Iata reteta mea pentru crema de fasole :

Noi consumam des acest aliment, copiilor le place sub orice forma, ciorba, scazuta, salata si chiar crema. Am ales sa va prezint aceasta reteta tocmai ca zilele acestea baietii m-au rugat sa le pun si la pachet un sandvis cu „crema asta super buna de care nu ne mai putem satura” :)) Evident ca nu le-am pus, cu explicatiile de rigoare.

Daca si voi iubiti acest aliment si nu mai stiti sub ce forma sa il consumati  sau pur si simplu vreti sa mancati ceva gustos si sanatos pe paine, incercati aceasta reteta simpla si rapida.

Ingrediente:

-400gr boabe de fasole gata fiarta

-1 morcov fiert

-1pastarnac fiert

-3catei de usturoi

-patrunjel verde

-sare si piper dupa gust

-putin ulei de maslinecrema de fasole

Eu am avut fasolea fiarta pentru mancare, de obicei pun la fiert cate 1 kg si de acolo am oprit fasole gata fiarta. Asa… Am pus in cana blenderului  de la robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307538 ,fasolea, morcovul, pastarnacul, sare, piper, 2-3 linguri de zeama in care a fiert fasolea, putin ulei de masline si usturoiul, dupa care am blenduit totul timp de 20 secunde. Am adaugat  patrunjelul (cateva frunze) si inca o lingura ulei de masline, am mai blenduit 10 secunde si asta a fost tot.

A iesit o crema fina si delicioasa, pana am apucat eu sa le pun pe paine, copiii au mancat direct cu lingura. Se pastreaza foarte bine si la frigider pentru 2-3 zile in caz ca faceti mai multa.crema de fasole gustare

Stiu ca multe persoane de feresc de fasole pentru ca baloneaza, creeaza disconfort, insa noi nu avem aceasta problema, secretul consta in cum si cat e fiarta. Trebuie pusa la umflat de cu seara, aruncata acea apa si pusa la fiert intr-o alta pe care o mai schimbam o data . Gospodinele stiu despre ce vorbesc 🙂

Nu va privati copiii de consumul de fasole, aceasta este o sursa importanta de fibre, proteine si minerale, precum acidul folic, magneziu si fier.

Este indicat ca in timpul menstruatiei sau al sarcinii sa se consume cat mai des daca manifestati deficit de fier, actioneaza ca un supliment energic natural. In plus, are un numar mic de calorii, dar si ofera protectie impotriva anumitor boli. Mai mult de-atat, radicalii liberi din fasolea alba previn imbatranierea prematura a pielii, factor declansat de expunerea excesiva la soare.

Despre fasole, numai de bine!

17 comentarii publicate

  1. Nu am mancat niciodata, probabil ca este delicioasa! Daca nu stiam ce este as fi spus ca este un sos sau mustar :-))) parca aceasta crema nu este pe gustul meu ,conteaza foarte tare aspectul ca sa pot manca!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: