Epilare definitivă cu IPL? Am testat-o pe pielea mea!

Pentru reprezentantele sexului frumos epilatul reprezintă o activitate destul de serioasă și constantă încă din adolescență. Bineînțeles că epilatul este practicat și de bărbați, în general în zona axilelor și pe piept, sau chiar pe intreg corpul dacă ne gândim la sportivi. Metodele de îndepărtare a parului inestetic și nedorit de pe corp sunt nenumărate in zilele noastre. De la epilatul cu lama, cu ceară, cu diferite creme, aparate epilatoare și aparate de ras, până la epilare definitivă cu IPL sau cu laserul.

Înainte de a face alegerea potrivită trebuie să știți că din cauza agresiunii la nivelul firului de păr și stratului superficial al pielii se pot facilita iritațiile, formarea petelor, infecțiile, arsurile, chiar și varicele și vergeturile. În ultima vreme am început să mă gândesc mai des la aceste lucruri și tocmai din aceste motive am ales să încerc varianta de epilare definitivă cu IPL la Nomasvello Constanța Cora , o procedura customizată, cu cele mai bune rezultate vizibile încă de la prima ședință și fără pic de durere.

Iată tot ceea ce trebuie să știi când te gândești să te programezi la o ședința de epilare definitivă cu IPL

Nomasvello este numărul 1 Mondial în epilare definitivă cu IPL și are deschise peste 1200 de centre în 16țări. În România sunt în jur de 50 de centre, până în prezent.

Ce este epilarea cu IPL și care este principiul acesteia?

Epilarea definitivă este procedura deloc invazivă, prin care se îndepărtează părul cu ajutorul luminii și poate fi făcută în două tehnici de epilare: cu lumină intens pulsată (IPL) și cu laser. Ambele metode de epilare duc la aceleași rezultate vizibile după primele ședințe. La epilarea cu IPL se recomandă efectuarea completă a tratamentului , adică 8-12 ședințe repetabile la 4-6 săptămâni pentru rezultate optime.

Sistemul IPL No+Vello permite personalizarea tratamentului în funcție de caracteristicile pielii și părului fiecărui client, astfel încât procedura să fie nedureroasă, eficientă, rapidă și cu efecte de lungă durată.

Personal, am ezitat să merg la astfel de ședințe pentru că mă gândeam că este o procedură dureroasă și foarte scumpă. Ei bine, total greșit. Am ajuns la sediul Nomasvello din Cora, o locație foarte draguță, personalul amabil, mi s-a explicat totul în detaliu și am început cu primul pas.
epilare ipl

Testul de eficiență 

În pasul preliminar începerii tratamentului mi-a fost înmânat un chestionar de evaluare, din care, în funcție de răspunsurile clientului, reiese istoricul medical al acestuia, starea actuală de sănătate, experiența cu sistemele moderne de epilare și caracteristicile sale fizice(tipul și culoarea pielii, adâncimea și grosimea firului de păr).

Pasul 2 a constat în recomandările legate de pregătirea pielii în vederea tratamentului, după care mi s-a efectuat testul propriu-zis de toleranță a pielii. Testarea cu IPL constă în câteva impulsuri de lumină intens pulsată date pe o zonă mică, pentru a vedea cum reacționează pielea clienților la tratament. Am optat pentru o primă ședință de epilare definitivă cu IPL pentru axile. Cum totul a fost ok, s-a putut începe și tratamentul.epilare definitiva ipl

Tratamentul propriu-zis

Am primit ochelarii speciali de care este neapărat nevoie de ei( pentru a ne proteja ochii pe timpul tratamentului) și m-am făcut comodă. În tot acest timp mi se explica în detaliu fiecare pas și, deși la început aveam emoții și parcă o mică teamă, pe parcurs m-am relaxat. Mi s-a făcut „anestezia locală” pe bază de racire, pentru a minimiza senzația de căldură instalată la nivelul pielii și apoi s-a acționat cu sistemul IPL. Acesta din urmă emite o lumină mixtă, cu mai multe lungimi de undă, care este absorbită de firul de păr, căruia îi distruge rădăcina definitiv, prin încălzire. În timpul tratamentului s-a folosit emulsia hidroprotectoare No+vello, întrucât aceasta face parte din procedura de tratament pentru că ajută la hidratarea perfectă a pielii.

Asta a fost toată treaba, ședința a durat doar câteva minute, a fost foarte rapid totul,  fără pic de durere, fără disconfort în perioada post-tratament. Mi s-a recomandat ca timp de 14 zile să nu mă epilez deloc pentru că parul trebuie să cadă singur, iar dupa aceea o pot face doar cu lama până la următoarea ședință. Indicat este ca între tratamente să se facă o singură epilare și DOAR CU LAMA . Înainte de tratament este ok să ne epilam cu 2-3 zile înainte, pentru a avea rezultate optime.

Ca și durată a tratamentului, numărul de sesiuni depinde de fototipia pielii, caracteristicile părului, zona tratată, sexul și vârsta clientului, precum și statusul hormonal. Atât în cazul bărbaților cât și în cazul femeilor cu părul deschis la culoare, tratamentul poate depăși 12 ședințe per zonă.

Sistemul IPL acționează asupra pigmentului și rezultatele optime le au persoanele cu pielea deschisă la culoare și cu firul de păr intens colorat și gros, deoarece acest tip de păr captează ușor lumina și poate fi inactivat cu succes.

Majoritatea oamenilor sunt „compatibili” cu acest tratament, însă există și excepții când fotoepilarea nu este recomandată:

-sarcina și alăptarea

-boli ale pielii

-tatuaje și micropigmentări

-fotodermatoză

-afecțiuni sangvine

-medicamente fotosensibile

-un sistem imunitar slăbit

Așadar, pentru mine a fost o plăcere să ajung în salonul Nomasvello Constanța Cora, un loc extraordinar de primitor, unde profesionalismul își spune cuvântul și unde voi reveni de fiecare dată cu drag. În aceeași zi am avut parte de și mai mult rasfăț, constând într-un tratament ProSkin și unul de Rejuvenare. Tenul meu avea nevoie de ele. Vă povestesc și despre acestea într-un alt articol cât de curând.

Trebuie să vă mai spun că la  Nomasvello Constanța CORA, dacă îți aduci și prietenele, te bucuri de mai mult răsfăț! Pentru fiecare 3 persoane care vin la centru la recomandarea voastră, sunteți răsplătite cu o ședință de epilare definitivă CADOU! Profitați!

 

 

 

25 comentarii
9 like-uri
Articolul anterior: Congestie nazală la copii?Noi am ameliorat-o cu Vapour Rub.Articolul următor: Bucle perfecte? Iată rutina mea de îngrijire pentru părul creț!

Related posts

Comentarii

  • Andutu Alex

    mai 22, 2019 at 15:02
    Răspunde

    Un articol util😊O metoda foarte eficienta

  • […] de tratamente faciale cât și pe partea de epilare definitivă cu IPL despre care v-am vorbit aici.  Să știți că au pachete cu reduceri […] Citește mai mult[…] de tratamente faciale cât și pe partea de epilare definitivă cu IPL despre care v-am vorbit aici.  Să știți că au pachete cu reduceri reale, de care ar fi bine să profitați! Eu voi reveni […] Read Less

  • Filiz Mustafa

    mai 5, 2019 at 14:21
    Răspunde

    Toate ar trebui sa aveam momentele noastre de rasfat !

  • Gheorghe Maria Corina

    mai 5, 2019 at 11:36
    Răspunde

    Foarte frumos articolul,multumesc pentru aceste informații.

  • Simona Banica

    mai 4, 2019 at 16:46
    Răspunde

    O procedura de epilare IPL as dori si eu sa încerc!

  • Ciupala Marilena

    aprilie 25, 2019 at 11:39
    Răspunde

    O epirare eficienta multumim

  • Mona

    aprilie 24, 2019 at 11:15
    Răspunde

    Foarte interesant! Nu știu dacă am încă curajul necesar, dar m-am bucurat să aflu mai multe detalii despre procedură. Eram chiar curioasă. O zi frumoasă […] Citește mai multFoarte interesant! Nu știu dacă am încă curajul necesar, dar m-am bucurat să aflu mai multe detalii despre procedură. Eram chiar curioasă. O zi frumoasă să ai! Read Less

  • Catalina Coman

    aprilie 24, 2019 at 01:21
    Răspunde

    Am incercat si eu cateva sedinte de epilare definitiva si as vrea sa le reiau.

  • Dorina Osnaga

    aprilie 24, 2019 at 00:13
    Răspunde

    Eu sunt adepta epilării cu ceară caldă. Știam că prețul este ridicat pentru IPL, mulțumesc pentru recomandare

  • Ioana

    aprilie 23, 2019 at 13:19
    Răspunde

    Mi se parea o chestie cu adevarat SF dar cu explicatiile tale am reusit si eu sa inteleg procesul. par o optiune foarte buna daca […] Citește mai multMi se parea o chestie cu adevarat SF dar cu explicatiile tale am reusit si eu sa inteleg procesul. par o optiune foarte buna daca are rezultate pe termen lung. Read Less

  • Marin Theodora

    aprilie 22, 2019 at 22:18
    Răspunde

    Mi-am propus si eu sa incerc metoda de epilare cu IPL si tot cu axila o sa incep

  • Adriana Ivan

    aprilie 22, 2019 at 21:43
    Răspunde

    Chiar căutăm păreri și informații despre acest procedeu. Sunt tot mai tentată să apelez și eu.

  • Adriana Ivan

    aprilie 22, 2019 at 21:42
    Răspunde

    Chiar căutăm păreri și informații despre acest procedeu. Sunt tot mai tentată să apelez și eu.

  • daliana

    aprilie 22, 2019 at 16:42
    Răspunde

    In Bucuresti ? As merge de urgenta! :) Multumesc!

  • Otilia Dima

    aprilie 22, 2019 at 14:58
    Răspunde

    Cred că este o metodă eficientă. Bănuiam că nu este dureroasă, acum citind articolul tău mi s-a confirmat. Ai explicat foarte bine și pe înțelesul […] Citește mai multCred că este o metodă eficientă. Bănuiam că nu este dureroasă, acum citind articolul tău mi s-a confirmat. Ai explicat foarte bine și pe înțelesul tuturor acest procedeu. Încă nu m-am gândit la asta, dar e de luat în calcul. Read Less

  • illusion

    aprilie 22, 2019 at 14:24
    Răspunde

    Mă tot bate gândul să încerc și eu :) Avem și în Pitești No+ Vello, n-ar strica să le fac o vizită :)

  • Almona

    aprilie 22, 2019 at 11:29
    Răspunde

    Interesantă procedura și dacă este și de durată, mai bine. Am să caut și eu un centru în București.

  • Oana M

    aprilie 22, 2019 at 11:02
    Răspunde

    Este și în Suceava o astfel de locație și chiar ma tenta sa merg macar o data. Stiu ca oricum nici acest tip de epilare […] Citește mai multEste și în Suceava o astfel de locație și chiar ma tenta sa merg macar o data. Stiu ca oricum nici acest tip de epilare nu este definitiv. Trebuie reinnoite vizitele, asa cum spui și tu. Ideea e de pret. Tu cat ai dat pentru prima ședință? Read Less

    • Elena
      to Oana M

      mai 13, 2019 at 16:54
      Răspunde

      Clar. Nimic nu e 100%, stiu ca la Nomasvello rezultatele sunt de 90%. Dupa setul de 6-8 sedinte , urmeaza doar intretinerea, 1 data la […] Citește mai multClar. Nimic nu e 100%, stiu ca la Nomasvello rezultatele sunt de 90%. Dupa setul de 6-8 sedinte , urmeaza doar intretinerea, 1 data la cateva luni, apoi doar 1 data la 1 an. Eu am o prietena in Spania care merge o data pe an si atunci are 3 fire pricajite. Eu am facut deja si a doua sedinta si am ramas uimita de cat de repede se vad rezultatele. Read Less

  • Serban Elena

    aprilie 21, 2019 at 14:47
    Răspunde

    Am citit despre aceasta procedura multe articole dar al tau m-a convins ca este eficienta si nedureroasa

  • geanina

    aprilie 21, 2019 at 13:02
    Răspunde

    metoda eficianta, multumim pentru detalii

  • Antonela Ceremuș

    aprilie 21, 2019 at 10:47
    Răspunde

    Super articol. Extrem de util. mulțumiri 😍😘

    • Deaconu daniela
      to Antonela Ceremuș

      mai 4, 2019 at 07:48
      Răspunde

      O șingura data am beneficiat si eu de o ședința de epilare definitiva și sa ști ca mi a placut ,mi se pare cam scump […] Citește mai multO șingura data am beneficiat si eu de o ședința de epilare definitiva și sa ști ca mi a placut ,mi se pare cam scump dar cu siguranta merita Read Less

  • Valeria Chertes

    aprilie 20, 2019 at 19:38
    Răspunde

    O metoda foarte buna de epilare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate