Usborne- o activitate profitabilă

Dragilor, v-am mai vorbit și cu altă ocazie despre cărticele Usborne. Despre editura Usborne care este una dintre cele mai mari și mai căutate edituri din Marea Britanie. Având peste 2500 titluri structurate pe mai multe categorii, a devenit o adevărată încântare pentru copiii de toate vârstele.

Astăzi vreau șă vă vorbesc despre o mămică care a pornit pe un drum frumos alături de Usborne. A transformat pasiunea pentru educație și cărți într-o mică afacere.

Universul cărților Usborne transformat în afacere pentru mămici

Gabriela Rusu este mamă a două minuni fantastice, un băiețel năzdrăvan de aproape 8 ani și o fetiță inventivă de aproape 6 ani. Traducător la bază, a descoperit că are antreprenoriatul în sânge. A fost un moment în care, forțată de împrejurări, a ales să lucreze de acasă. Să le fie alături celor mici  în perioada în care au cea mai mare nevoie de părinți alături de ei.

După îndelungi planuri și discuții cu soțul ei, care o susține în tot ceea ce face, au ajuns la concluzia că vor avea numai de câștigat dacă aceasta va lucra de acasă. În primul rând, copiii vor avea acces la cărți minunate tot timpul. Așadar, a spus DA provocării de a deveni reprezentant Usborne. Asta se întâmpla prin vara anului 2015. Moment în care ei deja investeau o mică avere în cărți pentru cei mici. Ca în orice familie, au pus răul înainte, gândind că dacă activitatea nu va merge, copiii vor avea parte de niște cărți fabuloase pe care oricum aveau de gând să le cumpere.

Au trecut peste 4 ani de atunci, iar Gabriela este în continuare reprezentant Usborne. Are alături O ECHIPĂ FANTASTICĂ cu care împărtășește aceleași principii sănătoase, de la care învață zi de zi, după cum chiar ea spune.  Împreună cu echipa ei continuă misiunea de a promova o educație de soi pentru generațiile ce vin din urmă:

„Încercăm să readucem în case cărțile, care au cam fost înlocuite de gadgeturi. Încercăm să explicăm că cei mici vor alege obiectele la care sunt expuși de mici. Și că niciodată cărțile nu reprezintă pedeapsă (auzim deseori replica „au timp de cărți, să mai copilărească”) ci izvor de cunoaștere și dezvoltare.”

Gabriela spune :

„- Am observat cu mare drag efectul pe care l-a avut această activitate asupra copiilor noștri. În afară de faptul că nu am avut niciodată stresul că nu are cine sta cu copiii când sunt bolnăviori, am constatat cât de multe lucruri au învățat din cărți. Este extrem de plăcut ca atunci când mergem la plimbare să recunoască insecte și păsări învățate din cărți (recunosc că și eu am învățat alături de ei foarte multe lucruri). Să îmi explice despre fenomenele naturii sau să facă analogii la explicațiile mele, corelându-le cu anumite cărți. Curiozitatea lor a fost mereu satisfăcută căutând răspunsurile în cărți (la noi încă nu s-a terminat perioada „de ce?” nici după atâta timp). Drept pentru care, amândoi copiii au învățat să citească înainte de 5 ani, fără a fi forțați în vreun fel, ci doar punându-li-se la îndemână resursele solicitate de ei înșiși.

Băiatul a citit până acum o cantitate impresionantă de cărți. Fetiței îi place mult mai mult să asculte, și rar se întâmplă să treacă o zi în care să nu citim nimic (avem adevărate discuții dacă este prea târziu să mai citim si trebuie să amânăm pentru ziua următoare). Însă cel mai frumos lucru este că la fiecare comandă de cărți ce ne trece pragul (și asta se întâmplă de 1-2 ori pe lună), fiecare copil își alege câte o carte preferată. Vă puteți imagina cam cât de bogată este biblioteca lor personală, de la cărți cu povești, până la cărți cu clapete, sunete, enciclopedii și cu activități!

Trebuie să recunosc că atunci când am început această activitate nu mi-am imaginat că îmi va aduce atâta satisfacție personală și profesională în același timp. Și mai ales că se va transforma într-un serviciu în toată regula, care să reprezinte și venitul meu principal. Iar una dintre bucuriile mele maxime este faptul că pot împărtăși aceste bucurii cu cei din jurul meu. Că am întâlnit de-a lungul timpului o mulțime de oameni minunați care mi-au devenit colegi și parteneri. Că am putut călători în țări superbe cu ajutorul activității mele. Dar mai ales, că zi de învăț lucruri noi și mă dezvolt personal.”

O carte va apropia mereu copilul mic de părinți, creând o conexiune ce nu poate fi ruptă prea ușor!

Tot Gabriela spune și că a stat și s-a gândit dacă există dezavantaje în această activitate. Singurul dezavantaj, dacă îl poate numi așa, este faptul că le-a creat dependență, atât ei cât și copiilor:

„- Le-am umplut biblioteca foarte repede, pentru că dragostea lor față de cărți este la fel de mare ca și a mea, ceea ce se dovedește o mare problemă cu spațiul. Visez la o cameră mare mare, plină cu cărți. Eventual în laboratorul pe care și-l dorește băiețelul nostru și lângă sala de balet pe care și-o dorește fetița noastră.”

Mămica antreprenoare putea spune că a ales să riște, investind într-un pachet de început cu cărți minunate. Dar că ar fi avut de câștigat ceva ce nu își putea imagina vreodată:

„-Recomand tuturor să își urmeze visele. Să lucreze pentru a ajunge acolo unde își doresc, să riște, pentru a câștiga. Iar cine dorește să împărtășească alături de mine bucuriile pe care le aduce activitatea Usborne, o poate face scriindu-mi pe pagina de facebook (www.facebook.com/RaisBooks) sau devenind reprezentant, înscriindu-se pe pagina https://org.usbornebooksathome.co.uk/RaisBooks/join-my-team/why-join-Usborne-Books-at-Home.aspx.”

Gabriela va continua să susțină educația, să ducă în fiecare casă iubirea față de cărți. Să ajute părinții să înțeleagă faptul că cei mici au nevoie de cunoaștere, de opțiuni, de informații. Mă bucur că am avut ocazia să o cunosc și să ii cunosc povestea. Mai mult decât atât, mă bucur că își urmează visul și este în permanență alături de copiii ei. Lucru pe care vi-l doresc și vouă!

5 comentarii
15 like-uri
Articolul anterior: Top 10 parfumuri de nișă unisex – by Duță Daniel – Glam News MagazineArticolul următor: Un cadou deosebit- Accesorii by Ioana Fodor

Related posts

Comentarii

  • Marinescu Constantina Cristina

    august 28, 2019 at 16:08
    Răspunde

    Avem și noi câteva cărticele Usborne și suntem foarte încântați de ele!

  • Monea Simona

    august 27, 2019 at 23:33
    Răspunde

    O poveste minunata... felicitări doamnei pentru reușită

  • LORENA ANAMARIA ZAMFIR

    august 27, 2019 at 22:12
    Răspunde

    Eu iubesc cărțile și îmi cumpăr in funcție de buget,dar de când sa născut fetița ii cumpăr și ei. Îmi plac aceste cărți,sunt colorate,cred că […] Citește mai multEu iubesc cărțile și îmi cumpăr in funcție de buget,dar de când sa născut fetița ii cumpăr și ei. Îmi plac aceste cărți,sunt colorate,cred că vor incanta mulți copii!💖📖 Read Less

  • Maria Maria

    august 27, 2019 at 21:34
    Răspunde

    Mulțumim frumos pt recomandare si noi avem carticele ii plac fetitei mult

  • Valeria Chertes

    august 27, 2019 at 20:10
    Răspunde

    Noi avem două cărți și ne place tare mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate