Cum ar arăta dormitorul visurilor mele…

Sunt în plin șantier, reparații, zugraveli, tot tacâmul. Am luat o pauză și mă uit lung la dormitorul meu. Al nostru. Necesită schimbări majore. Am cam lungit pauza pentru că vreau să visez frumos, cu ochii deschiși, la dormitorul visurilor mele.

Nu ar fi extravagant, doar că ar fi fix cum îmi doresc, de la A la Z… Mi-aș dori ceva simplu, plăcut, care să mă reprezinte, pentru că nu am obiceiul să fac schimbări după trenduri.

Dormitorul- oază de odihnă și relaxare

Am un dormitor generos, ca și încăpere, fapt pentru care îmi doresc un pat mare, simplu, dar versatil, cu spații de depozitare și foarte rezistent. L-aș așeza în mijlocul încăperii, astfel încât partea din stânga și cea din dreapta să fie perfect simetrice. Griul mi se pare o culoare perfectă. Am gasit acest model care îndeplinește toate dorințele mele. Mare, gri, cu mai multe sertare pentru depozitare, patul ideal. Dacă am început cu patul, urmează noptierele. Aș opta pentru noptiere identice, cu un design simplu, dar elegant, pe care să le așez simetric de o parte și de alta a patului. Caut să fie și practice, să aibă un mic sertar în care să depozităm mici obiecte personale, iar deasupra să putem pune telefonul și o ramă foto sau o mică vază cu flori. Modelul de mai jos este fix ceea ce îmi doresc pentru că are și un raft sub sertar, ceea ce înseamnă un spațiu de depozitare suplimentar, ideal pentru cărți și reviste.

Dressingul este esențial, așa că visez la unul mare, spațios, cu oglinzi imense, îmbrăcat în oglinzi daca s-ar putea, deoarece acestea sporesc utilitatea dressingului, astfel nu mai este nevoie de instalarea unei oglinzi suplimentare în dormitor. Aș opta pentru un design  modern, cu uși glisante pentru a utiliza minimul de spațiu, însă aș fi foarte atentă și la compartimentare. Aș vrea o compartimentare interioară confortabilă, simplă dar eficientă și utilizabilă pentru păstrarea hainelor atât pe rafturi cât și pe umerașe.

Îmi doresc de ani de zile o măsuță de machiaj. Nu că m-aș machia zi de zi, dar îmi doresc ca atunci când o fac, să am locul meu propriu și personal, unde să-mi găsesc produsele frumos aranjate. În plus, m-am gândit la un model pe care l-aș putea folosi și pe post de birou, seara când adorm cei mici și vreau să scriu în liniște. Consider că o măsuță de machiaj simplă, elegantă, completează într-un mod armonios toate piesele din dormitor.Corpul de iluminat este foarte important, deoarece consider că trebuie să asigure suficientă lumină întregii încăperi. Optez pentru o plafonieră cu 3 becuri, cu un design frumos, practic, modern și în același timp elegant. În funcție de necesități se poate aprinde un singur bec sau toate 3.
Pentru a nu încărca prea mult camera, căci vreau să fie cât mai aerisită, nu-mi doresc tablouri pe pereti, ci o ramă foto foarte mare și cam atât. Practic, un colaj cu mai multe poze. Mi se pare că ar fi mai aspectuos, elegant dar și mai practic. Aici aș opta pentru detalii, pentru că ar putea fi piesa care completează minunat designul dormitorului.
La capitolul perdele și draperii aș alege modele decorative, cu flori, pe care să le pot schimba în fiecare sezon, dar aș fi foarte atentă la material. Pentru mine este extrem de important ca lumina naturală să pătrundă în dormitor, întrucât ador spațiile luminoase, mă fac să mă simt relaxată. Am o manie pe treaba asta. Mi-ar mai plăcea o vază mică din cristal, în care să am în permanență flori parfumate din grădină, mi-ar da o extraordinară stare de bine, dar și alte mici decorațiuni.

Atunci când mă gândesc la dormitorul visurilor mele, îmi imaginez că l-aș amenaja clasic, nimic ieșit din comun, aș păstra note naturale, neutre și aș evita contrastele țipătoare. Mizez în general pe simplitate și calitate, iar în același timp urmăresc ca  piesele de mobilier să se îmbine armonios cu cele de decor, dar și cu perdelele și draperiile. Consider că dormitorul este locul în care totul trebuie să fie amenajat perfect, detaliile să se completeze în totalitate cu fiecare obiect din încăpere, astfel încât să ai parte de relaxarea și odihna mult așteptată și dorită după o zi plină.

Eu am găsit un site care m-a făcut să visez atât de frumos și de profund, dar mai ales să uit de trafaletul pe care încă-l am în mână… Pe scurt, este vorba despre FAVI.ro, locul în care se găsesc laolaltă producători și distribuitori de mobilă și accesorii pentru locuință, atât din țară cât și din străinătate. Aruncați un ochi, merită!

 

12 comments
3 likes
Prev post: Demachierea perfectă dimineața și seara! Tips&Tricks.Next post: Îți dorești un look de festival vara aceasta? Avon are soluția!

Related posts

Comments

 • Janeta Ivan

  iulie 16, 2019 at 23:15
  Reply

  Foarte frumos,mulțumim pentru recomandare

 • Valeria Chertes

  iulie 15, 2019 at 00:34
  Reply

  Foarte frumos,mulțumim pentru recomandare,nu știam de acest site.

 • Monea Simona

  iulie 15, 2019 at 00:28
  Reply

  Foarte frumos... ce tare îmi doresc și eu o masă pentru machiaj...un colțișor doar al meu... l-am inebunit pe soț 🙈🙈🙈

 • Marinescu Constantina Cristina

  iulie 14, 2019 at 23:33
  Reply

  Îmi plac foarte mult alegerile tale, chiar mi-aș dori și eu un astfel de dormitor, mulțumim pentru recomandare!

 • Simona Banica

  iulie 14, 2019 at 21:50
  Reply

  Arata foarte bine si calitatea se vede!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate