Scaune auto- Siguranta inainte de orice!

De cand am devenit mama am inteles importanta scaunelor auto in deplasarile celor mici cu masina. Tocmai pentru ca am trei copii a trebuit sa imi schimb masina proprie pentru a incapea pe bancheta din spate 3 scaune auto. Nu, nu e gluma. Scaunele auto nu sunt un moft si nu trebuie neglijate. Au fost inventate cu un scop si sunt extrem de importante. S-a dovedit de-a lungul timpului ca au salvat nenumeroase vieti , iar folosirea lor nu este doar necesara, ci si obligatorie prin lege.

Ce scaune auto sa alegi pentru siguranta copilului tau?

Pe piata au aparut o sumedenie de modele, insa recomandate sunt cele montate cu spatele catre sensul de mers pentru ca in cazul unui accident, siguranta  micului  pasager este de 5ori mai mare decat intr-un scaun montat cu fata catre sensul de mers.

Atunci cand sunteti in cautare de scaune auto copii trebuie sa aveti in vedere mai mult aspecte, precum :

  • sa fie rotative cu isofix 
  • sa fie recomandate pentru 0-18 kg
  • centurile de siguranta sa fie cu prindere in 5 puncte si reglabile pe inaltime
  • spatarul sa prezinte pozitii de inclinare
  • sa prezinte pozitie buna de somn
  • sa aiba protectie impotriva impactului lateral cu spuma poliuretanica de inalta densitate
  • sa fie facut dintr-un material care sa ofere confort copilului

Aceste caracteristici se potrivesc de minune pentru modelele de scaune auto rear facing. Bineinteles, sunt mult mai multe, insa acestea consider ca sunt cele mai importante.

Montarea si folosirea scaunelor auto pentru copii nu trebuie sa fie un subiect neglijat, consider ca este necesar sa se vorbeasca zilnic in mass media despre acesta. Vad adesea copii de cativa anisori care stau  in fata, ceea ce nu le ofera siguranta. Multi parinti isi pun copiii in pericol in mod deliberat pentru ca nu vor sa inteleaga ca un astfel de obiect le poate salva viata intr-un impact mai puternic.

Daca faceti parte din categoria de parinti constienti de riscurile la care sunt expusi cei mici daca nu sunt asezati intr-un scaun auto, si sunteti in cautare de unul potrivit si sigur, sa aveti in vedere un scaun auto Tiago KidsCare care indeplineste toate caracteristicile de mai sus.

Testul suedez de siguranta, Plus Test, singurul test cu adevarat sigur in ceea ce priveste scaunul auto pentru copii de Alexandra Ion Directiva 2003/20/EC este cea care reglementeaza, la nivel european, siguranta copiilor in masina.

Asadar, nu stati pe ganduri, siguranta copiilor nostri este cea mai importanta, alegeti scaunele auto potrivite !

 

2 comentarii
1 like
Articolul anterior: Jucarii crosetate- cadouri inedite pentru cei miciArticolul următor: Carti Usborne- cadoul potrivit pentru cei mici

Comentarii

  • Tantar Gheorghe

    februarie 21, 2019 at 16:43
    Răspunde

    Sunt foarte utile si ne pot feri de neplaceri

  • Marinescu Constantina Cristina

    ianuarie 5, 2019 at 11:19
    Răspunde

    Nu avem mașină, dar într-adevăr scaunele auto pot feri copilul de la un accident!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate