Papanonica- Smart Dining Experience în Constanța

Le-am promis copiilor că-i scoatem în oraș de 1 iunie și vom merge într-un loc nou. Nu am reușit chiar de Ziua Copilului, dar cu prima ocazie ne-am ținut de cuvânt. Unde i-am dus? La Papanonica. Este ultima descoperire în materie de restaurant, făcută pe net și mai apoi live. Se află în centrul vechi al Constanței și cum aveam plănuită o plimbare pe faleză, a fost o ocazie bună pentru a îmbina ambele ieșiri în aceeași zi.

Am nimerit o zi foarte frumoasă, așa că am hotărât să luam prânzul în oraș. Recunosc că eram tare curioasă de tot ce înseamnă Papanonica, mai ales că sunt destul de selectivă cu localurile în care mâncăm cu cei mici. Înțelegeți voi de ce.

De cum am pășit pe terasa restaurantului, Alexandru, cel care a adus pe piața constănțeană conceptul de smart dining, ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze. Am comandat foarte repede ceea ce a dorit fiecare dintre noi deși inițial credeam că ne va lua o veșnicie la cât de delicios arăta totul. Și, atmosfera fiind foarte plăcută, nici nu ne-am dat seama când ne-a și ajuns comanda. NEBUNIE! N-am cum să descriu în cuvinte cum a fost totul.

Papanonica- cea mai inedită experiență culinară

Eu și soțul ne-am hotărât la Mușchiuleț de porc cu cartofi gratinați și sos de usturoi copt cu rozmarin. Băiatu cel mare și mezina au dorit câte un meniu Schnitzel din piept de pui, iar mijlociul Small Nuggets Piept de pui homemade cu sos ranch și salată acrișoară.

Am început cu o delicioasă limonadă cu mentă până să ne vină comanda. Apoi cu o porție de bruschete. Erau de trei feluri, câte 2 bucăți din fiecare: cu ciuperci de pădure,  cu anghinare și cu prosciutto și ruccola. Au fost senzaționale. Copiii le-au devorat într-o clipită.

Când ne-a ajuns comanda am rămas mască. Sincer, mă așteptam la porții comune, așa cum întâlnești în orice restaurant. Mici. Dar spre surprinderea noastră, porțiile au fost super generoase.

Mușchiulețul de porc a fost senzațional. A fost gătit fix cum ne place,lucru rar întâlnit. Era perfect. Iar cartofii gratinați cu sosul de usturoi copt au fost senzație. Au completat perfect gustul și farfuria. Iar porția a fost super generoasă, pe săturate.

Când am văzut farfuriile copiilor am fost și mai uimiți. Două bucăți generoase de piept de pui, o porție destul de mare de cartofi prăjiți și un sos bestial. Piticii mei sunt fani sosuri și au remarcat din prima că este un sos pe care nu l-au mai mâncat până acum. Fata chiar a exclamat:„-Mmm, curcubeu în cerul gurii!” :)) Pieptul de pui era făcut perfect, la fel și nuggets-urile, care erau super bune. Evident, nu au putut termina tot din farfurie. Mi s-a părut foarte drăguț că ni s-a pus la pachet ce a rămas, lucru care i-a bucurat mult pe copii.

Pe lângă meniuri am mâncat și o pâine…nu găsesc cuvântul potrivit. Dumnezeiască. Da! Este făcută de ei, cap-coadă, are textura și gustul pâinicilor pe care le făcea mamaie în cuptor, la foc de lemne. Crocantă la exterior, o nebunie!

                Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea. (Theodore Zeldin)

La Papanonica am mâncat și cea mai bună înghețată din toate timpurile. Efectiv nu ne venea să credem cât putea fi de bună. Este adusă direct de la mama ei, din Italia. Un gust și o textură nemaîntâlnite de noi până acum. Vă puteți convinge singuri! Trebuie doar să faceți o vizită la Papanonica  în zona Piața Ovidiu pe Strada Revoluției nr 18 (lângă Biserica Sf Nicolae), Constanța.

papanonica supă crema de broccoli

Aveam în plan să luam copiilor și câte o supă cremă de broccoli cu cheddar, însă chiar nu mai aveau cum să mai guste. Erau super sătui. Așa că urmează să le facem o nouă vizită, după cum mă tot bat la cap cei mici.

Papanonica este cel mai interesant concept de bucătărie din oraș. Aici se pune accent atât pe calitate, cât și pe cantitate, astfel încât clientul să se ridice sătul și mulțumit de la masă. Nimic din alimentele de bază nu este congelat. În special carnea, alimentul cel mai important. Toată este proaspătă, gătită de ei în cel mai sănătos mod posibil, astfel încât să dea dependență. Ne-a plăcut mult terasa restaurantului, atmosfera, ne-au plăcut oamenii de acolo. S-a văzut că totul era făcut cu suflet. Am aflat și că există o poveste plină de emoție în spatele acestui restaurant. Papanonica este rezultatul unei povești din viața reală, contopită cu multă pasiune, simț de răspundere și respect pentru mâncare și pentru cei din jur.

Când am plecat am luat la pachet și câte un sandviș cu creme fraiche cu pesto verde, roșii, ruccola și cașcaval pentru a ne opri și la un picnic, după dorința copiilor. Pâinica era făcută „în casă”, dospită și frământată cu grijă și coaptă în cuptor. Totul s-a îmbinat atât de bine că piticilor le-a plăcut la nebunie.

Nouă ne-a plăcut tare mult tot ce ține de Papanonica, așa că vă recomand cu drag să le treceți pragul! Puteți merge la terasă sau puteți comanda online pe Site Papanonica, cu livrare la domiciliu sau ridicare de la locație.

 

 

 

17 comentarii
6 like-uri
Articolul anterior: Honey Sticks Zumzee- paie cu miereArticolul următor: Mai aproape de natură cu produse naturale VivaNatura

Comentarii

  • Iosif

    martie 26, 2021 at 08:30
    Răspunde

    Multumim frumos pentru recomandare!

  • Inna Alina

    ianuarie 31, 2021 at 20:37
    Răspunde

    Numai bunatati!

  • Roxana Popa

    iulie 20, 2020 at 19:03
    Răspunde

    Nu am fost acolo până acum ,dar pt inghetata aia as da o fuga ! Ador localurile unde se mănâncă bine și se simt oamenii […] Citește mai multNu am fost acolo până acum ,dar pt inghetata aia as da o fuga ! Ador localurile unde se mănâncă bine și se simt oamenii multumiti ! Read Less

  • Lavinia Hulb

    iulie 20, 2020 at 16:52
    Răspunde

    multumesc pentru recomandare. Arata delicios

  • Serban Elena

    iulie 14, 2020 at 13:35
    Răspunde

    Interesanta locatia si meniul apetisant.Merita o vizita la urmatorul drum spre litoral

  • Amalia

    iulie 13, 2020 at 20:57
    Răspunde

    Ce de bunatati, ce bine arata si ce nume de terasa 'papanonica' interesant ❤😎

  • Roșca Ionela Mihaela

    iulie 12, 2020 at 23:03
    Răspunde

    Mulțumim mult pentru recomandare și idei!! 😍😍

  • Stancea Elena Diana

    iulie 12, 2020 at 22:54
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare!🥰🥰🥰

  • Lorena Anamaria Zamfir

    iulie 12, 2020 at 22:12
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandarea culinară! Cred că sunt delicioase preparatele, din poze îți vine să le mănânci!🍽🦀🦞🦐🦪

  • Loredana Maria

    iulie 9, 2020 at 20:37
    Răspunde

    Este ptr prima dată când aud de acest restaurant nu am fost niciodată dar pe viitor cu siguranta poate o să ajungem si noi

  • Loredana Maria

    iulie 9, 2020 at 20:34
    Răspunde

    Este ptr prima dată când aud de acest restaurant cu siguranta poate pe viitor o să ajungem si noi pe acolo

  • Alina Alina

    iulie 9, 2020 at 19:41
    Răspunde

    Arata foarte bine mancarea.Daca pe viitor o sa ajung cu siguranta o sa mancam si noi la Papanonica!

  • Asaftei Simona

    iulie 9, 2020 at 19:25
    Răspunde

    Arată foarte bine tot ce ați comandat și de delicios nici nu mă îndoiesc ! Poate voi ajunge și eu cândva la acest restaurant […] Citește mai multArată foarte bine tot ce ați comandat și de delicios nici nu mă îndoiesc ! Poate voi ajunge și eu cândva la acest restaurant în vizită ! Read Less

  • Claudia L Chivu

    iulie 9, 2020 at 19:18
    Răspunde

    Ce bine arată! Câte bunătăți!

  • Valeria Chertes

    iulie 9, 2020 at 15:45
    Răspunde

    Foarte bine arata mâncarea și cred că este și delicioasa.

  • Simona Banica

    iulie 9, 2020 at 13:25
    Răspunde

    Super bun produse bune, multumim de recomandare!

  • Monea Simona

    iulie 9, 2020 at 13:23
    Răspunde

    Mersi pentru frumoasa recomandare... Dacă voi ajunge în zona pe viitor cu siguranță vom poposi la Papanonica

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate