Salata de icre de macrou facuta in casa,simplu,rapid si fara sa se taie

Ne place foarte mult salata de icre, atat mie, sotului cat si copiilor. Consumam peste de cel putin o data pe saptamana, gatit sub orice forma. De fiecare data cand curat pesti, fie ei proaspeti sau congelati, gasesc icre. Pana de curand nu ma riscam sa fac salata din ele, mi-era frica sa nu se taie, stiam de cand eram mica cat se chinuia mami, freca cu lingura de lemn si punea mereu cate putin ulei, si-nca putin, si-nca putin si tot asa. Uneori se taia si nu mai reusea sa „o repare” cu zeama de lamaie…

Ei bine, acum fac salata de icre cu ochii inchisi ori de cate ori avem pofta. Am invatat sa pun ingredientele din ochi si vreau sa va spun ca am avut norocul sa nu mi se taie niciodata. Iese o salata bestiala, copiii o mananca cu lingurita din bol, nu este deloc gretoasa.

Iata reteta mea de salata de icre facuta in casa, simplu, rapid si fara sa se taie!

Tot timpul mi-a fost frica sa fac salata de icre si maioneza, aveam aceeasi teama, sa nu se taie. Cumparam foarte des cate o casolet, un borcan, si aveam impresia ca nici nu are rost sa ma muncesc atata incercand sa fac ceva ce aveam de la inceput in cap ca n-o sa iasa. Ma gandeam doar ca o sa stric ingredientele si apoi o sa-mi para rau. Cu trecerea timpului am capatat curaj, am experimentat, am pus in functiune mixerul si mai apoi robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307538. Astfel am avut rezultate bune, fara nici un incident neplacut. 

Pentru salata de icre de astazi am folosit:

-80grame icre de macrou

-miezul de la 2 felii de paine

-250-280ml ulei

-o lingura zeama de lamaie

-50-80ml apa minerala

Am cumparat 6 bucati macrou din care 3 aveau icre. Le-am lasat la decongelat, le-am bagat cu sare la frigider pana a doua zi când le-am curatat si de pielite si le-am transformat intr-o delicioasa salata de icre care s-a mancat intr-o singura zi.

Curatarea icrelor de pielite

Dupa ce am curatat icrele de pielite le-am pus in bol alaturi de miezul de la 2 felii de paine (inmuiat in apa si stors foarte foarte bine) si am mixat pana s-au incorporat. Am adaugat ulei putin cate putin in timp ce telul robotului de bucatarie mixa continuu. La jumatatea cantitatii de ulei am adaugat si zeama de lamaie, apoi am continuat sa torn uleiul pana la final. Am mai mixat 30secunde apoi am adaugat treptat apa minerala, moment in care icrele au prins volum si au devenit super aerate. Textura lor era la fel ca frisca, deloc gretoase. Am adaugat si o ceapa taiata marunt marunt.

Primul pas- icrele cu paine

Adaugare ulei si zeama de lamaie

Icrele dupa adaugarea uleiului

Rezultatul final dupa ce am adaugat apa minerala

A rezultat o salata de icre foarte gustoasa si cremoasa. 

Toata procedura, de la curatatul icrelor de pielite pana la rezultatul final nu a durat mai mult de 15 minute. Dupa cum ati putut vedea este un preparat simplu, rapid si fara riscul de a nu va iesi.

Adaugand preventiv zeama de lamaie nu are cum sa se taie, eu nu am patit-o niciodata.

Nu aveti motiv sa nu incercati sa faceti singuri salata de icre acasa, mai ales ca vin sarbatorile. Este si pacat sa cumparati chestii procesate din comert cand este atat de simplu, rapid si mult mai sanatos sa le preparam cu mainile noastre .

Robotul de bucatarie Tefal WIZZO QB307538 este primit in cadrul unei campanii BuzzStore. Daca vreti sa primiti si voi spre testare, in mod gratuit, ultimele produse aparute pe piata, nu trebuie decat sa va faceti cont AICI si sa va inscrieti la campaniile active.

Voi preparati acasa salata de icre?

 

7 comments
0 likes
Prev post: Tot ce trebuie sa stii despre izolatia termica cu polistirenNext post: BMW-ul visurilor mele intretinut cu piese originale Exclusiv OEM

Comments

  • Georgiana Popa Vlas

    octombrie 21, 2018 at 00:20
    Reply

    La noi in casa se face saptamanal! Imi place maxim si mamei ii iese super gustoasa,nici numai stiu de cand nu am mai cumparat din […] Read MoreLa noi in casa se face saptamanal! Imi place maxim si mamei ii iese super gustoasa,nici numai stiu de cand nu am mai cumparat din comert! Pofta buna! 😋 Read Less

  • Valeria Chertes

    octombrie 21, 2018 at 00:15
    Reply

    Și eu fac de multe ori dar în loc de pâine folosesc gris fiert.

  • Iordache elena

    octombrie 20, 2018 at 23:56
    Reply

    Omg mi ai facut pofta de icre... Arata bine si gustul pe masura (si vhiar ușor de facut). Se vede ca esti mama de 3, […] Read MoreOmg mi ai facut pofta de icre... Arata bine si gustul pe masura (si vhiar ușor de facut). Se vede ca esti mama de 3, te pricepi la gatit... Nu am preparat niciodată salata de icre... Read Less

  • Marinescu Constantina Cristina

    octombrie 20, 2018 at 23:48
    Reply

    Eu nu am făcut niciodată salată de icre, mama ne făcea când eram mici, dar nu am mai mâncat de mult o salată făcută în […] Read MoreEu nu am făcut niciodată salată de icre, mama ne făcea când eram mici, dar nu am mai mâncat de mult o salată făcută în casă Read Less

  • Marinescu Constantina Cristina

    octombrie 20, 2018 at 23:46
    Reply

    Eu nu am preparat niciodată, mama mea ne făcea când eram mici, tata era pasionat de pescuit și când curăța peștii și găsea icre le […] Read MoreEu nu am preparat niciodată, mama mea ne făcea când eram mici, tata era pasionat de pescuit și când curăța peștii și găsea icre le punea într-un borcan și le băgam la rece pentru salată! Read Less

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate