Unire in gusturi si arome- La Ana si Ion in Satul de Vacanta

Daca nu stiati deja, Ana si Ion este un restaurant destul de cunoscut in Constanta, cu specific romanesc, care era deschis in Centrul Vechi al orasului. In momentul de fata au deschis o noua locatie temporara in fosta „Casa Harghitei„ din Satul de Vacanta, acolo unde ii puteti gasi daca doriti sa va delectati cu mancaruri 100% romanesti, cu vinuri bune, acompaniate de muzica lautarilor. Locatia lor permanenta  din Piata Ovidiu este in renovare, in caz ca va intrebati ce s-a intamplat de nu ii mai gasiti acolo.

Fabiola, Cami si eu

„Unire in gusturi si arome”  la Ana si Ion- un eveniment reusit

Pe data de 21.01.2019, am fost prezenta impreuna cu alti cativa bloggeri constanteni la  „Unire in gusturi si arome”, eveniment organizat de Ana si Ion, dupa ce s-a incheiat etapa de test. Nu intamplator au ales acest nume, pentru ca s-au referit la mancarea traditional romaneasca pe care ne-au pus-o pe masa, alaturi de degustarea de vinuri alese oferita de Crama Histria.

Inca de la inceput atmosfera a fost una placuta, exact ca atunci cand iesi in oras cu prietenii si te simti bine. Lautarii isi faceau meseria, muzica a fost asigurata inca de la sosire. Am fost intampinati cu preparate cu specific romanesc, precum: salata de vinete, zacusca, icre, fasole facaluita(batuta) si paine de casa, prajita, unsa cu diferite arome (a fost bestiala!). Toate acestea ne-au pregatit pentru felul principal despre care va scriu putin mai tarziu.

A inceput si degustarea de vinuri, prezentarea acestora fiind facuta de catre somelierul Madalina Tanase, de care am mai auzit si pe care ma bucur ca am avut ocazia sa o cunosc personal, dar si de catre Paul Fulea, „patronul”(sau nu stiu cum sa-i spun) a tot ce inseamna Crama Histria. S-a inceput cu un Cabernet Sauvignon, s-a continuat cu Merlotul, iar pentru final a ramas Ammosul , care a insotit si preparatul principal. Ca tot a venit vorba, acesta a fost o incantare pentru ochi in primul rand, apoi pentru papilele gustative. Este vorba de un piept de vitel (copt timp de 6 ore), asezonat cu sarmale in foi de vita si legume umplute. A fost adus in fata noastra intr-un mare fel, unde l-au si transat si impartit. Pot sa spun doar ca toate au fost absolut delicioase, iar carnea de vitel se topea efectiv in gura. ana si ion

Despre vinurile de la Crama Histria nu pot spune decat ca, din punctul meu de vedere, sunt aromate, usor fructate, parca si cu iz floral. Cel mai mult mi-a placut ca sunt foarte ok, cu un gust si miros deosebite, parca nu sunt atat de tari precum multe altele de pe piata, in sensul ca nu m-a luat durerea de cap, am putut ciocni in voie din fiecare fel.bloggosfera constanteana

Daca iubiti mancarea traditional romaneasca si vreti sa iesiti in oras intr-un local in care sa mancati ca la mama acasa, Ana si Ion este locul ideal.

 

 

 

 

 

3 comments
4 likes
Prev post: De ce sa le cumparam copiilor Kart…Next post: Cămășile care-și spun propria poveste. Cămășile Dragoș Prioteasa.

Comments

  • Costia Anamaria

    februarie 9, 2019 at 23:32
    Reply

    Ce de bunătăți , ms mult pt recomandare .

  • Joie Negru

    februarie 7, 2019 at 19:35
    Reply

    Frumoasa primire... Trebuie neaparat sa le trec si eu pragul. Minus lautari, daca se poate :)) Desi sunt sigur ca a fost fun.

  • Valeria Chertes

    februarie 7, 2019 at 13:57
    Reply

    Ce de bunatati acolo, cand merg la mare le voi face o vizita.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate