Branzoaice la cuptor-reteta simpla si rapida

Sunt mai bine de doi ani de cand nu mai mancam nimic prajit. Cartofi, carne, chiftelute, branzoaice, papanasi, gogosi etc, toate le pregatesc la cuptor. Am adaptat retetele astfel incat sa iasa la fel de bune si gustoase, fara sa fie nevoie de o tona de ulei.

Astazi am facut placintele cu branza carora le ziceam branzoaice in copilarie, erau preferatele mele. Le fac foarte des copiilor mei, insa nu le prajesc in tigaie, in ulei, ci le coc la cuptor. Urmez aceiasi pasi, aluat dospit pufos cu umplutura de branza, aromatizate cu coaja de lamaie si portocala.branzoaice cu ceai

Iata reteta mea pentru branzoaice la cuptor

Pentru aluat am folosit:

-800-850gr faina

-250ml lapte caldut

-250ml apa calduta

-un plic drojdie uscata 7gr

-o lingurita sare

-o lingurita zahar

-2-3linguri ulei de maslina

-coaja de portocala si/sau lamaie

-un albus de ou pentru uns

Pentru mplutura:

-500gr branza vaci nu prea sarata

-5oua

-3linguri zahar

-coaja de lamaie si/sau portocala

 

Aluatul pentru branzoaice l-am facut la robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307358 astfel: am pus in bol faina, am facut o gaura in mijloc, am adaugat drojdia si zaharul, am turnat 100gr apa calduta din cantitatea mentionata mai sus si am lasat 10 minute sa se formeze maiaua. Dupa aceea am dat drumul mixerului, am adaugat restul de apa, sarea, coaja de citrice, laptele, iar la final uleiul. Dupa ce s-a format aluatul, moale dar nu lipicios, l-am lasat la dospit timp de 30 de minute.

Intre timp m-am ocupat de compozitie, am razuit branza, am adaugat oualele si zaharul impreuna cu coja de la citrice. Am amestecat totul cu o furculita.

Dupa ce aluatul a crescut suficient de mult, am uns bancul de lucru cu ulei, am framantat putin si am impartit toata compozitia in bilute mici, au iesit 23bucati. Am intins fiecare biluta, am pus o lingura generoasa de compozitie in interior, am impaturit si pe margini am apasat cu varful de la furculita pentru a sta lipite si a avea un aspect dragut. Le-am uns cu albus de ou si le-am bagat in cuptorul incins in prealabil, pentru 30minute la 175grade.

Au iesit super bune, pufoase si gustoase, copiii nu au mai avut rabdare si au mancat cate una fierbinte. Sunt tare pofticiosi si mancaciosi.

Nici nu simtim nevoia de branzoaice prajite in ulei, acestea sunt exact la fel la gust, doar ca mult mai sanatoase si pufoase.

O reteta simpla, usor si rapid de pregatit. Sunt gustari sanatoase atat pentru adulti cat si pentru cei mici. Pot fi si o idee buna de gustare la pachetelul pentru gradi sau scoala., ca tot trece vacanta si incepe in curând noul an scolar.

 

 

Robotul de bucatarie Tefal WIZZO QB307538 este primit in cadrul unei campanii BuzzStore. Daca vreti sa primiti si voi spre testare, in mod gratuit, ultimele produse aparute pe piata, nu trebuie decat sa va faceti cont AICI si sa va inscrieti la campaniile active.

 

6 comentarii
38 like-uri
Articolul anterior: 4lucruri care vă pot salva viața pe caniculă!Copiii sunt primii afectați!Articolul următor: Pantofi de lux pentru ziua nunții?My Glam Shoes îți sare-n ajutor.

Related posts

Comentarii

  • Madalina Carp

    ianuarie 16, 2020 at 16:33
    Răspunde

    Deja salivez...sunt innebunita dupa orice preparat care contine branza :D

  • Maria Maria

    august 22, 2019 at 19:34
    Răspunde

    Multumim frumos pt retetă am s-o fac si eu ,si nouă ne plac branzoaicele mult🤗👍

  • Valeria Chertes

    august 13, 2019 at 14:56
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețeta ,am sa incerc sa le fac și eu la cuptor ,și așa stau rău cu colesterolul așa că va fi mult mai […] Citește mai multMulțumim pentru rețeta ,am sa incerc sa le fac și eu la cuptor ,și așa stau rău cu colesterolul așa că va fi mult mai bine. Read Less

  • Monea Simona

    august 13, 2019 at 12:03
    Răspunde

    Pare o rețetă delicioasă...eu nu am robot...dar pot face manual. Sigur o voi încerca...sa aveți poftă

  • Marinescu Constantina Cristina

    august 13, 2019 at 10:26
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețetă! O sa fac și eu zilele astea pentru piticii mei!

  • LORENA ANAMARIA ZAMFIR

    august 13, 2019 at 10:19
    Răspunde

    Și mie îmi plac,încă din copilărie! Arată delicios! Poftă bună!😋

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate