Vine,vine primavara, cu martisoare-n toata tara!

Desi suntem la sfarsit de ianuarie si ne gandim ca pana pe 1 martie mai avem destul timp la dispozitie sa facem rost de martisoare pentru toate reprezentantele sexului frumos din viata noastra, eu zic ca n-ar fi rau sa ne pregatim din timp! Nu am vrea sa ramanem pe ultima suta de metri fara vestitoarele primaverii, nu?

Aceasta traditie dateaza de secole in tara noastra si ar fi frumos sa nu se piarda, asa cum se intampla cu alte traditii si obiceiuri . Nu ar fi raiu sa va indreptati privirea spre martisoare traditionale romanesti, de aceea astazi vin cu cateva recomandari.

Iata cateva modele de martisoare traditionale romanesti

Firele alb si rosu au o insemnatate anume, atunci când sunt combinate impreuna. De exemplu, rosul poate semnifica vitalitatea femeii, iar albul, intelepciunea barbatului. De aceea in unele zone ale tarii se ofera martisoare chiar si barbatilor.

De cand ma stiu, martisorul se poarta toata luna martie, dupa care se atarna de ramurile unui pom fructifer. Se zice ca daca iti pui o dorinta in timp ce il prinzi de pom, aceasta se va implini. Traditia mai spune ca acesta pom va fi plin de rod, va aduce belsug in gospodaria celui care i-a oferit martisorul de la mana sa.

Ei bine, eu am descoperit un magazin al primaverii, care si-a propus sa readuca aminte ideea din spatele daruirii martisorului, bucuria renasterii naturii.

Pe iMartisoare aveti de unde alege, au o gama vasta de produse, care mai de care sa ne duca cu gândul la traditiile noastre.

Am facut o lista cu 3 categorii de martisoare  care imi plac tare mult :

  • Martisoare brose – acestea se gasesc sub diferite forme, exact ca in copilarie : ie, trifoi, buburuza, cosar, potcoava etc. Se pot oferi oricui, de la rude la colege, doamne profesoare s.a.m.d
  • Martisoare bratari – foarte elegante, cu diferite tipuri de snururi si charmuri, pot fi oferite de la copii pana si celor mai in varsta bunicute. 
  • Martisoare pandantive – sunt micute si elegante, se pot purta la gat chiar si dupa perioada martisorului.

Echipa iMartisoare pune accent in primul rand pe calitate si pe diferentiere, adica unicitate.

Modelele de pe site-ul lor sunt foarte dragute, vin livrate cu snur de martisor, in ambalaje elegante, gata de a fi daruite.

Nu lasa totul pe ultima suta de metri, intra pe site si comanda chiar azi, din confortul casei tale, de la birou sau de oriunde te-ai afla,  martisoarele preferate !

 

3 comentarii
5 like-uri
Articolul anterior: Answear.ro – moda fara prejudecatiArticolul următor: Bucuria de a primi/darui!Cadouri pentru parinti.

Comentarii

  • Tantar Gheorghe

    februarie 21, 2019 at 16:41
    Răspunde

    Sunt superbe si traditionale romanesti ,o ingemanare reusita

  • coco

    ianuarie 26, 2019 at 12:58
    Răspunde

    ce frumoase sunt, sa vina ca o asteptam cu mare drag si dor!

  • Valeria Chertes

    ianuarie 25, 2019 at 19:05
    Răspunde

    Ce sunt foarte frumoase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate