EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ VIZUALĂ

Palatul Copiilor Constanța si Asociația Culturală Wild Art,  în parteneriat cu  Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază începând cu data de 22 mai 2020, campania culturală „Home Art”. O campanie de susținere și promovare a artei locale, naționale și europene în contextul social actual creat de pandemia covid19.

Campania culturală „Home Art” își propune organizarea de expoziții de artă în mediul virtual, unde vor fi expuse lucrări realizate de copii și tineri din Constanța și din comunitățile de romani din orașe europene precum Herzlake, Germania, Ulsteinvik, Norvegia, Madrid, Spania, Londra, Bath Somerset, Anglia,Trige, Arhus, Danemarca Italia- Lanciano – Asociația Connect Abruzzo și Mytilene, Grecia dezvoltand conceptul de „Culoare și Unitate în Diversitate”.

Prima expoziție de artă internațională – ”Culoare și Unitate în Diversitate„

Prima expoziție de artă internațională  poate fi vizionată începând cu 22 mai 2020, „Culoare și Unitate în Diversitate” pe simezele virtuale  ale Galeriei de Artă „Virgil Coman” https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/ și pe pagina culturală a Palatului Copiilor, Constanța  https://ro-ro.facebook.com/pages/category/Education/Palatul-Copiilor-Constanta-1977834722445621/.

Printre expozanți se află și băiețelul meu cel mare, care a realizat un desen folosindu-și palmele pe care le-a colorat în culorile curcubeului.

       Mitan Roxana Isabela, Directorul Palatului Copiilor, Constanța spune că „este o reală reușită ca într-un timp scurt și într-o perioadă grea pentru toată lumea, să se realizeze o expoziție internațională cu așa mulți participanți cu vârste variate. Fiecare mic artist merită menționat și felicitat pentru efort și bucuria redată în culoare.

Micuții expozanți

Expozanții sunt: Alexandru Lăcrămioara Ștefania, Alexandru Bianca Gabriela, Abibula Maria Sibel, Dancă Eva Maria, Bratu Malek-Victor, Ioana Dinescu, Dindelegan Andrada, Gavrilă Sofia, Perghel Andreea Sorina, Perghel Ștefania, Postolici Ioana, Sandu Maria Gabriela, Rânja Atena Ana Maria, Rânja Luna, Petrea Teodora, Amuș Matei, Amuș David, Asan Anthony, Barbu Rareș, Bratu Darius, Cernătescu Natalia, Crăciun Vlad, Filip Marius, Ilie Sara, Leu Bogdan, Nurali Zeinep, Popa Erica, Pricop Emma, Pricop Karina, Pricop Antonia, Rășcanu Alexandra, Siminschi Irina, Siminschi Eva, Țugui Radu, Vîlcu David, Vîlcu Ștefania, Vlad Clara, Vlad Alisia Paula, Chiș Alexandru, Ghibu Alex, Ghibu Andrei, Lazăr Ionuț, Vasile Darius Ștefan, Sebastian Baban, Luca Butnaru, Goșiu Horia Constantin, Goșiu Tudor Andrei, Dăuceanu Andrei Gabriel, Boghici Anastasia, Fotache Matei Constantin, Fotache Ingrid, Elena, Patricia Georgiana Terchescu, Kyrkou Filotheh, Gheorghe Daniela, Bennet Burrichter, Carleton Anabel și Carleton Giulia”.

Zoița-Nicoleta Panciu, profesorul  Cercului de Arte Decorative din cadrul Palatului Copiilor, Constanța spune că „arta este o formă de terapie cu rezultate artistice,  neașteptate redând bucuria sufletului atât pentru cel care o creează, indiferent de vârstă cât și pentru ce-i ce o admiră, repreprezentând bucuria sufletului, fiecare lucrare reprezintă  culoarea bucuriei”.

Mirela Ghibu și Mariana Vlad, profesori coordonatori ai  grupei Ștrumfii, de la Grădinița cu program prelungit Căsuța de Turtă  Dulce, Constanța afirmă că „au răspuns cu mare entuziasm invitației de a participa la expoziția „Culoare și Unitate în Diversitate”. Micii artiști ai grupei Ștrumfii au expus în lucrările lor aspecte din natură și au redat o parte din jocurile de care le-a fost dor în această perioadă. Prin pictură, copiii au demonstrat că statul în casă nu a fost atat de plictisitor, părinții și profesorii fiindu-le mereu aproape și de ajutor.

Laura Stroe, președintele Asociației Culturale Wild Art și curatorul expoziției consideră că „atunci când lucrezi cu copii, entuziasmul și bucuria preced talentul, imaginația acestora rezultând întotdeauna în lucrări demne de apreciat. Nicicând unitatea și diversitatea n-au fost marcate mai frumos, reprezentanții mici ai comunităților locale și ai comunităților de romani din străinătate demonstrând prin linie și culoare un concept european istoric”.

 

 

4 comentarii
8 like-uri
Articolul anterior: Midii în sos de vin alb- rețetăArticolul următor: Igiena dentară la copii

Comentarii

  • Asaftei Simona

    iunie 10, 2020 at 08:36
    Răspunde

    Chiar este foarte frumos desenul ,bravo lui ! Felicitări !

  • Claudia L Chivu

    mai 23, 2020 at 20:18
    Răspunde

    Ce frumoase sunt toate! Felicitări!

  • Florica Viorica

    mai 22, 2020 at 17:06
    Răspunde

    O idee minunata . Superb desenul , culorile exprima multe emotii . Foarte frumos . Felicitarii

  • Valeria Chertes

    mai 22, 2020 at 16:04
    Răspunde

    Foarte frumos desenul,felicitări!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate