Explorăm, ne jucăm și prețuim natura!

Ne place să ieșim des, foarte des din casă. Copiii sunt dornici să exploreze zi de zi, au o sete de cunoaștere uriașă, iar eu nu pot decât să mă bucur și să îi susțin. Cum la noi în zonă cunosc cu ochii închiși fiecare centimetru de parc, vor mai mult de atât, așa că alegem să mergem în pădure ori de câte ori avem ocazia, indiferent de anotimp. Acolo știm sigur că au întotdeauna ceva nou de explorat și învățat.

Dacă tot a venit vacanța, în fiacare sfârșit de săptamână fugim departe de zgomotul și aglomerația orașului. Luăm și cortul cu noi, copiii se simt liberi, fără a fi presați de timp, se joacă, explorează și învață de fiecare dată lucruri noi. Din punctul meu de vedere, acesta este un mod minunat de a-mi invăța nazdravanii despre ce se întămplă cu natura și cu viețile noastre în fiecare anotimp. Mai mult de-atât, este și ocazia potrivită pentru a vorbi despre respectarea, iubirea, prețuirea și protejarea naturii, dar și despre noțiuni elementare de conduită morală. Și functionează!

Atât băiețeii cât și fetița sunt foarte atenți atunci când servesc câte o gustărică în mijlocul naturii, întotdeauna pun ambalajele în rucsac, niciodată nu le aruncă pe jos. Ba mai mult, ultima dată au strâns 2 săculeți cu gunoiul altor „exploratori”- sperăm ca la următoarea ieșire în natură să își ia și ei un sac de gunoi în buzunar…

Ne plac foarte mult plimbările prin pădure, le numi expediții. Copiii adoră să descopere tot felul de vietăți pe care le găsim în natură, mai nou au văzut o mulțime de fazani și le-au „aruncat” toată pâinica din sandvișurile lor, au văzut broaște țestoase și au vorbit în șoaptă pentru a nu le deranja, au explorat fiecare colțișor până au văzut și șopârle pe care le-au mângâiat etc. Când văd plante și flori deosebite le udă și dacă nu știm ce specii sunt le fotografiem, ca mai apoi să citim totul despre ele.  În ultima vreme ne-am întâlnit cu mai multe familii iar copiii au format o  mare gașcă pusă pe distracție, care la final se bucură de bezele fripte. Asta după ce le curățăm juliturile din genunchi, scaieții de pe haine și încălțaminte.

Am încercat să îi învăț să iubească natura, pentru ca mai apoi aceasta să ne poată iubi pe noi. Și au văzut că am dreptate. Am găsit mere pădurețe din care ne-am îmfruptat, la fel și din alte fructe de pădure, de care copiii au fost tare bucuroși. De atunci mergem întotdeauna cu câteva bidoane de apă după noi.

Facem picnic și strângem după noi, iar aceste lucru este valabil indiferent că mergem în pădure sau în parc. Trebuie să respectăm natura, indiferent de vârstă ! Faceți și voi la fel, nu?

Și dacă tot v-am scris despre copii și pădure, vreau să vă dau de veste că urmează noi episoade din Craig și Dumbrava care vor fi difuzate de luni până vineri, de la 12:40, la Cartoon Network, începând de luni, 8 iulie. Dacă copiilor voștri le plac desenele și plimbarea în aer liber, n-ar fi rău să îi lăsați să se uite la „Craig și Dumbrava”, deoarece este un serial ancorat în realitate – nu există monștri sau forțe supernaturale în lumea Dumbrăvii, ci doar copii care în fiecare episod se antrenează fie în zone neexplorate din Dumbravă, fie se confruntă cu probleme în timpul petrecerii lor. Magia vine din creativitatea de care copiii dau dovadă atunci când își folosesc imaginația pentru a-și făuri propriul regat în pădure.Craig Cartoon Network

 

 

12 comentarii
3 like-uri
Articolul anterior: 25 ani de Barza, secretul femeilor implinite.Articolul următor: Și apa ne poate îmbolnăvi! Cum ne protejăm?

Related posts

Comentarii

  • megulete carmen

    august 20, 2019 at 13:44
    Răspunde

    E superb in natura ...noua si copiilor ne place foarte mult sa ne jucam afara. Cei mici nu trece zi sa nu ii scot afara,asa […] Citește mai multE superb in natura ...noua si copiilor ne place foarte mult sa ne jucam afara. Cei mici nu trece zi sa nu ii scot afara,asa s-au învățat. Pe cel mare il urnim mai greu cu ieșitul din casa Read Less

  • Ivan Nelu

    august 16, 2019 at 07:46
    Răspunde

    Iubim iesirile in natura si o protejam de mizeriile aruncate de trecatori.

  • LORENA ANAMARIA ZAMFIR

    august 5, 2019 at 14:14
    Răspunde

    Locuim la casă s acum că este vara petrecem mult timp in grădină/livadă, pentru că acolo avem leagănul fetiței.

  • […] Elena: https://elenisme.ro/2019/07/02/exploram-ne-jucam-si-pretuim-natura/ […]

  • Simona Banica

    iulie 17, 2019 at 21:39
    Răspunde

    Îmi plac iesirile în natura, deseori merg în vacante, parcuri si drumetii.

  • Andutu Alex

    iulie 17, 2019 at 10:16
    Răspunde

    Atat noua adultilor cat si copiilor ne place foarte mult sa iesim in natura

  • Janeta Ivan

    iulie 16, 2019 at 23:17
    Răspunde

    Și nouă ne place foarte mult în natură,

  • Monea Simona

    iulie 4, 2019 at 00:05
    Răspunde

    Sincer...noi stăm lângă pădure...așa că la noi statul în natură este natural...chiar și curtea a fost transformată de soț într-un mic parculet....in schimb eu sunt […] Citește mai multSincer...noi stăm lângă pădure...așa că la noi statul în natură este natural...chiar și curtea a fost transformată de soț într-un mic parculet....in schimb eu sunt terorizată de căpușe...sa nu achiziționăm vreuna...am oroare de ele Read Less

  • Și nouă ne place foarte mult în natură, ne place să exploram și să avem grijă de mediul înconjurător!!

  • Valeria Chertes

    iulie 2, 2019 at 20:04
    Răspunde

    Și nouă ne plac ieșirile ,mai ales in natura.

  • Andutu Alex

    iulie 2, 2019 at 18:32
    Răspunde

    Si noua ne place foarte mult sa iesim prin parcuri,paduri,pe malul marii,la pescuit😊

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate