Epilare definitivă cu IPL? Am testat-o pe pielea mea!

Pentru reprezentantele sexului frumos epilatul reprezintă o activitate destul de serioasă și constantă încă din adolescență. Bineînțeles că epilatul este practicat și de bărbați, în general în zona axilelor și pe piept, sau chiar pe intreg corpul dacă ne gândim la sportivi. Metodele de îndepărtare a parului inestetic și nedorit de pe corp sunt nenumărate in zilele noastre. De la epilatul cu lama, cu ceară, cu diferite creme, aparate epilatoare și aparate de ras, până la epilare definitivă cu IPL sau cu laserul.

Înainte de a face alegerea potrivită trebuie să știți că din cauza agresiunii la nivelul firului de păr și stratului superficial al pielii se pot facilita iritațiile, formarea petelor, infecțiile, arsurile, chiar și varicele și vergeturile. În ultima vreme am început să mă gândesc mai des la aceste lucruri și tocmai din aceste motive am ales să încerc varianta de epilare definitivă cu IPL la Nomasvello Constanța Cora , o procedura customizată, cu cele mai bune rezultate vizibile încă de la prima ședință și fără pic de durere.

Iată tot ceea ce trebuie să știi când te gândești să te programezi la o ședința de epilare definitivă cu IPL

Nomasvello este numărul 1 Mondial în epilare definitivă cu IPL și are deschise peste 1200 de centre în 16țări. În România sunt în jur de 50 de centre, până în prezent.

Ce este epilarea cu IPL și care este principiul acesteia?

Epilarea definitivă este procedura deloc invazivă, prin care se îndepărtează părul cu ajutorul luminii și poate fi făcută în două tehnici de epilare: cu lumină intens pulsată (IPL) și cu laser. Ambele metode de epilare duc la aceleași rezultate vizibile după primele ședințe. La epilarea cu IPL se recomandă efectuarea completă a tratamentului , adică 8-12 ședințe repetabile la 4-6 săptămâni pentru rezultate optime.

Sistemul IPL No+Vello permite personalizarea tratamentului în funcție de caracteristicile pielii și părului fiecărui client, astfel încât procedura să fie nedureroasă, eficientă, rapidă și cu efecte de lungă durată.

Personal, am ezitat să merg la astfel de ședințe pentru că mă gândeam că este o procedură dureroasă și foarte scumpă. Ei bine, total greșit. Am ajuns la sediul Nomasvello din Cora, o locație foarte draguță, personalul amabil, mi s-a explicat totul în detaliu și am început cu primul pas.
epilare ipl

Testul de eficiență 

În pasul preliminar începerii tratamentului mi-a fost înmânat un chestionar de evaluare, din care, în funcție de răspunsurile clientului, reiese istoricul medical al acestuia, starea actuală de sănătate, experiența cu sistemele moderne de epilare și caracteristicile sale fizice(tipul și culoarea pielii, adâncimea și grosimea firului de păr).

Pasul 2 a constat în recomandările legate de pregătirea pielii în vederea tratamentului, după care mi s-a efectuat testul propriu-zis de toleranță a pielii. Testarea cu IPL constă în câteva impulsuri de lumină intens pulsată date pe o zonă mică, pentru a vedea cum reacționează pielea clienților la tratament. Am optat pentru o primă ședință de epilare definitivă cu IPL pentru axile. Cum totul a fost ok, s-a putut începe și tratamentul.epilare definitiva ipl

Tratamentul propriu-zis

Am primit ochelarii speciali de care este neapărat nevoie de ei( pentru a ne proteja ochii pe timpul tratamentului) și m-am făcut comodă. În tot acest timp mi se explica în detaliu fiecare pas și, deși la început aveam emoții și parcă o mică teamă, pe parcurs m-am relaxat. Mi s-a făcut „anestezia locală” pe bază de racire, pentru a minimiza senzația de căldură instalată la nivelul pielii și apoi s-a acționat cu sistemul IPL. Acesta din urmă emite o lumină mixtă, cu mai multe lungimi de undă, care este absorbită de firul de păr, căruia îi distruge rădăcina definitiv, prin încălzire. În timpul tratamentului s-a folosit emulsia hidroprotectoare No+vello, întrucât aceasta face parte din procedura de tratament pentru că ajută la hidratarea perfectă a pielii.

Asta a fost toată treaba, ședința a durat doar câteva minute, a fost foarte rapid totul,  fără pic de durere, fără disconfort în perioada post-tratament. Mi s-a recomandat ca timp de 14 zile să nu mă epilez deloc pentru că parul trebuie să cadă singur, iar dupa aceea o pot face doar cu lama până la următoarea ședință. Indicat este ca între tratamente să se facă o singură epilare și DOAR CU LAMA . Înainte de tratament este ok să ne epilam cu 2-3 zile înainte, pentru a avea rezultate optime.

Ca și durată a tratamentului, numărul de sesiuni depinde de fototipia pielii, caracteristicile părului, zona tratată, sexul și vârsta clientului, precum și statusul hormonal. Atât în cazul bărbaților cât și în cazul femeilor cu părul deschis la culoare, tratamentul poate depăși 12 ședințe per zonă.

Sistemul IPL acționează asupra pigmentului și rezultatele optime le au persoanele cu pielea deschisă la culoare și cu firul de păr intens colorat și gros, deoarece acest tip de păr captează ușor lumina și poate fi inactivat cu succes.

Majoritatea oamenilor sunt „compatibili” cu acest tratament, însă există și excepții când fotoepilarea nu este recomandată:

-sarcina și alăptarea

-boli ale pielii

-tatuaje și micropigmentări

-fotodermatoză

-afecțiuni sangvine

-medicamente fotosensibile

-un sistem imunitar slăbit

Așadar, pentru mine a fost o plăcere să ajung în salonul Nomasvello Constanța Cora, un loc extraordinar de primitor, unde profesionalismul își spune cuvântul și unde voi reveni de fiecare dată cu drag. În aceeași zi am avut parte de și mai mult rasfăț, constând într-un tratament ProSkin și unul de Rejuvenare. Tenul meu avea nevoie de ele. Vă povestesc și despre acestea într-un alt articol cât de curând.

Trebuie să vă mai spun că la  Nomasvello Constanța CORA, dacă îți aduci și prietenele, te bucuri de mai mult răsfăț! Pentru fiecare 3 persoane care vin la centru la recomandarea voastră, sunteți răsplătite cu o ședință de epilare definitivă CADOU! Profitați!

 

 

 

25 comments
5 likes
Prev post: Congestie nazală la copii?Noi am ameliorat-o cu Vapour Rub.Next post: Bucle perfecte? Iată rutina mea de îngrijire pentru părul creț!

Related posts

Comments

 • Oana M

  aprilie 22, 2019 at 11:02
  Reply

  Este și în Suceava o astfel de locație și chiar ma tenta sa merg macar o data. Stiu ca oricum nici acest tip de epilare […] Read MoreEste și în Suceava o astfel de locație și chiar ma tenta sa merg macar o data. Stiu ca oricum nici acest tip de epilare nu este definitiv. Trebuie reinnoite vizitele, asa cum spui și tu. Ideea e de pret. Tu cat ai dat pentru prima ședință? Read Less

  • Elena
   to Oana M

   mai 13, 2019 at 16:54
   Reply

   Clar. Nimic nu e 100%, stiu ca la Nomasvello rezultatele sunt de 90%. Dupa setul de 6-8 sedinte , urmeaza doar intretinerea, 1 data la […] Read MoreClar. Nimic nu e 100%, stiu ca la Nomasvello rezultatele sunt de 90%. Dupa setul de 6-8 sedinte , urmeaza doar intretinerea, 1 data la cateva luni, apoi doar 1 data la 1 an. Eu am o prietena in Spania care merge o data pe an si atunci are 3 fire pricajite. Eu am facut deja si a doua sedinta si am ramas uimita de cat de repede se vad rezultatele. Read Less

 • Serban Elena

  aprilie 21, 2019 at 14:47
  Reply

  Am citit despre aceasta procedura multe articole dar al tau m-a convins ca este eficienta si nedureroasa

 • geanina

  aprilie 21, 2019 at 13:02
  Reply

  metoda eficianta, multumim pentru detalii

 • Antonela Ceremuș

  aprilie 21, 2019 at 10:47
  Reply

  Super articol. Extrem de util. mulțumiri 😍😘

  • Deaconu daniela
   to Antonela Ceremuș

   mai 4, 2019 at 07:48
   Reply

   O șingura data am beneficiat si eu de o ședința de epilare definitiva și sa ști ca mi a placut ,mi se pare cam scump […] Read MoreO șingura data am beneficiat si eu de o ședința de epilare definitiva și sa ști ca mi a placut ,mi se pare cam scump dar cu siguranta merita Read Less

 • Valeria Chertes

  aprilie 20, 2019 at 19:38
  Reply

  O metoda foarte buna de epilare.

1 2 3 5

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate