V-ați întrebat vreodată de ce femeile poartă genți?

Așa cum mă întreb și eu adesea de ce am nevoie de o geantă, așa o fac și restul oamenilor. Cu siguranță bărbații sunt cei care au această nelămurire, iar eu m-am gândit să le ofer  un răspuns.

Întrebarea aceasta a existat mereu, uneori a fost spusă, alteori nu, dar ea fost întotdeauna prezentă.

Zi de zi ne confruntăm cu numeroase nelămuriri, unele mai banale, altele stânjenitoare, dar răspunsurile întârzie de cele mai multe ori să apară. Așadar, hai să răspundem la această curiozitate a bărbaților și să le arătăm de ce trebuie femeile să poarte geantă.

Cum a apărut geanta?

În viața oamenilor geanta a apărut acum mai bine de un secol, dar ea a avut mult mai multe forme. Înainte ca aceasta să devină un accesoriu esențial în viața femeilor, geanta era acea pungă în care îți depozitai lucrurile. Cu toate astea, abia în secolul XX, a devenit brand. Acest lucru s-a întâmplat când firme precum Louis Vuitton Hermes etc. au început să creeze pungi, care ulterior au devenit accesorii.

 

Așa a început totul. Un factor important în dezvoltarea industriei bazate pe acest produs a fost egalitatea de sexe. Femeile au început să meargă mai des la muncă, să aibă funcții importante, iar acest lucru însemna nevoia cât mai mare de depozitarea lucrurilor lor. Lucrau mai mult, transportau lucruri, aveau nevoie de poșete. Înainte de asta, era cu totul altceva..

 

Gențile erau accesoriul menit să ajute femeile să își depoziteze lucrurile, așa a prins acest obiect vestimentar un loc important în garderoba feminină.

 

Totuși, bărbații au avut aceleași probleme. Cum de nu purtau genți la vremea respectivă?

 

Bărbații nu au avut nevoie de genți datorită buzunarelor încăpătoare ale pantalonilor. Așa cum bine știm, femeile nu au avut voie să poarte pantaloni o bună perioadă de timp, ele fiind îmbrăcate doar în rochii sau fuste peste genunchi.

 

Bărbații aveau posibilitatea de a-și depozita lucrurile în buzunare, lucru care nu i-a adus în pragul de a avea nevoie e o geantă. Ulterior, femeile au făcut și ele trucuri și au reușit să creeze ținute care conțineau buzunare mari, pe dedesubtul fustei. Cu toate astea, nu era tocmai practică situația, pentru că na, suntem femei, iar lucrurile noastre necesare se înmulțesc imediat.

 

Care a fost cea mai remarcabilă schimbare în poșete și genți în ultimii ani?

 

În ultimii ani, a fost proliferarea genților din piele naturală. Este fenomenal. A devenit un accesoriu important pentru modă, fiecare brand important având o geantă. Acesta este cel mai mare lucru. Și este important.

 

În momentul de față nu se mai fac diferențe. Că e vorba de o femeie sau de un bărbat, toți poartă geantă. Când merg la lucru, în oraș sau doar la o plimbare în parc, geanta sau rucsacul a devenit un accesoriu iremediabil. Așa cum am ajuns să fim trup și suflet conectați cu telefonul mobil și rețelele sociale, așa e conectată și geanta cu noi.

 

Nevoia de a ne depozita lucrurile a dus la apariția acestui accesoriu care astăzi face parte din garderoba fiecărei persoană, indiferent de vârsta acesteia.

Un accesoriu banal creează mari dificultăți în ceea ce privește modul în care poate fi purtat. În remedierea acestor probleme, s-au creat coduri ale bunelor maniere pentru purtarea genților.

Hai să aruncăm o privire și să descoperim și noi câteva din aceste bune maniere…

 

O femeie nu își poate pune geanta pe masa de la un restaurant, la o sală de conferințe, la birou sau acasă pe masa din bucătărie. Acestea trebuie să fie așezate în cuierele destinate acestora, care se regăsesc în fiecare restaurant, în dreptul meselor.

Geanta nu se ține nicioată pe partea dreaptă a corpului. Așa cum se precizează, această parte trebuie să fie liberă pentru a putea adresa diverse forme de salut sau de a face cunoștință.

Așa cum pantofii arată ce fel de bărbat ești, așa și geanta îți arată ce fel de femeie ești în fața celor din jurul tău. La o femeie, geanta este un accesoriu esențial care face parte din conduita sa feminină. Astfel, poșeta trebuie să aibă un aspect îngrijit și să fie mereu curată. Aceasta nu trebuie să fie poziționată pe podea deoarece este nu este un mediu igienic și este de prost gust.

Cele mai multe femei preferă gențile de dimensiuni mari, gențile cât mai încăpătoare, dar atunci când trebuie puse jos se pot întâmpina probleme. Așadar, atunci când sunteți la un restaurant și aveți o geantă de dimensiuni mari, nu o așezați pe podea, ci pe un scaun liber de la masă. Aveți grijă să nu fie scaunul persoanei care vă însoțește. În ceea ce privește gențile mici, gen plicuri sau borsete, ele se țin întotdeauna în spate, rezemate de spetează. Nu ocupă mult spațiu, deci nu vă veți simți incomod avându-le acolo.

Decent ar fi ca femeile să nu își pună întrebări despre materialul genții sau brandul acestora. Cu toate că, suntem curioase și invidioase pe o femeie care deține un obiect mai frumos ca al nostru, codul bunelor maniere ne îndeamnă să renunțăm la aceste curiozități absurde și să ne îndreptăm cu subiectul unei discuții cât mai departe de cel al genților.

Toți știm cât de greu le este unor femei să îți găsească obiectele în propria geantă. Dimensiunea prea mare poate fi o cauză, iar dezordinea din geantă, poate fi alta. Întotdeauna în geanta unei doamne trebuie să fie ordine, lucrurile să fie așezate compartimentat, astfel încât să fie ușor de identificat. Pentru un străin care vede un interior al genții dezordonat, prima idee care îi va acapara mintea e faptul că așa e ea și în viața de zi cu zi. Geanta este oglinda femeii, așa că trebuie să fie cât mai prezentabilă.

Manier  se pliază pe fiecare stil și încearcă să readucă ceva nou în garderoba purtătorilor de genți. Așa că nu rata ocazia și achiziționează cele mai frumoase genți de pe site.

 

1 comentarii
1 like
Articolul anterior: 3 produse preferate la început de toamnăArticolul următor: Cornuri pufoase. Simplu și rapid de făcut!

Comentarii

  • Inna Alina

    ianuarie 31, 2021 at 20:32
    Răspunde

    Ador gentile sunt mare fan!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate