Materialele de constructie: Utilizari si caracteristici

Betonul este un material de constructie compus dintr-o combinatie de agregate si un liant precum cimentul. Cea mai obisnuita forma de beton este cel din ciment Portland, care este alcatuit din agregate minerale (in general pietris si nisip), ciment Portland si apa. Dupa amestecare, cimentul se hidrateaza si, eventual, se intareste intr-un material asemanator pietrelor. Atunci cand este folosit in sens generic, acesta este materialul la care se face referire prin termenul de beton.

O constructie de beton de orice dimensiune este in general intarita folosind tije sau bare de otel (cunoscute sub numele de bare de armare) deoarece betonul are o rezistenta la tractiune destul de scazuta. De aici provine denumirea de beton armat. Pentru a minimiza bulele de aer, un vibrator este utilizat pentru a elimina orice aer care a fost antrenat atunci cand betonul lichid a fost turnat in jurul fierului.

Betonul este materialul de constructii predominant in epoca moderna datorita longevitatii, formabilitatii si usurintei transportului acestuia. Mai ales in realizarea unui acoperis din tigla beton.constructie

Metalul

Metalul este folosit ca si cadru structural pentru cladiri mai mari, cum ar fi cele de tipul zgarie-nori sau ca si forma de acoperire externa. Exista multe tipuri de metale folosite in domeniul constructiilor. Otelul este un aliaj metalic a carui componenta majora este fierul si este alegerea obisnuita pentru materialele de constructie din materiale metalice. Acesta este puternic, flexibil si daca este rafinat bine prezinta o durabilitate sporita pe termen lung. Coroziunea este principalul dusman al metalului atunci cand vine vorba de longevitate.

Densitatea mai mica si rezistenta la coroziune mai buna a aliajelor de aluminiu determina uneori costurile lor mai mari. Alama a fost mai frecvent utilizata in trecut dar de obicei este limitata la utilizari specifice. Figurile metalice sunt destul de proeminente in structurile prefabricate si pot fi vazute in majoritatea oraselor cosmopolite.

Alte metale folosite includ titanul, cromul, aurul si argintul. Titanul poate fi utilizat in scopuri structurale, dar este mult mai scump decat otelul. Cromul, aurul si argintul sunt folosite ca decor, deoarece aceste materiale sunt scumpe si nu au calitati structurale eficiente precum rezistenta la intindere sau duritatea.

Sticla

S-au folosit ferestre inca de la inventarea sticlei pentru a acoperi mici deschideri intr-o cladire. Acestea au oferit oamenilor capacitatea de a lumina locuintele in acelasi timp, mentinand efectele negative ale climei in exterior. Sticla este in general facuta din amestecuri de nisip si silicati si este foarte fragila.

Peretii de cortina din sticla moderna pot fi utilizati pentru a acoperi intreaga fatada a unei cladiri. De asemenea, sticla poate fi folosita pentru a acoperi o structura larga a acoperisului intr-un cadru spatial.

Ceramica

Ceramica este reprezentata de elemente precum gresia si armaturile. Ceramica se utilizeaza in cea mai mare parte pentru amenajari, podele ceramice, pereti, plafoane. Multe tari folosesc placi ceramice pentru a acoperi multe cladiri.

Plasticul

Termenul de material plastic acopera o gama de produse de condensare sau polimerizare organice sintetice sau semi-sintetice care pot fi turnate sau extrudate in obiecte sau fibre. Numele lor este derivat din faptul ca acestea sunt de tip semi-lichid, sunt maleabile sau au proprietatea plasticitatii.

Materialele plastice variaza foarte mult in ceea ce priveste toleranta la caldura, duritatea si rezistenta. in combinatie cu aceasta adaptabilitate, uniformitatea generala a compozitiei si usurintei materialelor plastice garanteaza utilizarea acestora in aproape toate aplicatiile industriale.

6 comentarii
2 like-uri
Articolul anterior: Vrei un corp armonios si un bust frumos? Iata solutiile!Articolul următor: Produsul care mi-a salvat tenul- apa termala VICHY

Comentarii

  • BURTUMAC MARIA

    decembrie 26, 2018 at 09:06
    Răspunde

    Interesant daca vrei sa faci reparatii !

  • Marinescu Constantina Cristina

    noiembrie 2, 2018 at 16:58
    Răspunde

    Tatăl meu lucrează în domeniul construcțiilor și știu foarte multe lucruri de la el despre aceste materiale

  • Manuela

    noiembrie 2, 2018 at 07:21
    Răspunde

    Am avut ceva de invatat din articolul tau...foarte util si interesant.🤗😘

  • Naty Mihaela

    noiembrie 2, 2018 at 06:32
    Răspunde

    Un articol folositor ,mai invatam cate ceva diferit de ceea ce stim.

  • Monea Simona

    noiembrie 2, 2018 at 00:07
    Răspunde

    Am lucrat la un depozit de materiale de construcții..o parte din ele îmi sunt familiare... despre restul am învățat lucruri noi

  • Valeria Chertes

    noiembrie 1, 2018 at 23:18
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații,am învățat cate ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate