Despre economii și spălatul rufelor într-o casă cu 3copii

Trăim vremuri bune, să spunem. Metodele moderne ne oferă mult confort. Aici mă refer la tot ce ține de tehnologia din zilele noastre, de la mașini de spălat rufe, vase, până la cuptoare electrice, mixere, roboți de bucătărie, produse profesionale de curățat etc. Toate acestea ne sunt utile, ne reduc munca fizică, dar uneori ne ustură la buzunar. De cele mai mai multe ori, consumul de energie electrică, de apă și de detergenți ne face să ne gândim la cheltuielile mult prea ridicate. Asta dacă nu facem alegeri înțelepte.

Alegerile istețe merg mână-n mână cu costurile minimizate

În acest articol vreau să vă dau câteva ponturi despre cum am ajuns să economisim bani lunar, de pe urma spălarii rufelor. Da, într-o casă cu 3 copii se pot face și economii, dacă facem alegeri înțelepte și profităm de oferte. Deși pentru unii pare SF, pentru noi este ceva normal.

A fost o vreme în care vechea mașina de spălat rufe, deși practic nu era prea veche, consuma destul de multa energie electrică, dar și apă, însă nu spăla deloc cum trebuie. Uneori mai repede și mai bine le spălam la mână. Până într-o zi. Pot spune că de data aceasta am fost foarte atentă și am ales ceva pe modul economic.

Mașina de spălat rufe cu capacitate mare + detergent capsule= Mămică fără stres !

Am ales o mașină de spălat cu capacitatea de 8 kg, pentru că la noi sunt în permanență mormane cu haine la spălat. Piticii schimbă chiar și 3 rânduri de haine pe zi, plus prosoape, haine de muncă etc. Ei bine, pe lângă faptul că pot băga multeeee haine de-odată, are un consum redus de energie electrică, dar și un consum mic de apă, 11l la un ciclu de spălare. Ceea ce este wow pentru mine!

Pentru ca totul să meargă ca pe roate, mi-am făcut și un stoc consistent de detergent. Cum stau prost cu timpul liber, mai nou și cu rabdarea, am ales să caut oferte online, pentru că nu aveam niciun chef să colind hipermarketurile. Din start am căutat detergent Ariel, pentru că de ani de zile folosesc și-mi este aliat împotriva petelor de pe hainele piticilor. De fapt, de când am copii am început să folosesc Ariel lichid, iar mai apoi pernuțe.

Nu știu cum să vă spun, dar în ultimii ani am dezvoltat o manie pentru produsele de curățenie, dacă pot spune așa. La noi în casă parcă se întâmplă o magie și coșul de rufe este în permanență plin, deși mașina de spălat este pusă zilnic la treabă. Pijamale, schimburi de la școală și grădi, de la bicilit cu noroi și alte cele, de după masă-pline cu mâncărică, după activitățile extra etc, pe toate le vreau curate și parfumate fără riscul de a se strica, pentru că am mai pățit și accidente în trecut. Năzdrăvanii mei sunt ași la murdărit. Dar nu mă supăr pe ei. Îi las, ba chiar îi încurajez să exploreze cât pot, pentru că de restul mă ocup eu. Cu capsulele Ariel Pods 3în1 pentru rufe colorate obțin o curățare impecabila, ceea ce înseamnă că scap de grija petelor și sunt relaxată din acest punct de vedere.

Am ales să comand online detergent pentru rufe din mai multe motive. Site-ul pe care am găsit cele mai bune oferte este unul de încredere, care-mi oferă garanția calității și a faptului că produsele sunt originale. În plus, am ieșit în câștig. Am comandat foarte simplu și ușor, din confortul casei mele, în timp ce mă jucam cu cei mici. Am câștigat timp. Mult timp pe care îl puteam pierde prin magazine, însă am ales să-l dedic în totalitate copiilor. În plus, am prins oferte destul de mari, detergent ieftin, ceea ce înseamnă și o economie de bani. Cum stau la 25km de oraș, am economisit și timpul pierdut pe drum, dar și banii de combustibil.

Consum mai mic de energie electrică, apă și detergent= cheltuieli mai mici.

Și dacă mă tot lăudam că fac economii vreau să vă spun pe scurt și cum. Mașina de spălat deși are o capacitate mai mare, chiar dacă umplu sau nu cuva, introduc doar o capsulă/măsură de detergent Ariel. De obicei la noi se umple cam de fiecare dată, ceea ce înseamnă că spăl mai puține ture, folosesc mai puțină apă, energie electrică și detergent. Chiar și timp.

Comparativ cu alți ani, costurile cu spălatul rufelor s-a redus la jumătate, deși mormanele de rufe sunt la fel sau chiar mai mari. De aici și economia.  Deci da, se poate să economisești și ceva bănuți pe care să-i folosești pentru altceva, chiar și într-o casă cu trei copii mici.

 

 

 

3 comentarii
3 like-uri
Articolul anterior: Secret Santa Bloggers 2019 ConstanțaArticolul următor: Invatarea prin …joaca

Related posts

Comentarii

  • Marinescu Constantina Cristina

    februarie 3, 2020 at 20:41
    Răspunde

    Pe acestea nu le-am încercat, noi folosim Savex capsule! Mulțumim pentru articol!

  • Asaftei Simona

    februarie 3, 2020 at 13:04
    Răspunde

    Da,tot ariel foloseam și eu de obicei ,dar lichid ; de ceva timp folosesc Sano Maxima și mi se pare foarte bun și acesta ; […] Citește mai multDa,tot ariel foloseam și eu de obicei ,dar lichid ; de ceva timp folosesc Sano Maxima și mi se pare foarte bun și acesta ; de spălat ,pe fiecare zi bag și eu ,chiar si de două ori pe zi ptr.că se strâng foarte multe ,în general de la copii. Read Less

  • Valeria Chertes

    februarie 3, 2020 at 12:13
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate