Peste-n dovleac- mancare de sezon

Seara buna, dragilor!

Ce ati mai gatit bun azi? Eu peste. Dar nu oricum ci in dovleac. Da, da, ati auzit bine. Fiind sezonul dovlecilor profitam din plin. Placinta, piure, prajitura, supa crema, la cuptor cu zahar si scortisoara, sau umplut cu diferite legume si carnuri.

Reteta cu peste gatit altfel, in dovleacpeste cu legume

Duminica gatim de obicei altceva decat in cursul saptamanii, un gratar, ceva mai deosebit la cuptor, orice avem pofta sau ne trece prin cap. Zilele trecute am cumparat 6 bucati macrou, cu gandul sa ii fac la cuptor, iar dimineata cand pregateam pestii mi-a venit ideea de a-i gati intr-un dovleac. Vazusem eu un clip pe net si mi s-a parut super interesant, asa ca am incercat. Mi-a fost teama, sincer. Ma gandeam ca daca nu-mi iese stric si ditamai dovleacul de placinta si pestii :))) Copiii au fost super incantati de ideea mea si s-au apucat de curatat ceapa si usturoi. Asa e cand ai ajutoare care te sustin, faci cam tot ce-ti trece prin cap :)))

Ingrediente :

-un dovleac placintar mare, rotund sau asa ca al meu

-6 bucati peste, eu am folosit macrou fara cap si coada

-2cepe mari

-6cartofi potriviti

-o capatana usturoi

-jumatate lamaie

-sare si piper

Pentru inceput am taiat un capac in dovleac si l-am curatat de seminte si tot ce avea in interior, apoi am curatat pestele si i-am taiat capul si coada. Am curatat ceapa si am taiat-o in 2, apoi am curatat si am taiat rondele groase 3 cartofi, iar 3 in jumate, sa ii pot aranja cum trebuie in dovleac.

Am dat cu sare si piper pestele, am pus in interior cate o jumatate de felie de lamaie si un catel de usturoi, asa am procedat cu toti 6. I-am introdus in dovleac si pe langa ei am pus legumele, care cum si pe unde au avut loc. Am aranjat capacul dovleacului si l-am bagat in cutorul preincalzit, la 200grade pentru aprox 1ora si jumatate.

Dupa 30 minute mirosea in toata casa a dovleac copt, o nebunie. Cand a fost gata si am deschis cuptorul nici nu stiu ce mirosea mai tare si mai bine. 

Ca tot se vorbeste de Halloween, nu scobiti dovlecii pe prostii, faceti peste la copii! :)))

Asta a fost tot, se pregateste foarte repede si simplu si la fel de repede se si mananca. Neaparat cu mujdei. Din restul dovleacului am facut piure copiilor, cu cartofi si smantana. Un deliciu.

Pofta buna!

Daca v-a placut reteta mea, distribuiti articolul. Multumesc!

13 comments
0 likes
Prev post: Pareri despre magazine online- niciodata nu comand fara sa citesc catevaNext post: Dai comanda, te filmezi si 100lei garantat primesti

Comments

  • Valeria Chertes

    octombrie 14, 2018 at 21:30
    Reply

    Foarte interesanta intere ,am sa fac și eu.

  • Manuela

    octombrie 14, 2018 at 21:12
    Reply

    Arata bine...o sa incerc si eu(mai ales ca sotului meu ii place foarte mult pestele).😊

  • Iordache elena

    octombrie 14, 2018 at 21:02
    Reply

    Mama mia ce combinație, cât curaj... Foarte interesanta reteta

  • Marinescu Constantina Cristina

    octombrie 14, 2018 at 20:01
    Reply

    E prima data când aud de această rețetă, arată tare bine, însă eu nu mă înțeleg prea bine cu peștele

    • Elena
      to Marinescu Constantina Cristina

      octombrie 16, 2018 at 09:07
      Reply

      Poti pune numai legume sau fructe, gen gutuie cu nuci, mere si pere. Cred ca putem improviza cu tot ceea ce avem la indemana ;)

  • Rebecca mihaela Caragea

    octombrie 14, 2018 at 19:52
    Reply

    Ador dovleacul Cu siguranță o sa încerc și această combinație😍

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate