Puncte negre? Iată cum puteți scăpa de ele.

Încă din perioada adolescenței pe lângă acnee, marea majoritate a tinerilor se luptă și cu camedoanele- puncte negre. Acestea apar atunci când sebumul se acumulează în pori și-i astupă. Practic, impuritățile sau celulele moarte înfundă porii. De aceea este important să menținem tenul curat.

Și eu am simțit de multe ori că este imposibil să scap de ele. Cel mai rău procedam atunci când le storceam. Acum am învățat să le combat cu produsele potrivite, astfel încât tenul meu să rămână curat, neted și vizibil mai sănătos.

Cum scăpăm de puncte negre?

Punctele negre sau camedoanele apar indiferent de tipul de ten. Fie că aveți tenul uscat, mixt sau gras, ele pot apărea oricum. Tenul gras este cel mai expus riscului de apariție a comedoanelor. Vestea bună este că putem uita de coșmarul punctelor negre cu ajutorul cosmeticelor de calitate.

Pentru a combate punctele negre există mai multe variante pe care le-am și încercat de-a lungul timpului.

*Masca pentru puncte negre degajează impuritățile și minimizează porii. Îmi place să folosesc cel puțin de două ori pe lună o mască de față care să-mi răsfețe și să-mi îngrijească tenul. Aleg de fiecare dată o mască care înlătură punctele negre din piele, curăță impuritățile din pori și îi contractă, îndepărtează celulele epiteliale moarte și curăță tenul în profunzime.

*Unul dintre produsele necesare pentru a scăpa de puncte negre este exfoliantul de purificare. Un produs care nu trebuie să ne lipsească din rutina de îngrijire a tenului. Acesta înlătură impuritățile și celulele moarte. Astfel tenul rămâne curat, sănătos și fără probleme la capitolul hidratare. La fel de practic este și un gel de curățare.

Evitați stoarcerea punctelor negre!

O soluție rapidă și cu rezultate foarte bune este să apelați la benzile pentru puncte negre. Acestea sunt ușor de folosit iar rezultatele sunt imediate: extrag literalmente impuritățile din piele.

Pe lângă produsele de mai sus puteți folosi și crema pentru puncte negre. Are rolul de a reduce producția de sebum și calmează tenul.

Pentru un ten perfect curat și sănătos nu ezitași să folosiți și o apă de curățare facială pentru puncte negre. Aceasta poate fi folosită fară probleme la curățarea zilnică a tenului.

Încercați pe cât posibil să nu stoarceți punctele negre. Tenul vostru poate avea de suferit din cauza acestei ”proceduri” învechite. Mai bine să profităm de faptul că există o gamă variată de produse speciale care ne pot rezolva problema. Punctele negre nu trebuie să mai fie un  coșmar pentru nimeni!

 

5 comentarii
1 like
Articolul anterior: Bioderma Photoderm Cover Touch SPF50+Articolul următor: De ce citesc cu plăcere revista flawless.ro

Related posts

Comentarii

  • Simona Banica

    septembrie 6, 2020 at 06:24
    Răspunde

    Am probleme cu punctele negre bine de stiut metode noi de combatere!

  • Asaftei Simona

    septembrie 5, 2020 at 22:33
    Răspunde

    Cu așa ceva nu am probleme ,am tenul foarte gras ,dar puncte negre nu am ! Am scăpat,dar este bine de știut pentru cei care […] Citește mai multCu așa ceva nu am probleme ,am tenul foarte gras ,dar puncte negre nu am ! Am scăpat,dar este bine de știut pentru cei care se confruntă cu probleme de acest gen . Read Less

  • Lorena Anamaria Zamfir

    septembrie 5, 2020 at 22:09
    Răspunde

    Ma confrunt cu problema puncte negre, așa că orice ce articol și produs sunt binevenite pentru recomandare!

  • Valeria Chertes

    septembrie 5, 2020 at 22:06
    Răspunde

    Nu am puncte negre dar mulțumesc pentru recomandare.

  • Inna Alina

    septembrie 5, 2020 at 21:58
    Răspunde

    Este momentul sa imi achizitionez si eu niste benzi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate