Top 10 parfumuri de nișă unisex – by Duță Daniel – Glam News Magazine

Pentru mult prea mult timp, lumea parfumurilor a fost divizată distinct de identitățile „masculine” și „feminine”. Parfumurile etichetate „masculine” tindeau să prezinte note condimentate, picante sau lemnoase, în timp acele parfumuri descrise drept „feminine” erau florale și fructate, ambalate în sticle excentrice, ornamentate.

Dar în peisajul de astăzi, în care liniile de gen din lumea modei continuă să se estompeze, și brandurile de parfumuri renunță rapid la aceste stereotipuri de gen pasé. Chiar dacă brandurile de nișă oferă parfumuri unisex de zeci de ani, acum, tot mai multe case de parfum oferă arome unisex cu note care nu sunt definite de gen. Până și casele de lux, cum ar fi Louis Vuitton, au înceut să producă parfumuri unisex. La începutul anului, casa de modă franceză și-a lansat prima colecție de parfumuri unisex care prezintă trei arome create de parfumierul francez Jacques Cavalier Belletrud – „Sun Song”, „Cactus Garden” și „Afternoon Swim .“

De la Diptyque, Le Labo, COMME des GARÇONS și Byredo, am alcătuit o listă cu cele mai bune parfumuri de nișă unisex:

1. FOG – Henry Rose

 

Preț: 120$ – 50 ml

Lansat anul acesta, Henry Rose este brandul actriței Michelle Pfeiffer. Descriind parfumurile sale unisex drept „100% incolore”, prima creație Henry Rose prezintă FOG, un parfum ușor cu lemn de vetiver și note soft de mosc – o opțiune fresh atât  pentru bărbați cât și pentru femei.

2. Fleur de Peau Apă de Parfum – Diptyque

Preț: 559 lei – 75 ml

Fleur de Peau de la Diptyque este un tribut adus iubirii dintre două figuri mitice grecești, Psyche și Heros. Parfumul unisex prezintă note de mosc și evidențiază notele de iris și a seminței de ambretă.

3. Wonderwood – COMME des GARÇONS

Preț: 405 lei – 100 ml 

După cum sugerează și numele său, parfumul COMME des GARCONS este copleșitor de lemnos, însă fără a fi prea masculin. Parfumul prezintă note de lemn de cedru și lemn de santal, care vor rămâne pe piele toată ziua.

4. #hashtag – 2787 Perfumes

Preț: 145,00€ – 100 ml

Fondată în 2015, 27 87 Perfumes este un brand cu sediul din Barcelona, Spania. Noul său parfum #hashtag este un amestec perfect de arome lemnoase și fresh, cu note de aldehide, violetă și iris, precum și tămâie, cedru și mosc.

5. Elevator Music – Off-White x Byredo

Preț: 190 € – 100 ml

Acest parfum unisex face parte dintr-un proiect de colaborare între Ben Gorham și Virgil Abloh, care a inclus și blugi din denim, tricouri și genți. Inspirat de muzica din lift, parfumul prezintă note de bambus și violetă, precum și arome de ambretă, iasomie și cărbuni.

6. Italian Leather Memo Paris

Preț: 205 € – 75 ml

Dacă vă place miroul de piele, atunci acest parfum este pentru voi. Memo Paris a lansat recent un parfum inspirat de piela italienească, ce conține ulei de frunză de roșie verde, precum și vanilie și, ai ghicit, piele.

7. Vetiver Insolent – Miller Harris

Preț: 454 lei – 100 ml 

Inspirat de vegetația din India și Haiti, noul parfum unisex al lui Miller Harris este atât fresh, cât și fumos în același timp. Numit Vetiver Insolent, parfumul are note de vetiver și fum, precum și piper negru, bergamotă și cardamom.

8. Afternoon Swim – Louis Vuitton

Preț: £185 – 100 ml 

Faăcând parte din cea mai recentă colecție de parfumuri unisex a lui Louis Vuitton, Afternoon Swim a fost creat de maestrul parfumier Jacques Cavallier. Cu arome de portocale de sicilia, bergamotă și mandarină, parfumul este perfect pentru vară.

9. Tonka 25 Eau De Parfum – Le Labo

Preț: 189$ – 50 ml 

În ultimii ani, Le Labo a petrecut mult timp cercetând și perfecționând ultima sa creație, Tonka 25. Parfumul are note de flori de portocal, cedru și mosc pentru o aromă dulce și caldă. Parfumul este perfect și pentru vacanțe.

10. Replica Under the Lemon Trees – Maison Margiela

Preț: 577 lei – 100 ml 

Parfumurile create de Maison Margiela sunt unele dintre cele mai neutre din punct de vedere al genului de până acum, așa că nu este surprinzător faptul că și ultimul său parfum Under the Lemon Tree are arome de chiparos și lămâie, precum și o sticlă inspirată de borcanele tradiționale din farmacii.

Duță Daniel – Glam News Magazinewww.glamnews.ro

5 comentarii
12 like-uri
Articolul anterior: Despre Lancôme La Vie Est Belle și ofertele NotinoArticolul următor: Usborne- o activitate profitabilă

Related posts

Comentarii

  • OMER FILIZ

    decembrie 29, 2019 at 16:02
    Răspunde

    Un articol interesant .

  • Monea Simona

    august 26, 2019 at 23:53
    Răspunde

    Toate sunt interesante...dar cel care mi-a rămas impregnat in memorie este wonderwood...are o forma diferită.. plăcută...

  • Marinescu Constantina Cristina

    august 26, 2019 at 21:54
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare! Niciunul din parfumurile menționate în articol nu-mi sunt cunoscute niciacar după nume! 🙈🙈

  • Valeria Chertes

    august 25, 2019 at 15:37
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare.

  • Maria Maria

    august 25, 2019 at 09:26
    Răspunde

    Mulțumim frumos pt recomandare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate