Blogging- de la plictiseala la pasiune

Din ce in ce suntem mai dependenti de tehnologie. Asta nu este neaparat un lucru rau, depinde de lucrurile pe care le facem cand suntem online. Eu, spre exemplu, m-am apucat de blogging in urma cu mai bine de 6 ani. Eram in perioada facultatii, imediat dupa sesiune, februarie 2012, cand efectiv ma plictiseam. Cum nu aveam altceva mai bun de facut, in timpul liber citeam reviste online si bloguri. Eram fascinata de beauty si handmade si pe nisele acestea cautam tot soiuri de site-uri.

Si de aici a inceput totul. Din prea mult timp liber si curiozitate, am deschis primul meu blog, pe subdomeniu, elenabanciu.wordpress.com. Initial am scris doar articole si recenzii pe nisa beauty, apoi am adaugat si articole despre flori si gradinarit, D.I.Y si incet incet am postat si despre bucatarit, apoi am ramas insarcinata si evident, au urmat articole de parenting. Ajunsesem sa fac blogging din placere, deja nu mai aveam timp sa ma plictisesc, scriam despre orice mi se parea mie interesant. Era practic noul meu hobby. Evoluam pe zi ce trecea si primeam tot mai des propuneri de colaborare, insa in acelasi timp mi se sugera sa trec pe domeniu. Blogging domeniu.ro

Blogging la un alt nivel- .ro

Daca am vazut ca lumea ma incurajeaza, in special colaboratorii, am aruncat un ochi in blogosfera si am vazut ca majoritatea colegilor bloggeri aveau domeniu personal. Am inceput sa iau in calcul si aceasta varianta. Nu stiam daca vreau sa imi trec vechiul blog pe domeniu sau sa imi fac un altul nou. Cert era ca voiam sa trec la un alt nivel in blogging.

M-am hotarat sa imi fac un blog nou, insa mi-a fost extrem de dificil sa gasesc un nume care sa ma reprezinte. Initial voiam ceva de genul „De 3x mamica”, avand 3 copii, apoi am luat in calcul varianta cu actualul meu nume si alte cateva variante, insa nu simteam ca e ceea ce caut. In plin proces de gandire si razgandire, un coleg din blogosfera a aruncat pastila: „-De ce nu iti spui simplu: elenisme? Asa ai cuprinde tot ceea ce iti place” . De la prima citire am stiut ca asta este numele care ma reprezinta 100% , indiferent de ce subiect voi aborda. Si de aici a inceput o adevarata aventura in materie de blogging.

Mi-am luat domeniu.ro, hosting, lucruri de care s-a ocupat o firma personalizata, apoi am intrat eu in paine cum s-ar zice. Am cautat o tema, mi-am asezat frumos butoanele pentru pagina de Facebook si Insta si-am inceput sa scriu. Asa cum stiu eu mai bine, cum ma pricep. La inceput doream sa fie un blog nisat. N-a fost sa fie, n-avea cum. Imi place sa scriu despre orice. De la frumusete la bucatarit, de la articole pentru mamici pana la calatorii s.a.m.d.

Inainte de fiecare articol publicat, rasfoiam si vechiul blog ca sa vad cum scriam atunci si faceam o comparatie. Se vedea clar cum progresam de la un articol la altul. Si nu numai atat. Cititorii mei au remarcat schimbarea si evolutia mea ca blogger. Au inceput sa apara  aprecierile si colaborarile, si atunci mi-am dat seama cat este de important domeniul propriu. Initial imi era frica sa investesc intr-un blog, ma gandeam ca nu are rost si ca nu voi avea beneficii materiale de pe urma lui, inafara unor produse pentru colaborari in sistem barter. Ei bine, m-am inselat.elenisme.ro

Mai este putin si elenisme.ro face 2 anisori ! In  tot acest timp am scris din suflet, iar cititorii au simti asta, de aceea mi-au fost si imi sunt mereu alaturi. Pe Facebook am o comunitate frumoasa de +5500persoane cu care imi impartasesc gandurile. Ma bucur nespus si le multumesc pentru toata sustinerea.

In blogging, cea mai buna alegere este sa iti iei domeniu propriu, indiferent ca este domeniu .ro sau .eu, .com. Asa ca daca va doriti un blog, puneti-l la punct de la inceput .

Astazi pot spune cu sinceritate ca de la a scrie de plictiseala am ajuns sa fac totul din pasiune. Blogul face parte din viata mea, este ca un al patrulea copil care necesita ingrijire si timp, dar la schimb imi ofera satisfactie sufleteasca si uneori chiar materiala.

 

*Articol scris in cadrul competitiei SuperBlog2018, proba 11

16 comentarii
1 like
Articolul anterior: Ai nevoie de ajutor in traduceri?PUBLITRAD este solutia!Articolul următor: Vrei un corp armonios si un bust frumos? Iata solutiile!

Related posts

Comentarii

  • Bolean Daiana

    noiembrie 14, 2018 at 22:55
    Răspunde

    Multi inainte. Mulțumim ca împărtășești cu noi totul.

  • ILIE TRICA

    noiembrie 12, 2018 at 21:53
    Răspunde

    La multi ani! cu multe realizari! Super

  • Adina

    noiembrie 9, 2018 at 11:06
    Răspunde

    Frumos!

  • Georgiana Popa Vlas

    noiembrie 6, 2018 at 01:10
    Răspunde

    Multumim ca impartasesti cu noi aspecte din viata ta si nu numai!

  • Marinescu Constantina Cristina

    noiembrie 1, 2018 at 00:40
    Răspunde

    Mult succes pe mai departe, noi vom fi mereu alături de tine! 😘 😘 😘

  • Ramona Tanasa

    octombrie 31, 2018 at 23:05
    Răspunde

    Foarte interesant și frumos acest articol! !

  • […] Blogging- de la plictiseala la pasiune […]

  • Pusa Raisa

    octombrie 31, 2018 at 16:13
    Răspunde

    Multumim pentru acest articol Succes pe mai departe .

  • Naty Mihaela

    octombrie 31, 2018 at 14:44
    Răspunde

    La cat mai multi ani ! Timpul zboara repede si e important ce realizam in tot acest timp al existentei noastre

  • Monea Simona

    octombrie 31, 2018 at 13:39
    Răspunde

    Mult succes pe viitor cu blogul tău....oricum ești o învingătoare . .au trei copii frumoși... ești o mamă împlinită

  • Iordache elena

    octombrie 31, 2018 at 11:40
    Răspunde

    Foarte frumos, urmezi ceea ce ti place ! la cat mai multi anisori, sa cresteti mari si faimosi!

  • ELENA PETRISOR

    octombrie 31, 2018 at 09:34
    Răspunde

    ASA ESTE,DACA ITI DORESTI CU ADEVARAT CEVA POTI OPTINE,ITI DORESC MULT SUCCES IN CONTINUARE CU BLOGUL SI CAT MAI MULTE PERSOANE CARE SA CITEASCA...

  • Deaconu daniela

    octombrie 31, 2018 at 09:11
    Răspunde

    Noi îți Multumim ca ne incanti zilnic cu articole de mare ajutor Te imbratisez cu drag

  • Rebecca mihaela Caragea

    octombrie 31, 2018 at 09:06
    Răspunde

    Mă bucur k te am descoperit Mult succes!

  • Manuela

    octombrie 31, 2018 at 04:28
    Răspunde

    Frumos!😍Succes in continuare! Iti doresc sa ajungi cat mai sus in tot ceea ce ti-ai propus.🤗😘

  • Valeria Chertes

    octombrie 31, 2018 at 00:26
    Răspunde

    Un articol frumos,mult succes!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate