Igiena dentară la copii

O igienă orală corectă este esențială dacă îți dorești un zâmbet frumos și sănătos. Este valabil pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Pentru că igiena dentară este decisivă în a avea o dantură frumoasă şi sănătoasă, încă din copilărie. Iar asta am înțeles-o din momentul în care le-au ieșit primii dințișori copiilor. Pe lângă zâmbetul frumos, trebuie să ne gândim și la sănătate. Multe afecțiuni pornesc de la dinți, precum cele la stomac.

Atenție la igiena dentară la copii, fie că dinţii sunt temporari sau definitivi.

 Primul pas este să înțelegem elementele de bază ale igienei dentare. Astfel ne va fi mai ușor să obișnuim copilul să aibă grijă de dințișorii săi de la o vărstă fragedă. În primul rând trebuie să avem noi grijă la alimentația acestuia. Apoi să alegem periuța și pasta de dinți potrivită vârstei. Acesta este cel mai ușor lucru pentru că pe piață există periuțe de dinți pentru toate segmentele de vârstă, începând de la 6luni. La fel și pastă de dinți.

Periajul se începe încă de la apariția primului dințișor. La început este nevoie să se ocupe părinții de acest lucru, urmând ca după un an și jumătate- doi, copilul să învețe să-și perieze singur dințișorii. Este foarte important ca la acest pas să le alegeți o periuță de dinți adecvată vârstei lor. Au gurița mică și mânuțele încă nu foarte sigure, așa că trebuie să facem ca totul să pară o joacă și nu un chin. Dacă după vârsta de 3 anișori se spală singurei pe dinți, să-i verificați mereu dacă s-au spălat înainte de culcare. Asta până devine o obișnuință a copilului.

De la 5 ani dințișorii încep să cadă iar copiii sunt tot mai experimentați în a manevra corect periuța de dinți. De la 8 ani copiii deja au dințișori permanenți, dar și dinți lipsă. De aceea este nevoie de o atenție și mai mare oferită periuței de dinți. Aceasta trebuie să curețe gura cât mai eficient și să nu sensibilizeze gingia. După 10 ani deja au experiența necesară pentru a-și alege singuri periuța și pasta de dinți, în funcție de ce preferința fiecăruia. Lucru care le dă încredere în ei, dar mai ales îi face să aibă același ritm și să nu-și neglijeze igiena orală.

De ce să alegem o periuță de dinți electrică

Consider că atunci când cei mici învață să se spele singuri și corect pe dințisori, le putem oferi o periuță electrică. Cu siguranță vor fi tare încântați, lucru care va face igiena dentară zilnică mai plăcută și distractivă. Dacă facem o alegere bună, periuța de dinți electrică nu doar că va curăța dinții și le va oferi un zâmbet perfect, dar va oferi și un masaj gingiilor lor.

Întotdeauna trebuie să faceți totul în joacă, astfel încât igiena dentară să nu pară o pedeapsă pentru cei mici. Dacă începem să-i învățăm de mici care sunt beneficiile unei igiene orale facute corect, prevenim cariile și eventualele afecțiuni care ar putea apărea.

 

5 comentarii
7 like-uri
Articolul anterior: EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ VIZUALĂArticolul următor: Jucării Engino-Cele mai ingenioase cadouri de Ziua Copilului

Comentarii

  • Mary Decret Puiu

    iulie 12, 2020 at 22:19
    Răspunde

    Igiena dentară este foarte importantă iar micuții mei nu se feresc de a se spăla pe dinți

  • Daniela

    iunie 11, 2020 at 20:41
    Răspunde

    Am gasit ceea ce cautam. Multumesc pentru recomandare!

  • Asaftei Simona

    iunie 10, 2020 at 08:34
    Răspunde

    Este foarte important periajul dentar mai ales la copiii de când apare primul dințișor ,a mea asta mică toată ziua o găsesc ,că se spală […] Citește mai multEste foarte important periajul dentar mai ales la copiii de când apare primul dințișor ,a mea asta mică toată ziua o găsesc ,că se spală pe dinți ,dar ei îi place foarte mult pasta că o și inghite ,este anumit ptr.copii ,am cumpărat-o de pe la Oriflame și-i place la nebunie . Read Less

  • Mădălina

    iunie 5, 2020 at 13:41
    Răspunde

    Mulțumim pentru articol 💖💖💖💖

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate