Ce-ti mai face sufletul?

Avem un corp şi un suflet – şi ironia e că sufletul doare de 1000 de ori mai tare. (Teodor Burnar)

De cand nu ti-a mai zambit sufletul? De ce il neglijezi si il uiti intr-o camera intunecata? Suntem atat de preocupati de ingrijirea fizica, fugim la medic atunci cand avem o durere, ne ingrijoram si ne stresam cand ne ranim si e vizibil, dar nu avem grija de sufletul nostru, nu il mai bagam in seama si il uitam ca pe un obiect stricat. Sufletul are cea mai mare nevoie de ingrijire, are nevoie de atentie, timp si rabdare.

Cunoaste-ti sufletul


Ai grija de sufletul tau si nu neglija ce iti cere. Ne ingrijoram atat de mult de fizicul nostru, urlam atunci cand ne rupem o unghie, ne enervam daca parul nu ne sta bine, dar de suflet cine se preocupa? Cine il „aranjeaza”, cine il „parfumeaza” si cine ii ofera placere?
Traim intr-o lume in care a-ti dezvalui sufletul reprezinta o slabiciune, a fi bun nu mai e o varianta, iar iubirea e optionala. Preferam sa fim reci si imuni in fata oamenilor si a lucrurilor ce ne inconjoara, alegem sa ne lasam ghidati de ratiune, nicidecum de inima, caci e varianta cea mai usoara si lipsita de riscuri.

Si ce se intampla atunci cand ratiunea si sufletul sunt intr-un paradox total? Ce se intampla cand mintea ii declara razboi sufletului? Noi alegem sa-i fim coechipieri celei dintai, pentru ca ne promite siguranta. Iar noi suntem dependenti de siguranta, de acea siguranta care ne fereste de suferinta. Dar oare suferinta nu e mai mare atunci cand am respins dorinta sufletului, de teama unei posibile suferinte? E ironic, nu? Rezultatul e similar, insa frica ne face orbi, surzi si muti.

Asculta-ti propriile dorinte


Cel mai bun medicament al sufletului? Zambetul. Dar nu vorbim doar de zambetul afisat pe chip, ci despre zambetul sufletului. Fa-l sa zambeasca, ajuta-l cand are nevoie de ceva, asculta-l cu atentie, caci el iti sopteste secretul fericirii tale. Suntem atat de preocupati sa avem, nicidecum sa fim. Sa fim mai buni, mai iertatori, mai intelegatori. Timpul nu ne este prieten, nu le rezolva pe toate si nici nu vindeca rani. El este al naibii de nemilos si parsiv. Asteptam o perioada mai buna, pentru ca s-ar putea sa apara printul pe cal alb si sa ne mangaie sufletul. Sa iti spun un mic secret, nu va aparea niciun print. Nu cauta fericirea in exterior, pentru ca o sa imbatranesti uitandu-te dupa ea.
De tine depinde sa ii oferi sufletului placere. Lasa-l sa sufere, sa fie ranit, sa greseasca, sa fie singur, sa se teama si sa urle.
Momentele apasatoare fac parte din viata noastra, iar noi trebuie sa invatam sa le acceptam, sa le imbratisam. Daca nu cunosti suferinta, cum o sa stii sa apreciezi iubirea? Daca nu cunosti raul, cum vei putea sa recunosti binele?
Asculta propriile dorinte si lupta pentru ele. Ratiunea iti poate spune ca gresesti, insa sufletul e cel care are raspunsul corect, fie el unul riscant. Fa-te fericita, fa alegeri pentru tine, pentru a te multumi. Din ce in ce mai multe femei se pun pe locul doi, isi pun dorintele sufletului la finalul listei, iar mai apoi le uita acolo. Atunci cand te descoperi si te cunosti o sa poti sa iti asculti inima.

Vrei sa activezi intr-un anumit domeniu, insa ratiunea iti spune ca faci o greseala, ca nu e bine ori ca vei fi judecata? Nu o asculta! Temerile nu iti vor aduce niciodata castiguri. Un bun exemplu la acest capitol sunt modelele de videochat. Au trecut peste frica, peste prejudecatile celorlalti, peste temeri, peste judecatile ratiunii. Au ales sa isi asculte instinctul si au facut foarte bine, pentru ca e industria din care poti sa ai incasari uriase.

Ai curajul sa treci peste aceste ganduri si frici si fa un pas mare spre fericirea ta. O sa te redescoperi, o sa te cunosti si o sa te iubesti. Daca iti doresti sa cunosti lumea videochatului, poti alege unul dintre studiourile mari din Bucuresti. Asigura-te ca e cea mai buna varianta pentru tine. Charm Studios, angajeaza in fiecare luna femei dornice sa isi asculte instinctele, sa treaca peste parerile preconcepute, femei puternice care nu se tem de dorintele propriului suflet.

15 comentarii
23 like-uri
Articolul anterior: Legea anti-bullying a fost promulgată de către Președintele Klaus IohannisArticolul următor: Secret Santa Bloggers 2019 Constanța

Comentarii

  • Madalina Georgiana Carp

    ianuarie 16, 2020 at 15:53
    Răspunde

    CHIAR AVEAM NEVOIE SA CITESC ASTA!MULTUMESC!

  • Cabulca Madalina

    decembrie 26, 2019 at 11:09
    Răspunde

    Frumos articol,adevarat ce scrie!

  • Pusa Raisa

    decembrie 24, 2019 at 10:12
    Răspunde

    Câtă sensibilitate ,realism și adevăr pur. Mulțumim mult Sărbători fericite 💞🎅

  • Maria Aghinitei

    decembrie 23, 2019 at 03:30
    Răspunde

    Mi-a placut ce frumos ati vorbit despre datoria de a ingriji sufletul si a face ce-ti doreste el! Un minus pentru ultimul sfat!

  • Cristina Serena

    decembrie 16, 2019 at 08:54
    Răspunde

    Un articol foarte interesant , din pacate in societatea in care traim sufletul nu este important , primeaza banul si ce poti cumpara cu el […] Citește mai multUn articol foarte interesant , din pacate in societatea in care traim sufletul nu este important , primeaza banul si ce poti cumpara cu el . Read Less

  • Marinescu Constantina Cristina

    decembrie 13, 2019 at 23:18
    Răspunde

    Foarte frumos articolul însă meseria de model de videochat nu este pentru mine!

  • Opriș alexandra

    decembrie 12, 2019 at 19:01
    Răspunde

    Superb articolul ❤ da o notă de încredere în sine 👍

  • Anuta tudorache

    decembrie 12, 2019 at 18:28
    Răspunde

    Foarte interesant articolul. Multumim

  • Toader Cristina

    decembrie 12, 2019 at 17:01
    Răspunde

    Foarte interesant articolul,m-am regasit in cea mai mare parte, mai putin in final..exemplul cu videochat-ul mi s-q parut inadecvat, oarecum o reclama pentru studioul de […] Citește mai multFoarte interesant articolul,m-am regasit in cea mai mare parte, mai putin in final..exemplul cu videochat-ul mi s-q parut inadecvat, oarecum o reclama pentru studioul de videochat. Read Less

  • Carolina

    decembrie 12, 2019 at 16:12
    Răspunde

    Felicitari pentru articol! Mi a uns ... sufletul!

  • Roxana

    decembrie 5, 2019 at 08:50
    Răspunde

    Frumos articolul. Mi-a placut :)

  • Monea Simona

    noiembrie 25, 2019 at 23:51
    Răspunde

    Interesant articolul...poate unul dintre cele mai faine citite până acum... păcat de asocierea de la sfârșit...cu videochatul... Acesta a fost singurul lucru care nu mi-a […] Citește mai multInteresant articolul...poate unul dintre cele mai faine citite până acum... păcat de asocierea de la sfârșit...cu videochatul... Acesta a fost singurul lucru care nu mi-a plăcut...nu am nimic cu jobul in sine...doar cu asocierea Read Less

  • Asaftei Simona

    noiembrie 25, 2019 at 22:14
    Răspunde

    Așa este ,nu prea mai ținem cont de aceste dorințe .Mulțumim pentru acest articol foarte util !❤🤗😘

  • LORENA ANAMARIA ZAMFIR

    noiembrie 25, 2019 at 21:43
    Răspunde

    Foarte adevărat,din păcate!

  • Valeria Chertes

    noiembrie 25, 2019 at 21:27
    Răspunde

    Foarte bun articol și foarte real.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate