Am nevoie de-o aventura in viata mea

Simt nevoia de-o aventura, dar nu in sensul in care poate va ganditi voi. Vreau cateva zile departe de rutina, de orasul in care s-a asternut monotonia. Am nevoie sa ma deconectez de tot si sa-mi creez amintiri noi pe care sa le pastrez toata viata si de care sa-mi amintesc cu mare drag ori de cate ori simt nevoia de un „restart”.

Vreau ceva diferit fata de banalele excursii, vreau sa plec in aventura vietii mele. De aceea m-am gandit sa aleg ca destinatie Kenya, „bijuteria Africii de Sud”. Este locul ideal pentru a experimenta un alt stil de viata, pentru a invata lucruri noi si a cunoaste oameni noi. Deja visez cu ochii deschisi la safari, expeditii, chiar si la triburile primitive despre care am tot vazut documentare la Tv.savana africa

Sunt pregatita sa plec in aventura Africana

Stiati ca atunci cand aterizati pe aeroportul international Jomo Kenyata din Nairobi sunteti intampinati cu salutul lor traditional in swahili: Jambo! ? Din ce am tot auzit in ultima vreme, kenyenii sunt oameni faini, cu o bunatate si blandete iesita din comun, care nu se cearta niciodata pentru ca nu au timp sa se impace. Atunci cand cineva cauta scandal acestia le raspund zambind cu „Hakuna Matata” (gen: fii fara grija, nu e nici o problema).

Si daca tot vreau aventura, am tot urmarit pe Animal Planet si Discovery Tv documentare despre cele mai frumoase si renumite rezervatii din Africa, asa ca ar fi ocazia ideala sa le vad si in realitate. Printre acestea se afla chiar cea mai mare rezervatie naturala din lume, Masai Mara (tinutul masailor). Aceasta este si cel mai frumos sanctuar kenyan al vietii salbatice datorita celor peste 450 de specii care au fost inregistrate acolo.  

Imi doresc enorm sa vizitez savana, locul in care animalele salbatice sunt in mediul lor natural. Visez sa merg in circuite safari si sa le admir in voie in timp ce ele isi vad linistite de viata, mananca, alearga, poate chiar vaneaza. Pana la urma asta imi vine in minte cand ma gandesc la turism de aventura. Cred ca este minunat sa vezi cu ochii tai si atat de aproape specii precum : elefanti, zebre, girafe, antilope, hipopotami, rinoceri, bivoli, zimbri, leoparzi, gheparzi, hiene, lei, gazelele Thompson si Grant, crocodili, maimute dar si foarte multe specii de pasari. Daca as lua si copiii cu mine ar sta fara sa respire minute in sir pentru ca sunt fascinati de ele ori de cate ori le vad la Tv. 
Pe lista lucrurilor de facut in circuitul acesta din Kenya am trecut si vizita in satul de Masai, un loc incarcat de emotie si parca peste care timpul nu trece. Locuitorii acestui trib traiesc in conditii greu de imaginat, in case din lut, fara apa, au un mod de viata rupt parca din filme. Este ceva total diferit pentru noi ca si europeni. Masaii sunt cei mai faimosi locuitori ai Kenyei, traiesc in triburi primitive dar sunt multumiti si fericiti cu stilul lor de viata, semi-nomada. Acestia sunt usor de recunoscut si deosebit fata de alte triburi. Intotdeauna  sunt imbracati in rosu, isi construiesc satul intre tufisuri, cu casele in cerc iar in mijlocul satului au grajdiul animalelor(le tin acolo pentru a fi pazite in permanenta, sa nu ajunga animalele salbatice la ele). 

Desi par salbatici, acestia sunt foarte primitori si invita turistii in satul lor (contra unei sume de bani) unde le prezinta modul lor de viata si incearca sa le vanda obiecte lucrate de ei, bratari si coliere.

Viata lor este supusa unor reguli stricte pe care le respecta cu sfintenie. Au o multime de ritualuri, traditii si obiceiuri diferite pe care se lupta sa le pastreze. De la religie, hrana, casatorie pana la cresterea copiilor, totul este nou si fascinant pentru noi, dar de neimaginat in zilele noastre.

O astfel de aventura m-ar incarca cu energia necesara pentru mult timp, m-ar face sa meditez mai mult la ceea ce imi doresc, la ceea ce am si sa-I multumesc Bunului Dumnezeu pentru tot.

Si daca tot vreau sa am parte de cea mai frumoasa experienta africana, as vrea sa vizitez si Mombasa, un oras vechi si exotic, fosta capitala a Kenyei pana in anul 1907. Este cel mai mare port al Africii de Est, sub forma unui oras insular, conectat cu continentul printr-o retea de poduri si linii de feribot. In Mombasa poti face plaja pe malul Oceanului Indian, o adevarata oaza de relaxare in mijlocul aventurii vietii tale!

Un ultim punct din acest circuit ar fi Nairobi, oras situat pe raul Nairobi, actuala capitala a Kenyei (din 1907) si unul dintre cele mai importante centre comercial-economice din Africa. Ca si obiective turistice, cel mai important este Muzeul National al Kenyei, unde este expusa o foarte mare colectie de artefacte, inclusiv un homo erectus intreg.

Kenya se invecineaza cu Somalia, Tanzania, Etiopia, Uganda, Sudanul de Sud, tari cel putin la fel de fascinante ca si ea. Destinatii care te fac sa te simti intr-o alta lume, in alte timpuri, datorita frumusetii si salbaticiunii locurilor dar si traditiilor, ritualurilor, modului de viata. Africa este atat de frumoasa si merita vazuta, macar o mica parte, macar o data in viata.

Impreuna cu o gasca de prieteni suntem dornici de expeditii in Africa si am vazut ca cei de la Extreme Travel organizeaza excursii personalizate, asa ca cine stie, poate voi reusi sa ajung cat de curand in Kenya, de ce nu?

*Articol scris in cadrul competitiei SuperBlog2018, proba 10

**Sursa foto: adventuretravel

19 comentarii
0 like-uri
Articolul anterior: Gogosi la cuptor- cu glazura (Donuts)Articolul următor: Ai nevoie de ajutor in traduceri?PUBLITRAD este solutia!

Comentarii

  • Bolean Daiana

    noiembrie 14, 2018 at 22:52
    Răspunde

    Cu toții cred ca avem nevoie de o aventura.

  • ILIE TRICA

    noiembrie 12, 2018 at 21:48
    Răspunde

    Superbe peisaje.Mi-as dori si eu o asemenea aventura.

  • Georgiana Popa Vlas

    noiembrie 6, 2018 at 01:06
    Răspunde

    Si eu am mare nevoie de o asa destinatie de vacanta!

  • Tanasa Lazarescu Ramona

    noiembrie 2, 2018 at 00:01
    Răspunde

    Parcă e de vis totul!

  • Marinescu Constantina Cristina

    noiembrie 1, 2018 at 00:44
    Răspunde

    Foarte frumos! Și eu mi-aș dori o astfel de aventură în Savana. Mult succes în competiție! 😘 😘

  • Pusa Raisa

    octombrie 31, 2018 at 16:09
    Răspunde

    Mama Mia cine nu ar vrea asa o aventura ,succes ,frumos articol 😘

  • Naty Mihaela

    octombrie 31, 2018 at 14:42
    Răspunde

    Foarte frumos articol ,ma delectez si eu cu imaginile pentru ca nu am cum sa ajung acolo

  • Monea Simona

    octombrie 31, 2018 at 13:34
    Răspunde

    Cred că toți am vrea sa ajungem la un safari in Africa...eu una sigur mi-aș dori

  • Iordache elena

    octombrie 31, 2018 at 11:32
    Răspunde

    Omg, m a uns pe suflet articolul. La o astfel de aventura visez si eu. ❤️

  • ELENA PETRISOR

    octombrie 31, 2018 at 09:30
    Răspunde

    Succes,si eu mi-as dori sa scap de aglomeratia si de rutina si sa traiesc macar pentru cateva zile o alta viata plina de aventura,suspans si […] Citește mai multSucces,si eu mi-as dori sa scap de aglomeratia si de rutina si sa traiesc macar pentru cateva zile o alta viata plina de aventura,suspans si adrenalina.. Read Less

  • Deaconu daniela

    octombrie 31, 2018 at 09:08
    Răspunde

    O destinație de vis Poate in acesta viata o sa ajung și eu

  • Rebecca mihaela Caragea

    octombrie 31, 2018 at 09:02
    Răspunde

    Frumos tare Vr si eu o asa aventura

  • […] Am nevoie de-o aventura in viata mea […]

  • Manuela

    octombrie 29, 2018 at 04:46
    Răspunde

    Frumos articol! Parca si eu as avea nevoie de o aventura.😊

    • Elena
      to Manuela

      octombrie 30, 2018 at 23:55
      Răspunde

      Cine n-ar avea :)) Te referi la acelasi gen de aventura ca si mine, nu? :)) Glumesc :*

  • Comanescu Cristina

    octombrie 28, 2018 at 23:01
    Răspunde

    Superba destinatie Mult.succes.in cadrul competitiei

  • Valeria Chertes

    octombrie 28, 2018 at 22:54
    Răspunde

    Foarte frumos articol,felicitări,îți doresc succes in concurs!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate