Gogosi la cuptor- cu glazura (Donuts)

Au copiii mei niste pofte la ceas de seara de ma ia groaza :)) Pentru astazi nimic complicat, doar niste gogosi cu glazura de ciocolata si bombonele, gen donuts. Pai sa nu le fac eu o asa pofta? Mai complicat a fost sa ma gandesc ce reteta sa folosesc pentru a le coace la cuptor caci noi nu mai mancam nimic prajit de cativa ani. V-am mai scris despre treaba asta si in alte articole.

Am vrut sa le fac ceva gustos, sanatos si satios, caci urmau sa devina gustari pentru gradi si plimbari. Mi-a venit in cap cea mai simpla si rapida reteta de gogosi , pe care am adaptat-o pentru cuptor.donuts

Gogosi coapte, mai sanatoase si gustoase decat cele prajite in ulei

Pentru aluat am folosit :

-500gr faina 000

-250ml lapte cald

-1plic drojdie uscata(7gr)

-1lingura cu varf zahar

-50gr unt topit

-1ou

-un praf de sare

-coaja rasa de citrice(lamaie si portocala)

Pentru glazura :

-60gr ciocolata neagra

-40gr unt

-1 lingurita zahar

Pentru ornat:

-bomboane mozaic

-bomboane Cip-Cip

Cum am preparat aceste gogosi la cuptor :

Intr-un bol am pus laptele caldut cu drojdia, zaharul si o lingura cu varf de faina, am amestecat bine si am lasat 10 minute sa se formeze maiaua.

Dupa ce s-a umflat spuma am inceput sa amestec cu telul in timp ce adaugam untul topit, oul, sarea si coaja de citrice. Imediat dupa aceea am inceput sa incorporez treptat faina cu ajutorul unei spatule, pana ce compozitia a inceput sa se ingroase si sa fie greu de amestecat.

Am pus faina pe masa de lucru, am desartat aluatul si am framantat pana a devenit moale si nelipicios. Am uns cu ulei un vas curat, am adaugat aluatul si l-am invelit cu un prosopel curat. Am lasat la dospit circa o ora, timp in care si-a dublat volumul.
Cand a fost gata am modelat din nou putin aluatul cu faina, l-am taiat in 2 si am intins doua foi de grosime medie, ca pentru gogosi normale, prajite in ulei. Am decupat cu ajutorul unei cani si al unui dop forma si am mai lasat 5 minute la crescut, timp in care am preincalzit cuptorul.

Le-am bagat la cuptor la 170grade pentru aprox 25-30minute (prima tava, iar cea de-a doua cu aprox 5 minute mai putin).
Intre timp am pregatit glazura pentru gogosi. Am pus la topit ciocolata cu untul si zaharul.

Cand micutele infuriate au fost gata, le-am lasat 5 minute la racit apoi le-am trecut prin glazura si le-am presarat cu bombonici pentru decor. Totul sub privirea pofticioasa a copiilor care inghiteau in sec si nu mai aveau rabdare

Au iesit niste gogosi tare bune si pufoase. Sotul a zis ca sunt copia fidela donuts :))

V-am impartasit inca o reteta facuta la cuptor, in detrimentul uleiului incins. Sper ca va place si daca e asa, o puteti impartasi cu cei dragi distribuind-o.

Numai bine si pofta mare!

 

 

 

7 comments
0 likes
Prev post: Cand totul merge ca pe roate intr-un restaurantNext post: Am nevoie de-o aventura in viata mea

Comments

  • Marinescu Constantina Cristina

    noiembrie 1, 2018 at 00:49
    Reply

    Mulțumim pentru rețetă! O să le încerc și eu pentru piciul meu!

  • ELENA PETRISOR

    octombrie 31, 2018 at 09:50
    Reply

    Doamne ce pofta mi-ai facut...voi face si eu aceasta reteta fiindca suntem fani gogosi..eu fac de cele mai multe ori umplute cu ciocolata sau gem...si […] Read MoreDoamne ce pofta mi-ai facut...voi face si eu aceasta reteta fiindca suntem fani gogosi..eu fac de cele mai multe ori umplute cu ciocolata sau gem...si gogosi cu lapte batut..pe care le fac cu lingura,usor de facut si delicioase... Read Less

  • Valeria Chertes

    octombrie 27, 2018 at 18:45
    Reply

    Mulțumim pentru rețeta,sigur am sa fac și eu.

  • Comanescu Cristina

    octombrie 27, 2018 at 13:03
    Reply

    Azi am sa fac si eu Multumesc pentru inspiratie

  • Manuela

    octombrie 27, 2018 at 13:02
    Reply

    Multumim pentru reteta! Am sa le fac si eu baietilor mei.🤗😘

    • Elena
      to Manuela

      octombrie 27, 2018 at 13:05
      Reply

      Ma bucur mult sa aud asta, chiar te rog sa imi spui si cum ti-au iesit ;)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate