Augustin Viziru este un actor român de care sigur ați mai auzit până acum, din telenovelele și filmele în care a jucat și s-a afirmat datorită talentului său. În majoritatea producțiilor i s-au atribuit roluri de „băiat rău” care i s-au potrivit mănușă, însă ceea ce poate nu știți este faptul că acesta a avut cu totul și cu totul alte pasiuni în tinerețe, începându-și cariera ca antrenor de tenis, antrenor de fotbal și mai apoi antrenor de biliard. Biliardul i-a adus statutul de Campion Balcanic la Biliard și Numărul I în Campionatul Oficial de Biliard din România.
Am avut onoarea să îl întâlnesc personal la premiera comediei „Faci sau Taci”, în care joacă rolul principal și am reușit să îi iau un interviu, deși aveam super mari emoții, mai ales că este unul dintre actorii mei preferați. Mi-am pregătit câteva întrebări de acasă, dar discuția a fost atât de lejeră de parcă am mai fi vorbit de 100 de ori înainte și nu am mai ținut cont de ele. Totul a decurs natural, am scăpat de emoții, am avut o discuție ca între prieteni și sper să citiți lucuri interesante în acest interviu.
Augustin Viziru- unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului
Eu : -Te-am remarcat în mai multe filme în care ai jucat și voiam să te întreb cum și de ce ai ajuns să fii actor?
AV: -Șansă. Am avut șansa. Fratele meu m-a dus la un casting fără să știu și am dat proba cu Iura Luncașu, regizorul filmului nostru. A fost pe loc chimie între mine și el, m-a luat in primul proiect și de acolo ăsta a fost viitorul.
Eu : -Care a fost primul proiect în care ai jucat?
AV: -Primul proiect în care am jucat a fost „Lacrimi de iubire”. După scenariu trebuia să apar in episodul 19 iar în episodul 90 să mor, doar că lumea m-a plăcut prea mult, așa că s-a modificat scenariul. „M-au impușcat în umăr”, am jucat astfel până in episodul 200, care era și ultimul. Și de-acolo, in următorii 7 ani de zile, orice rol negativ a fost al meu.
„Îmi place să fiu odihnit, să fiu fresh. Dacă s-ar putea să dorm o ora- două ar fi ideal”
Eu: –Care este lucrul pe care îl faci de fiecare dată înainte de filmări? Referitor la asta, superstiții ai?
AV: -Înainte nu aveam tabieturi, acum am început să am din momentul în care am înțeles că actoria este o profesie și trebuie să o tratez serios. În ultimii ani am început să înțeleg asta. Îmi place să fiu odihnit, să fiu fresh. Dacă s-ar putea să dorm o ora- două ar fi ideal, însă de multe ori nu îmi permite timpul, dar sunt momente în care am posibilitatea să mă odihnesc înainte de filmări, lucru care mă ajută. Și nu, superstiții chiar nu am. De nici un fel.
Eu: –Cine este sau a fost mentorul tău în actorie?
AV: -Am avut foarte mulți mentori. Am avut onoarea și plăcerea, și nu pot vorbi decât la superlativ, să cunosc și să joc cu cei mai mari actori pe care i-a avut România vreodată: Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Dan Condurache, Gheorghe Visu, Maia Morgenstern, Jean Constantin, iar lista continuă cu foarte multe alte nume de acest gen. Am furat meserie și am avut de invățat cate ceva de la fiecare in parte . Mă simt onorat că i-am cunoscut .
Eu: –Ce îl bucură cel mai mult pe actorul Augustin Viziru?
AV: -Cel mai mult pe lumea asta mă bucură să am liniște. Când sunt liniștit și mintea mi-e limpede, atunci pot să fac lucruri la capacitate maximă, vorbind în general, nu numai în actorie.
„Ori ca mine, ori ca nimeni !”
Eu: –Care este motto-ul după care te ghidezi in viața personală? Dar in cea profesională?
AV: -(Râzand) Motto-ul specific vieții mele personale este: Ori ca mine, ori ca nimeni ! :)) Sunt orgolios din fire. Vorbind despre viața profesională, aici se schimbă situația. Mă ghidez după faptul că trebuie să fii profesionist. În această meserie nu există jumătăți de măsură și am ajuns la concluzia că dacă nu te dedici 100% în proiectele din care faci parte, nu ai nici o șansă să reușești!
Eu: –Ce are omul Augustin Viziru și și-ar dori să nu aibă?
AV: -Știi, tot timpul am observat la multă lume din jurul meu, nu știu dacă am fost invidiat, dar cel puțin nu am fost bine văzut pentru că de fiecare dată câștigam simpatia publicului feminin. Ideea este că foarte des mi se spunea: -Mamă, ia uite, tu ai toate gagicile, toate se uită la tine tot timpul… . Crede-mă, nu este un avantaj pentru că la final, dacă tragi o linie, lumea incepe să te evite, in general cunoscuții, amicii, pentru ca nu ești bine văzut când iubitele, soțiile cunoștințelor se uită la tine, știi? Cu toate că nu mi-am permis niciodată să mă uit in ochii unei iubite sau prietene de-a unui amic, prieten de-al meu. Cam asta am și nu-mi doresc.
Eu: -Ce NU are omul Augustin Viziru și și-ar dori să aibă?
AV: -Mi-aș dori, sincer, să am mai puține kilograme, dar din cauza unor probleme de sănătate la nivelul spatelui, imi este foarte greu să mă mobilizez. Am făcut sport de performanță toată viața, acum și vârsta incepe să își spună cuvântul, în sensul că devine din ce în ce mai greu să slăbesc…
Eu: –Faci parte din distribuția comediei „Faci sau Taci”, regizat de Iura Luncașu ,ce te-a motivat să accepți și să interpretezi acest rol? Am auzit că ne vei face să râdem de data asta.
AV: -Motivația a fost una singură. Pentru filmul anterior facut de Iura Luncașu, „Ghinionistul”, m-a sunat acesta și mi-a zis: -Am nevoie de tine, am un rol pe care numai tu îl poți juca, e o singură zi de filmări și numai tu poți transmite ceea ce am eu nevoie. Am jucat rolul unui mut, așa că atunci când e vorba de Iura, chiar dacă mă cheamă pe Luna, pentru el merg și acolo, nu am nici o problema. Pentru că i-a placut ceea ce am facut până acum, in proiectul acesta am primit rolul principal, evident am acceptat pe loc. Împreună cu Levent Sali am facut o comedie bună. Noi suntem partea comică a filmului, am avut o chimie foarte bună, lucru pe care îl puteți observa și în film.
Eu: -Ești un actor incomod pentru regizor?
AV: -Nu, nu, acum chiar nu sunt un actor incomod, însă la începutul meu în actorie se întampla să mai adorm prin platourile de filmare pentru că nu mă odihneam suficient, apoi mă trezeam cu urme/dungi pe față, și pentru a evita treaba asta a trebuit să mă obișnuiesc să dorm pe spate. Acum am înțeles, așa cum am mai spus, că aceasta este o meserie și în momentul de față când vine vorba de o filmare sunt setat strict pe treaba mea și toată lumea colaborează bine cu mine. Ideea e că până acum nu am avut plângeri.
„…am format o gașcă, ne-am împrietenit foarte mult, am lucrat în echipă…”
Eu: -Cum a primit publicul această comedie din ce ai observat până acum? Te întreb asta pentru că ai fost in mai multe orașe ale țarii și ai vazut live reacțiile oamenilor, direct din sala de cinema.
AV: -Pentru mine a fost și este ceva extraordinar. S-a râs mult, oamenii au primit cu zâmbetul pe buze acest film și asta mă face să mă simt împlinit ca actor, mai ales că este produsul unei perioade extraordinare. S-a filmat o lună de zile fară probleme de nici un fel, perioadă în care toți cei din distribuție am format o gașcă, ne-am împrietenit foarte mult și am lucrat în echipă. Acesta este lucrul cel mai frumos și important și asta se vede. Ne-am înțeles foarte bine, iar produsul a ieșit așa cum trebuie pentru că toți au fost buni in rolurile lor. In sălile de cinema s-a râs mult, mult de tot, asta a fost reacția publicului!
Eu: -Ce aștepări ai de la acest proiect?
AV: -Sincer, nu stau să mă gândesc atât de mult la ce așteptări aș putea avea. Ce imi doresc enorm este să zguduim un pic filmul românesc, ca prin proiectele noastre să înțeleagă publicul că acesta(:filmul românesc )devine din ce în ce mai bun și să facem tot posibilul să îl susținem pentru că putem și avem cu ce.
Eu: –Ce putem gândi la ora actuală despre actorii români?
AV: -Vreau să spun un singur lucru. Eu am avut posibilitatea în atâția ani de zile să văd foarte mulți actori buni si extrem de talentați și consider că avem o „pepinieră” de actori foarte buni, doar că din păcate nu sunt proiecte pentru a se putea promova. Noi asta vrem să facem, să resuscităm filmul românesc și încercăm să facem cât mai multe producții pentru că, cu riscul de a mă repeta, credeți-mă, avem niște actori foarte talentați și dornici să arate asta.
Eu: –Ce ar putea actorii și regizorii să livreze în materie de cinematografie publicului de azi care s-a îndepărtat de filmele românești?
AV: -Să știi că ușor, ușor, am început să ne mișcăm. Au început să apară mai multe proiecte, guvernul a început să ne pună bugete la dispoziție, sălile de cinema sunt din ce în ce mai pline, lucruri care ne bucură. Sunt mișcări de tot felul, totul tinde spre bine, o să vedem în timp rezultatele.
Eu: –Ce ne poți spune despre viitoarele tale proiecte ?
AV: -In acest moment sunt implicat deja în cateva proiecte. Mă puteți vedea în serialul „Umbre” de pe HBO, deja am terminat de filmat sezonul 3. În acest proiect am început cu un rol micuț, apoi în al doilea și al treilea sezon rolul meu a crescut din ce în ce mai mult. Sperăm să fie și un sezon 4.
„Noi pentru public facem filmele astea, iar dacă oamenii nu vin să le vadă, nu ne simțim apreciați și muncim degeaba.”
Eu: -Îți super mulțumesc pentru amabilitate și ca o ultimă întrebare, dorești să transmiți câteva cuvinte publicului tău și cititorilor blogului elenisme.ro?
AV: -Cu drag! Vreau să le spun ceea ce am înțeles de pe vremea când făceam sport de performanță, fotbal mai exact. Întotdeuna când jucam și erau măcar câțiva oameni în tribună, jucam altfel față de atunci când nu era nimeni și nu aveam chef să joc…Același lucru este valabil și acum, aici. Noi pentru public facem filmele astea, iar dacă oamenii nu vin să le vadă, nu ne simțim apreciați și muncim degeaba. Dacă conjunctura și întâmplarea au facut ca eu să devin actor, am înțeles că de-a lungul anilor, fără să vreau, am bucurat milioane de oameni și acesta a devenit obiectivul meu numărul unu. Să știu că un om o să se gândească frumos la mine, că i-am oferit o oră jumătate de relaxare, de zambete, de emoție, în funcție de rolul pe care îl joc. Mergeți la film! Mulțumesc!
Filmografie :
- Lacrimi de iubire (serial TV, 2005-2006) – Max
- Lacrimi de iubire (film, 2006) – Max
- Poveste de cartier (film, 2008) – Nic
- Iubire ca în filme (serial TV, 2006 – 2007) – Virgil „Gil”
- Războiul sexelor (serial TV, 2007 – 2008) – Bebe;
- Regina (serial TV, 2008-2009) – Armando Antonucci
- Aniela (serial TV, 2009-2010) – Ion
- Iubire și onoare (serial TV, 2010-2011) – Aziz bin – Hussein el Jsir, antagonist principal
- Pariu cu viața (serial TV, 2011 – 2012) – Titi.
- Îngeri pierduți (serial TV, 2013-2014) – Robi (Robert Lăcătuș)
- Fetele lui dom’ profesor (serial TV, 2014) – Vali, rol episodic;
- O grămadă de caramele (serial tv, 2016) – Doruleț;
- Umbre (serial TV, 2017) – Romică;
- Ghinionistul (film, 2017) – Gogoi;
- Faci sau taci (film, 2018) – Veler.
sursa: wikipedia.org
Comentarii
Tudorache anuta
Foarte frumos.felicitari pentru superbul interviu.
Roman Nicoleta Ana Maria
Felicitari pentru articol! Si pentru ca ai avut ocazia sa l intalnesti pe Viziru!
barabula geta
Foarte frumos interviu , felicitari, minunat
Ghita costina
Imi place foarte mult acest actor rolurile ce baiat rau il prind f bine si imi amintesc cu drag de filmul Regina in care a […] Citește mai multImi place foarte mult acest actor rolurile ce baiat rau il prind f bine si imi amintesc cu drag de filmul Regina in care a jucat f bine Read Less
Marinescu Constantina Cristina
Wow! Mulțumim pentru acest interviu minunat, mă bucur să aflu atât de multe lucruri despre el pentru că este actorul meu preferat!
Toma Tanțica
Ft mrumos si ma bucur pentru tine ca l-ai cunoscut si multumim ca ai facut acest interviu!!
Valeria Chertes
Foarte frumos interviu.