Produse cosmetice cu Acid Hialuronic? Iată de ce să le folosești.

Acidul Hialuronic este un ingredient revoluțional, chiar miraculos când vine vorba de tratamente anti-aging. Este o substanță hidratantă pe care o avem în corpul uman, în cantități mari. Practic, este o moleculă alcătuită din zaharuri, extrem de versatilă. Fiecare 1 gram de acid hialuronic are capacitatea de a lega până la 6 litri de apă.

Pe vremuri, acidul hialuronic se extrăgea din crestele cocoșilor, dar astăzi se obține în laborator, din bacterii modificate genetic, iar substanța rezultată este identică cu substanța din corpul uman.

Rolul acidului hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță îndispensabilă în organismul uman. Este o substanță naturală care asigură refacerea cicatricilor, menține tenul ferm și elastic, pielea hidratată în profunzime și ajută la diminuarea ridurilor. Asta datorită proprietăților miraculoase care ajută pielea să rețină o cantitate mare de apă. 

Efectele acidului hialuronic asupra tenului

  • Cel mai cunoscut efect este acela de hidratare intensă a tenului. Eliberarea lentă a moleculelor de apă determină hidratarea continuă și hrănirea pielii din interior.
  • Stimulează creșterea celulelor cutanate și favorizează formarea fibrelor de colagen și de elastină, care asigură fermitatea, elasticitatea și moliciunea pielii.
  • Pătrunde în straturile profunde ale tenului, unde combate îmbătrânirea prematură a pielii și ajută la o rapidă diminuare a ridurilor și la netezirea pielii.
  • Are efect benefic asupra acneei și a dermatitei, îngrijește tenul gras.

Efectele acidului hialuronic asupra părului

  • Hidratează părul uscat și deteriorat și previne pierderea umidității, ruperea și despicarea firelor.
  • Netezește fibra părului și redă luciul părului tern și deshidratat.

Produse cosmetice cu acid hialuronic

Datorită proprietăților sale benefice și rezultatelor rapide, acidul hialuronic este unul dintre cele mai căutate ingrediente din industria cosmetică din toate timpurile. Produsele cosmetice cu acid hialuronic sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cele deshidratate, uscate și îmbătrânite.

În zilele noastre există pe piață o mare diversitate de produse cu acid hialuronic. Eu n-am dat așa mare importanță acestei substanțe până anul trecut. Aveam nevoie de produse cu adevărat bune pentru curățarea și hidratarea tenului și mi s-a recomandat ceva cu acid hialuronic. Adevărul este că erau produse care depășeau cu foarte mult bugetul meu. Atunci am zis să mă documentez despre acest ingredient și apoi să caut ceva după bugetul meu, pentru că întotdeauna există și produse bune low buget. Așa am descoperit pe Notino produsele de la Revolution Skincare. De când am început să le folosesc nu m-am mai săturat de ele și le-am comandat de curând pentru a doua oară.

Mild Skin Exfoliator 5% Acid Lactic+ Acid Hialuronic

Acest produs este un peeling pentru față. Ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, ajută la reînnoirea acestora și îmbunătățește structura și hidratarea tenului. Îl folosesc săptămânal, în principiu seara, după duș. Îl aplic, întind pe toată fața și dorm cu el pe piele. Curăță foarte bine și lasă tenul super fin și curat.

Plumping & Hydrating Solution – Revolution Skincare Hyaluronic Acid 2%

Acesta este un ser pentru ten deshidratat cu un procent ridicat de acid hialuronic. Menține tenul hidratat și promovează moliciunea și elasticitatea acestuia. Are o consistență ușoară și fără ulei, de aceea este indicat a se folosi înainte de aplicarea machiajului. Eu îl utilizez atât dimineața cât și seara, pe față și decolteu. Hidrateaza în profunzime și lasă pielea fină și luminoasă, practic arată a piele sănătoasă.

Completându-vă îngrijirea tenului cu produse care conțin acid hialuronic obțineți rezultate rapide în umplerea ridurilor, curățarea și netezirea tenului.

Voi ce produse cu acid hialuronic folosiți?

 

 

 

 

12 comentarii
7 like-uri
Articolul anterior: Mâini curate și hidratate cu Techir- produse româneștiArticolul următor: Honey Sticks Zumzee- paie cu miere

Related posts

Comentarii

  • Inna Alina

    februarie 1, 2021 at 16:27
    Răspunde

    Nu am folosit inca!

  • Dany

    decembrie 17, 2020 at 23:24
    Răspunde

    Interesant chiar ma întrebam dacă sa folosesc sau nu acest acid.

  • Roxana Popa

    iulie 20, 2020 at 18:58
    Răspunde

    De regula folosesc crema de fata cu acid hialuronic,dar s-a terminat! Iar acum am introdus în rutina de seara fiolele cu acid hialuronic de la […] Citește mai multDe regula folosesc crema de fata cu acid hialuronic,dar s-a terminat! Iar acum am introdus în rutina de seara fiolele cu acid hialuronic de la Gerovital! Mi se pare că îi dă tenului o hidratare in plus! Read Less

  • Lavinia Hulb

    iulie 20, 2020 at 16:49
    Răspunde

    multumesc mult pentru acest articol ;*

  • Marin Theodora

    iulie 13, 2020 at 20:00
    Răspunde

    De regula cremele de fata care au in compozitie acid hialuronic le folosesc deoarece am tenul matur dar si uscat

  • Rezmuves Andrada

    iulie 12, 2020 at 21:59
    Răspunde

    Încă nu am folosit produse cu acid hialuronic, dar cu siguranta voi încerca! Felicitări pentru articol!

  • Loredana Maria

    iulie 9, 2020 at 20:53
    Răspunde

    Folosesc diferite creme de față cu acid hialuronic

  • Lorena Anamaria Zamfir

    iulie 2, 2020 at 22:48
    Răspunde

    Nu am folosit.

  • Monea Simona

    iunie 29, 2020 at 22:25
    Răspunde

    Am mai aflat câte ceva despre acidul hialuronic,foarte explicit articolul...chuar pare un super produs...unca nu am avut ocazia sa încerc nimic care sa conțină aceasta […] Citește mai multAm mai aflat câte ceva despre acidul hialuronic,foarte explicit articolul...chuar pare un super produs...unca nu am avut ocazia sa încerc nimic care sa conțină aceasta substanță...acum ca știu ca se găsește și în varianta low buget,vou trage un ochi pe site...mersi pentru recomandare Read Less

  • Asaftei Simona

    iunie 29, 2020 at 19:38
    Răspunde

    Da,nici eu nu foloseam acidul hialuronic,nu știam că este așa bun și de la o anumită vârstă chiar este super fain să-l folosim ! Acuma […] Citește mai multDa,nici eu nu foloseam acidul hialuronic,nu știam că este așa bun și de la o anumită vârstă chiar este super fain să-l folosim ! Acuma am ceva monstre de cremă cu acid hialuronic de la Vichy și pot spune că-mi place foarte mult cum lasă pielea în urmă după ce-o folosesc și după ce le voi termina o să-mi comand și eu de pe Notino ceva creme cu acid hialuronic ptr.tenul meu gras ! Read Less

  • Valeria Chertes

    iunie 29, 2020 at 17:07
    Răspunde

    Până acum nu am folosit produse cu acid hialuronic dar am înțeles că sunt foarte bune.

  • Simona Banica

    iunie 29, 2020 at 16:35
    Răspunde

    Nu am folosit produse cu acid hialuronic, buna recomandare nu stiam de ele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate