Cea mai simplă rețetă Negresă de post(și de criză) cu dulceață

Negresa este desertul copilăriei mele și al multora dintre noi. Fie că este cu bezea, cu glazură de ciocolată, cu nuci sau chiar de post. Ei bine, nu știu toate rețetele pe care le făcea mamaie, în schimb, de-a lungul anilor am adaptat o rețetă mai veche, până am ajuns la varianta de astăzi.

Negresa- prajitura preferată a românilor

Știți voi pe cineva care ar refuza vreodată o bucățică de negresă? Nu cred! Adică eu chiar n-am întâlnit o astfel de persoană…

Atât copii cât și soțul adoră varianta aceasta, pe care o fac mereu, nu numai în perioadă de post. Este mai mult decât potrivită acestei perioade, întrucât suntem în postul Paștelui, dar și în perioada de izolare, în care simțim, mai mult ca niciodată, nevoia de dulce. Este o prăjitură ușoară, cu puține ingrediente, simplu de făcut, cu care, cu siguranță nu veți da greș. Se face foarte repede și la mână, fără a avea nevoie de mixer.Rețetă Negresă de post

Rețetă Negresă de post cu dulceață

Eu am compt prăjitura într-o tavă mare, de la cuptorul de 71l. Ca idee. Dacă aveți tavă mică, înjumătățiți cantitățile.

Ingrediente:

– 320gr făină

-130grame cacao

-1linguriță bicarbonat de sodiu

-300gr zahar

-un praf de sare

-150ml ulei

-340ml apă

-esență rom

-400gr gem/dulceață (cu bucăți mari)

– nucă de cocos (pentru decor)

Cum se prepară:

Într-un bol mai mare punem toate ingredientele uscate: făină, cacao, bicarbonatul, zahărul și praful de sare. Amestecăm cu un tel(sau cu mixerul) și apoi punem ingredientele umede: uleiul, apa și esența de rom, amestecând încontinuu. După ce omogenizăm compoziția, adăugăm și dulceața. Eu am folosit dulceață de cireșe cu căpșuni.

Punem in tavă foaie de copt, turnăm compoziția și băgăm totul la cuptorul preîncălzit, la 165grade pentru aprox 20-25de minute. Puteți verifica cu scobitoarea sau, ca tips, când ați văzut că începe să se crape puțin sus, garantat este gata.Rețetă prăjitură negresă de post cu dulceață

Scoatem tava din cuptor, o lăsăm 2minute și apoi presărăm nucă de cocos peste prăjitură. O lăsăm puțin la răcit, o tăiem cum ne place sau cum avem chef și e numai bună de servit!

Pufoasă, la delicioasă, simplu și rapid de făcut, chiar și pentru un copil. Cu ingrediente puține, ceea ce înseamnă costuri minime în zilele noastre. În plus, ne satisface pofta de dulce pe timpul carantinei și ne ajută să nu călcăm strâmb în post.

Sper că v-am plăcut această rețetă, iar dacă este așa, împărtășiți-o și cu prietenii voștri !

Toate cele bune și zile ușoare! Pupici😘

 

6 comentarii
4 like-uri
Articolul anterior: Lucruri esentiale pentru alegerea gentii potriviteArticolul următor: Cornulețe de post cu borș și ulei. Gustul copilăriei.

Comentarii

  • Florica Viorica

    mai 1, 2020 at 20:27
    Răspunde

    Asta este prajitura cu care am crescut eu si fratii mei , 4 la nr. 2 tavi trebuia sa faca mama mereu . Eram 4 […] Citește mai multAsta este prajitura cu care am crescut eu si fratii mei , 4 la nr. 2 tavi trebuia sa faca mama mereu . Eram 4 copii , parintii si bunicii . Familie mare . Ma bucur ca am intrat aici la aceasta reteta . Uitasem complect de ea . O faceam si eu cind erau copii mei mici . O faceam fix ca tine . Dar prin ani 60 -70 mai rar se gasea cacao. Imi amintesc ca mama , punea o cană de zahăr la ars si făcea un sirop caramel in loc de cacao . Eu mereu cu cacao am facut. Mama trăieste si azi chiar daca are cacao ia tot asa o face cu zahăr ars şi spumă , bezea deasupra . Ce amintiri frumoase . Multumesc , m-ai ajutat sa-mi amintesc de tinerete. Read Less

  • Cosmina

    aprilie 22, 2020 at 03:57
    Răspunde

    Cea mai buna negresa ;)

  • Valeria Chertes

    aprilie 3, 2020 at 19:58
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețetă.

  • Lacramioara

    aprilie 3, 2020 at 18:48
    Răspunde

    Delicioasa ,data viitoare voi încerca cu bezea deasupra.😚

  • Claudia L Chivu

    aprilie 3, 2020 at 11:37
    Răspunde

    O sa încerc si eu reteta ta!

  • Asaftei Simona

    aprilie 3, 2020 at 10:13
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețetă,mai fac și eu din când în când pentru că se face ușor și nici ingrediente multe nu ne trebuie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate