Intre vis si realitate se afla un proiect de casa noua

De la o varsta ajungi sa iti doresti mai multe de la viata. Am o familie minunata, multumim lui Dumnezeu, suntem toti sanatosi, dar parca ne mai lipseste ceva. Casa noastra. A noastra personal, nu a parintilor mei. Aceasta este o dorinta veche de pe vremea cand eram insarcinata cu primul copil. Dar oare va deveni realitate?

Stiu ca atunci cand iti doresti cu ardoare ceva, totul este posibil. Daca dai din coate se va face loc, vorba melodiei. Intre vis si realitate este doar un pas. Deja citesc chestii motivationale si ma documentez despre tot ce tine de o casa noua. Terenul il am. Este un teren de 800m, perfect pentru ce ne dorim, destul loc pentru 3 copii.

Care sunt pasii care trebuie urmati inainte sa ridici o casa?

M-am documentat mult, nu este atat de simplu precum pare dar nici imposibil.

Primul pas este facut, anume terenul pe care il avem. Apoi trebuie facuta schita casei, insa suntem total pe langa. Stim cum am vrea sa arate totul, avem fiecare coltisor intiparit in minte, doar ca nu ne pricepem sa facem un proiect de casa. Nu avem nici o cunostinta arhitect, asa ca mi-a fost recomandat un birou de arhitectura din Bucuresti, despre care am auzit numai lucruri bune.

„Arhitectura este sculptura locuita” – Constantin Brancusi 

sursa foto: Aia proiect

 Realizarea unui proiect de casa include mai multe etape, mai exact 3 :

  1. Consultarile initiale .

Aici am vorbit despre ceea ce ne doream. Despre cum visam sa fie cuibusorul nostru. Ni s-au ascultat parerile si asteptarile. A urmat o discutie despre adaptarile necesare la stilul nostru de viata, amplasament si bugetul disponibil, tinand cont ca avem si 3 copii.

2. Definitivarea si verificarea unui proiect de casa

Aceasta etapa a fost cu emotii. Dupa ce toate elementele proiectului au fost bine definite, ne-a fost prezentata o prima versiune de proiect care a fost evaluata impreuna cu specialistii. Nu am avut de schimbat prea multe lucruri, mici, foarte mici modificari. In final totul a aratat asa cum ne doream de la bun inceput.

3. Documentatia de autorizare si constructie 

Visul nostru capata contur. Cand acest proiect de casa a fost gata am primit toate actele necesare pentru autorizare si construire, impreuna cu tot suportul biroului de arhitectura, pentru a ne ridica, in sfarsit, casuta mult visata.

Cei de la Aia Proiect ne-au oferit un proiect complet ce include arhitectura, structura si instalatiile, impreuna cu recomandarile generale si particulare pentru obtinerea autorizatiei si construirii. Si nu in ultimul rand, ne-au oferit suport si consiliere pe toata durata executiei proiectului.

Pe scurt, am gasit rezolvare intr-un singur loc.

A venit momentul sa va zic si cum ar arata casuta visurilor noastre.

O casa mare, spatioasa, cu subsol, parter, etaj 1 si pod mansardabil. Cu doua intrari si scara exterioara. Cu o gradinita mare de flori in fata. Poate si o mica fantanita arteziana.

Parterul include terasa din exterior, un living mare, open space cu bucataria. Dormitorul nostru si baia principala, cu cada, wc, bideu si lavoar.

Etajul este pentru copii. Cum urci sus, este un hol lung, in capatul caruia se afla baia de serviciu, cu cabina de dus, wc si lavoar. In dreapta camerele baietilor si in stanga dormitorul fetei si o mica camera pentru musafiri, caci deja au inceput sa aibe si ei musafirii lor, dar si o camera mica stil birou, unde isi vor face temele si diferite activitati ce tin de scoala. Tot la etaj este un balcon exterior, de jur imprejurul casei, plin cu flori curgatoare. In pod am amenajat o jumatate pentru depozitat diferite lucruri, iar cealalta jumatate este pentru copii. Un loc al lor, plin cu jucarii, au si o canapea extensibila si 2 fotolii, plus fotolii gomflabile, pot face linistiti petreceri in pijamale, au loc destul pentru prieteni.

Subsolul este ceva ce visam de mult. Cum cobori, totul pare din alt film. Mi-am dorit sa arate ca o crama, avem un perete intreg cu rafturi pentru sticle, un mini bar, in mijloc o masa rotunda si scaune la fel, din lemn. Undeva intr-un loc mai retras este o debara plina cu tot ce fac vara din gradina, conserve. Tot la subsol este si o masa de biliard. Acesta este locul preferat de toti prietenii nostri.

copii la joaca

arhiva personala

Daca tot v-am prezentat casa visurilor mele/noastre, sa va zic si de curte. De jur imprejurul curtii, langa gard, am pomii fructiferi. In spatele casei este o curte mare, jumatate loc de joaca pentru copii, un parc in miniatura. Tobogane, trambulina, piscina, balansoar, hamac, cate si mai cate. Cealalta jumatate este gradina unde imi cultiv legumele pentru consum si conserve. Exista si un mic loc pentru pasari si doua custi pentru catei.gradina visurilor

„Arhitectura este jocul savant, corect si magnific al formelor reunite sub lumina.” Le Corbusier

Cat vezi cu ochii este verde. Mult verde. Copaci, gazon, flori, un mediu in care sa te simti cu adevarat bine si sa merite fiecare sacrificiu, fiecare minut de truda.

Bineinteles, asta este in mare caci am pus accent pe detalii si nu as avea cum sa scriu chiar totul, ramane sa descoperiti restul cand veniti in vizita 🙂

Imi doresc tot ce este mai bun si mai frumos pentru familia mea, pentru copiii mei. De aceea am angajat o echipa profesionista de meseriasi, care a dus lucrarea la bun sfarsit. Ne-am inteles perfect, au urmat fiecare pas, au tinut cont de fiecare detaliu si a iesit ceva ce in urma cu mult timp doar visam.

Am avut mare noroc cu biroul de proiectare la care am apelat caci ne-au fost alaturi si ne-au consiliat de la proiect, pana la prima caramida si tot asa pana la final. Au fost un ajutor de nadejde. Datorita sfaturilor lor am ales cele mai bune materiale de constructii, am stiu sa explicam meseriasilor fix ceea ce dorim de la ei conform cu planul casei. Astfel ne-am realizat visul. Cea mai mare dorinta a devenit realitate.

Atunci cand ai pe cine sa te bazezi totul pare mult mai usor. Este important sa facem alegerile potrivite in astfel de situatii, pentru a nu avea regrete mai tarziu.

Copiii mei sunt cei mai incantati de noua noastra casa, totul se invarte in jurul lor.

 

*Articol scris in cadrul competitiei SuperBlog 2018, proba 5.

 

 

21 comentarii
1 like
Articolul anterior: A inceput marea imunizare. Afla secretele mele!Articolul următor: Ce au in comun Scoala de Bani si prosperitatea financiara

Comentarii

  • STANESCU NICOLETA

    decembrie 18, 2018 at 19:23
    Răspunde

    Eu mi-am luat casa facuta , insa incet incet a modrlat-o pe gustul meu. Chestia este ca faci atatea sacrificii , ca la […] Citește mai multEu mi-am luat casa facuta , insa incet incet a modrlat-o pe gustul meu. Chestia este ca faci atatea sacrificii , ca la un moment dat obosesti. E frumos sa-ti faci casa visurilor si satisfactia te face sa uiti de toate in final.... Read Less

  • Agache Gheorghe

    decembrie 3, 2018 at 16:44
    Răspunde

    Un articol interesant si totodata complet,doresc sa va indepliniti visul

  • ELENA PETRISOR

    octombrie 31, 2018 at 10:03
    Răspunde

    SI EU IMI DORESC O CASA,INSA MOMENTAN MA BUCUR DE ACEST APARTAMENT PE CARE AM REUSIT SA-L FACEM ASA CUM NE-AM DORIT...ESTE GREU INSA VISELE […] Citește mai multSI EU IMI DORESC O CASA,INSA MOMENTAN MA BUCUR DE ACEST APARTAMENT PE CARE AM REUSIT SA-L FACEM ASA CUM NE-AM DORIT...ESTE GREU INSA VISELE POT DEVENI REALITATE CU MULTA MUNCA.. Read Less

  • Alexandra Vranciuc

    octombrie 25, 2018 at 14:43
    Răspunde

    imi place mult ideea asta

  • Comanescu Cristina

    octombrie 25, 2018 at 14:39
    Răspunde

    Articolul meu preferat Deocamdata casa de vis pentru mine ramane doar un simplu vis

  • Andutu Alex

    octombrie 23, 2018 at 19:41
    Răspunde

    Wow..minunat

  • VERONICA ACHIM

    octombrie 21, 2018 at 17:39
    Răspunde

    Mi-as dori si eu o astfel de casa…din descrierea ta e minunata ce bine ar fi

  • Manuela

    octombrie 18, 2018 at 06:51
    Răspunde

    Si eu mi-as dori o astfel de casa...din descrierea ta e minunata!❤Succes in concurs!🤗😘

  • Manuela Stanica

    octombrie 18, 2018 at 06:49
    Răspunde

    Mi-as dori si eu o astfel de casa...din descrierea ta e minunata!😍Succes in concurs!🤗😘

  • Marinescu Constantina Cristina

    octombrie 17, 2018 at 23:15
    Răspunde

    Îmi place foarte mult casa visurilor tale, eu stau la bloc, dar avem intenția să ne mutăm undeva la casă

  • […] Intre vis si realitate se afla un proiect de casa noua […]

  • Naty Mihaela

    octombrie 17, 2018 at 14:38
    Răspunde

    Informatii utile pentru cei care sunt la inceput de drum sau cei care vor sa inceapa un nou drum in viata.

  • Manuela Stanica

    octombrie 17, 2018 at 12:47
    Răspunde

    Din descrierile tale si eu as vrea o casuta asa😍. Sper ca in viitorul apropiat sa iti indeplinesti acest vis.😘

  • Rebecca mihaela Caragea

    octombrie 17, 2018 at 07:02
    Răspunde

    Exact p placul meu Frumos tare

  • Toma Tantica

    octombrie 17, 2018 at 05:41
    Răspunde

    Ft frumos ...si eu stau separat de socrii..avem casuta noastra si tare bn este..de copii tai ce sa zic decat ca ei se bucura si […] Citește mai multFt frumos ...si eu stau separat de socrii..avem casuta noastra si tare bn este..de copii tai ce sa zic decat ca ei se bucura si de un bat dapa de o casa Read Less

  • Georgiana Popa Vlas

    octombrie 17, 2018 at 00:58
    Răspunde

    " Cu o gradinita mare de flori in fata" ,asta a fost pe sufletul meu !! Sper di tot sufletul sa construiti casa visurilor […] Citește mai mult" Cu o gradinita mare de flori in fata" ,asta a fost pe sufletul meu !! Sper di tot sufletul sa construiti casa visurilor voastre! Pupici Read Less

    • Elena
      to Georgiana Popa Vlas

      octombrie 18, 2018 at 21:19
      Răspunde

      Da, iubesc florile, am curtea plina, iarna nu mai stiu pe unde sa inghesui ghivecele. D0amne-ajuta, multumesc frumos!

  • Valeria Chertes

    octombrie 17, 2018 at 00:17
    Răspunde

    Foarte frumos visul tau,eu mi-am împlinit visul am reușit să fac o casa așa cum am visat.

  • Iordache elena

    octombrie 17, 2018 at 00:00
    Răspunde

    Foarte drăguț! Asta da, chiar se poate numi casa visurilor! Bine gândit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate