Peeling chimic- Soluția potrivită pentru tenul nostru?

În ultimii ani, tot mai multe doamne și domnișoare au început să pună accent, înainte de toate, pe îngrijirea tenului. Un prim pas este efectuarea peeling-ului, în cele mai multe cazuri cu un scrub cu particule exfoliante. Însă nu este cea mai indicată modalitate, deoarece  se pot produce microleziuni la nivelul pielii, mai ales dacă se aplică pe un ten sensibil. Ei bine, o soluție adecvată pentru ridurile fine, urmele lăsate de acnee, hiperpigmentarea(pete maronii) cauzată de expunerea la soare, puncte negre etc, ar fi un peeling chimic. Procedeu pe care îl puteți face la salon sau chiar și acasă, cu produse profesionale.

Ce este și care sunt beneficiile unui peeling chimic?

Peeling-ul chimic este o procedură non invaziva, care are la bază un procedeu chimic. Acesta, întocmai ca și gomajul, te va scăpa de micile imperfecțiuni ale pielii. La gomajul clasic folosim un scrub din comerț sau făcut în casă din ce avem la îndemână, mălai cu miere și ulei de măsline, zaț de cafea etc. Iar la un peeling chimic vorbim despre produse profesionale. Produse pe care le puteți folosi și acasă, fără a mai fi nevoie să treceți prea des pragul saloanelor. Acestea acționează în profunzime, asupra straturilor superioare ale epidermei și curăță celulele moarte de la suprafața pielii. Rezultatul fiind un ten uniform, curat și luminos, fără impurități și imperfecțiuni.

Beneficiile peelingului chimic apar în funcție de problemele tenului fiecarei persoane în parte. De la estomparea ridurilor fine de expresie, până la diminuarea sau chiar eliminarea petelor pigmentare.

Atunci când vorbim despre un peeling chimic trebuie să știm că aceasta presupune aplicarea unor substanțe chimice la nivelul zonei cu probleme. Efectul imediat este exfolierea, după care urmează stimularea procesului natural de regenerare al pielii. Acest procedeu se adresează tuturor imperfecțiunilor de ordin cosmetic, dar nu numai. Poate fi folosit și pentru afecțiunile clinice precum acnee, cuperoză, melasmă, dermatită seboreică, însă la un alt nivel.
În funcție de vârstă și problemele tenului, peelingul este binevenit oricui. Atunci când optați pentru un peeling cosmetic trebuie să alegeți cele mai bune, de încredere și de efect produse.
*Chiar și pentru o simplă curățare, trebuie să țineți cont să nu luați contact direct cu razele UV o perioadă de timp. În funcție de concentrația tratamentului cosmetic.
*Înainte de a folosi produse de peeling chimic acasă, indicat este să consultați un specialist.

 

3 comentarii
2 like-uri
Articolul anterior: 3 produse potrivite pentru un machiaj de Halloween- NotinoArticolul următor: Tic-Tac, Tic-Tac- Notino dă startul la Black Friday

Comentarii

  • MayLENA RADU

    decembrie 16, 2019 at 20:03
    Răspunde

    Interesant articol. Este prima data cand aud/citesc despre peeling pentru ten

  • Maria Maria

    noiembrie 6, 2019 at 12:35
    Răspunde

    Mulțumim frumos pt articol foarte util

  • Marinescu Constantina Cristina

    noiembrie 5, 2019 at 23:50
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații, abia acum aud despre acest peeling chimic, de obicei folosesc scrub!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate