Tot ce trebuie sa stii despre izolatia termica cu polistiren

Din ce in ce mai multi romani apeleaza la izolatia termica cu polistiren pentru ca este cea mai accesibila varianta pentru reducerea costurilor la utilitati.  In zilele noastre izolarea locuintei a devenit o necesitate, de aceea astazi vorbim despre acest subiect.

In plina toamna lumea lucreaza la imbunatatirea conditiilor de trai, pregatesc locuinta pentru iarna. Cu totii visam la un confort termic adecvat in sezonul rece.

Iata ce tipuri de polistiren poti folosi la izolarea casei

Pe piata gasiti o gama variata de produse de doua tipuri, expandat si extrudat , pe diferite marimi.

Intre acestea exista diferente destul de mari:

 • Polistiren expandat se foloseste la izolarea peretilor la interior si exterior si are proprietatea de a permite evacuarea vaporilor, evitand astfel aparitia igrasiei. E ca si cum peretele ar respira.
 • Polistirenul extrudat este utilizat in special pentru izolarea fundatiilor si subsolurilor. Este mult mai dens decat cel expandat si face fata mai bine greutatii, insa poate duce la igrasie.
  polistiren

  sursa foto: polistirenonline

Orice constructie se poate izola termic, indiferent de materialul din care este facuta, lemn sau zidarie. Insa cel mai important este ca indiferent de modelul de polistiren folosit, trebuie sa tineti cont ca este nevoie de o ventilatie corespunzatoare a incaperilor.

Atunci cand alegeti tipul si grosimea polistirenului nu trebuie sa o faceti dupa ideea ca acesta trebuie sa fie foarte gros pentru o izolatie mai  buna. Nu! Trebuie sa tineti cont doar de indicele de conductivitate termica care cucat este mai mic, rezistenta la compresiune devine mai mare. Practic materialul este mai durabil din punct de vedere fizic.

Daca ati hotarat ce model si grosime de polistiren folositi, puteti trece la urmatorul pas, pregatirea suprafetei. Aceasta trebuie sa fie plana, solida, uscata, fara praf sau impuritati. Se incepe cu aplicarea profilelor metalice pentru sustinerea placilor termoizolatoare. Acestea se fixeaza cu un adeziv pe baza de rasina, care se aplica pe intregul contur, pe margine cat si in centrul placilor. Placile de polistiren se monteaza de la baza constructiei insa in colturi trebuie sa depaseasca putin nivelul. Uneori poate fi nevoie de fixare mecanica prin dibluri, situatie care duce la supradimensionarea stratului izolator pentru ca diblurile reduc rezistenta termica. Cu cat se folosesc mai multe dibluri cu atat creste rezistenta lucrarii. Se continua cu tencuiala de baza si aplicarea plasei de armare in fasii trecute 10 centimetri una peste alta. La colturi, usi si geamuri plasa trebuie dublata. La final se realizeaza finisajele cu tencuieli decorative si vopsea lavabila.

polistiren online

sursa foto:polistirenonline

Toata procedura o puteti face si singuri daca aveti cateva cunostinte despre zidarie si toate cele. Nu este deloc complicat iar toate materialele de care aveti nevoie se gasesc pe site-ul Polistiren online, locul in care gasiti numai produse de calitate.

Spor la treaba si s-avem o iarna blanda!

15 comentarii
10 like-uri
Articolul anterior: Ce au in comun Scoala de Bani si prosperitatea financiaraArticolul următor: Salata de icre de macrou facuta in casa,simplu,rapid si fara sa se taie

Comentarii

 • APOSTOL VIORICA

  aprilie 18, 2019 at 12:59
  Răspunde

  Bine venite aceste informatii! Si noi am izolat peretii cu polistiren si e mai cald in dormitor,plus ca nu mai avem igrasie!Factura la curent mai […] Citește mai multBine venite aceste informatii! Si noi am izolat peretii cu polistiren si e mai cald in dormitor,plus ca nu mai avem igrasie!Factura la curent mai mica,evident! Read Less

 • APOSTOL VIORICA

  decembrie 18, 2018 at 16:59
  Răspunde

  Multumim pentru idei!

 • eniko biro

  decembrie 17, 2018 at 21:10
  Răspunde

  Foarte utile informatiile

 • Agache Gheorghe

  decembrie 5, 2018 at 09:48
  Răspunde

  Informatii utile,ne sunt de ajutor

 • Alexandra Vranciuc

  octombrie 25, 2018 at 14:46
  Răspunde

  multumim pt idei interesant articol

 • Comanescu Cristina

  octombrie 25, 2018 at 14:42
  Răspunde

  Categoric se simte diferenta o investitie care se amortizeaza in timp relativ scurt

 • Andutu Alex

  octombrie 23, 2018 at 19:34
  Răspunde

  Multumim pentru recomandari❤

 • VERONICA ACHIM

  octombrie 21, 2018 at 17:26
  Răspunde

  Noi am izolat casa pe exterior si se simte foarte mare diferenta foarte mare!

 • Valeria Chertes

  octombrie 19, 2018 at 14:21
  Răspunde

  Noi am izolat casa pe exterior si se simte foarte mare diferenta.

 • Marinescu Constantina Cristina

  octombrie 19, 2018 at 08:45
  Răspunde

  Și noi am optat pentru polistiren expandat și suntem foarte mulțumiți, mulțumim pentru aceste informații!

 • Rebecca mihaela Caragea

  octombrie 19, 2018 at 07:12
  Răspunde

  Informații utile d care trb sa ținem cont

 • Naty Mihaela

  octombrie 19, 2018 at 05:47
  Răspunde

  Norocul meu Este sa am profesionisti in familie in ceea ce priveste constructia si izolarea unei case .Practic nu se simte iarna daca totul Este […] Citește mai multNorocul meu Este sa am profesionisti in familie in ceea ce priveste constructia si izolarea unei case .Practic nu se simte iarna daca totul Este izolat cum trebuie. Read Less

 • Manuela

  octombrie 19, 2018 at 05:32
  Răspunde

  Foarte utile informatiile!🤗Si noi am izolat casa cu polistiren expandat si suntem foarte multumiti.😊

 • Georgiana Popa Vlas

  octombrie 19, 2018 at 02:37
  Răspunde

  Noi tot pt polistiren expandat am optat pt peretii exteriorii ai casei si suntem foarte multumiti! 👍

 • Iordache elena

  octombrie 19, 2018 at 01:27
  Răspunde

  Scurt și la obiect,foarte utila informația. Am nimerit o casa ce are izolație interior cât și exterior, sunt pregătită pentru iarna....

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate