Cu o cutie s-a făcut o adevărată împărăție. Cu dinozauri.

Pare ciudat titlul, nu? Știu. Dar la câte jocuri inventez pe zi îmi vine mie să intru într-o cutie … Știți voi, după atâtea zile de stat NUMAI acasă, până și ideile își iau zborul. Azi a plouat și ai mei făceau ca toți dinozaurii prin casă. La un momentdat s-au uitat pe geam și au zis: Oare tot așa era și pe vremea dinozaurilor? Ei aveau case, cuști sau cotețe? Unde se adăposteau de ploaie?

Nu mi-a luat mult și beculețul s-a aprins. Am scăpat și azi.

Cum bucuri copiii cu o cutie?

Cum ziceam, beculețul a luminat și mi-a arătat calea. În biblioteca lor stătea pitită, pentru zile negre ca cea de azi, o planșă (nu știu cum să-i zic altfel) care mi s-a lipit de mână la Auchan. Asta pe la începutul lunii martie, înainte să plecăm la munte. Voiam să le-o iau pe drum, în caz de plictiseală sau ceartă, să le dau de lucru. Dar am uitat de ea. A ieșit la lumină în cel mai potrivit moment.

Se numește 3D Dinosaur Puzzle și a costat doar 9. Conține 16 dinozauri pe care piticii i-au asamblat cu mare drag și atenție. Doamne, cât s-au mai bucurat. Parcă primiseră cine știe ce… Dar a fost de bine. Cât ei au fost ocupați le-am pregătit și o cutie de carton pe care le-am sugerat că o pot transforma în parcul dinozaurilor. În ideea de a-i mai ține ocupați măcar 30 de minute, plus că nu și-ar lăsa bestiile împrăștiate prin toată casa :))

Așadar, au intrat în acțiune. M-au rugat să le creionez un copac, o floare, ceva. Apoi s-au pus pe colorat. Nu vă zic… Bucurie, concentrare, râsete, planuri și idei. Îmi venea să-i mănânc. Cântau : ” Dinozauri, dinozauri, toată ziua pe coclauri. Dinozauri, dinozauri, parc-ar fi niște balauri.”:))

Toți 3 în egală măsură s-au implicat în proiect. Da, este un proiect. Proiectul lor. Împărăția dinozaurilor se numește. Eu nu i-am contrazis, din contră. Le-am spus cât de frumos au lucrat în echipă și ce proiect minunat a ieșit. S-au jucat ore în șir împreună, ceea ce m-a bucurat enorm.

O activitate distractivă pentru copii

Ei bine, după cum vedeți, copiii nu au nevoie neapărat de jucării scumpe. Trebuie doar să fim atenți la micile lor pasiuni și pot fi fericiți cu foarte puțin. Nici nu ne dăm seama cu cât de puțin. Am o vorbă care mi se potrivește: cum ți crești, așa îi ai!

Sper că v-a plăcut micul lor proiect și de ce nu, poate este o idee și pentru voi, când nu mai aveți inspirație în a inventa jocuri și activități pentru cei mici.

 

13 comentarii
10 like-uri
Articolul anterior: Comand online în perioada pandemiei- de pe NotinoArticolul următor: Am încercat pentru prima dată un mix pentru Pancakes. Iată ce-a ieșit!

Comentarii

 • Andreea Diaconu

  aprilie 30, 2020 at 20:44
  Răspunde

  Ce interesant și frumos!

 • Valeria Chertes

  aprilie 30, 2020 at 20:07
  Răspunde

  Minunat,și noi suntem colectionari de dinozauri.

 • Ana Maria Paveliuc

  aprilie 30, 2020 at 19:54
  Răspunde

  Super . Și fiică'mea e fascinată de dinozauri . Și noi avem în plan să facem târâmul dinozaurilor , cu dinozaurii de plastic .( tot […] Citește mai multSuper . Și fiică'mea e fascinată de dinozauri . Și noi avem în plan să facem târâmul dinozaurilor , cu dinozaurii de plastic .( tot stau aruncați prin sacul de jucării ) Read Less

 • Monea Simona

  aprilie 30, 2020 at 19:43
  Răspunde

  Foarte fain le-a ieșit împărăția 🥰🥰🥰 iar tu ești ingenioasa ca de obicei... Felicitari..

 • Claudia L Chivu

  aprilie 30, 2020 at 19:12
  Răspunde

  Ce activități frumoase! Copii sunt cu adevărat fericiți!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate