Cornuri pufoase. Simplu și rapid de făcut!

Cornuri pufoase, dospite. Folosesc o rețetă simplă, ușor și rapid de făcut și relativ ieftină. Umplutura este la alegere. Uneori folosesc rahat, alteori gem sau chiar creme. Le fac foarte des, copiii le adoră.

Rețetă cornuri pufoase- simplu și rapid de făcut

Am pus pe rețelele sociale poze cu ultimele cornuri făcute și am primit o avalanșă de mesaje în care mi se solicita rețeta. M-am bucurat enorm, așa că am hotărât să o postez.
Nu este nimic complicat, rețeta este simplă. Cornurile stau la dospit și apoi ies niște pufoșenii delicioase. Necesită costuri minime și se fac extrem de rapid.
Ingrediente
* 1kg făină
* 400ml lapte
* 3ouă
* 250gr unt
* 200gr zahar
* 10 gr drojdie uscată sau 40gr drojdie proaspătă
* un praf de sare
* mirodenii după bunul plac
* puțin ulei
Umplutură:
– la alegere: cremă de orice fel, chiar și tartinabilă/ rahat/ gem/albuș batut cu zahăr și nucă etc.

Mod de preparare cornuri pufoase

Pentru început trebuie să vă spun că poate fi necesar un pic mai multă făină. În funcție de cum simțiți aluatul la mână. Depinde de tipul de făină. Ultima dată am folosit fix 1kg de făină, cu două dăți în urmă, 1,2 kg.

Mai întâi punem făina într-un bol mare, adăugăm drojdia și amestecăm.

Punem pe foc laptele, untul la temperatura camerei și zahărul. Amestecăm continuu până se încălzește bine și se topește untul. Dacă este prea fierbinte îl lăsăm puțin deoparte până devine doar călduț.

Când laptele este călduț punem ouăle în bol, peste făină, praful de sare, mirodeniile( esență sau coajă de lămâie) și adăugăm treptat laptele. Frământăm normal și la final, dacă simțim că este prea moale, mai adăugăm puțină făină. Apoi punem pe blat 2-3 linguri de ulei și frământăm încă 2 minute.

Eu pun deasupra un sac menajez deschis, pentru că se umflă foarte mult coca și acesta se ridică, îi dă voie să se ”înfurie„ cât de mult dorește. Practic, sacul se pune fix ca o căciulă, deschis- deasupra. Folia alimentară doar până la un punct. Acopăr și cu un prospop și las la dospit 30-40 minute.

Vedeți cum se umflă?

Ce frumos a crescut!

Iese un aluat foarte pufos. De aici și cornuri pufoase.

Cum dăm forma cornurilor

După ce aluatul a crescut și e gata de pregătit, îl scoatem pe masa de lucru și îl frământăm 30 secunde. Apoi tăiem aluatul în 4 bucăți și formăm bile. Aici, fie aveți nevoie de o farfurie rotundă cât mai mare, fie le tăiați după ochi.

Se ia prima parte și se întinde cât mai pe rotund posibil, eventual luam o farfurie, o punem deasupra și decupăm. Fie dați o formă dreptunghiulară și decupați triunghiuri cu un cuțit. Eu prefer partea cu farfuria. Daca este farfurie mică, cercul se taie în patru (ca o cruce) și ies 4 cornuri. Dacă este platou, se taie în 8 pentru cornuri micuțe sau în 4 pentru cornuri mari.

Tura aceasta am facut cornuri pufoase cu rahat și cremă tartinabilă.

La marginea de sus (partea lată) se pune umplutura. Orice umplutură doriți. Și rulați spre vărf(partea cea mai subțire)/ spre mijlocul cercului. Apoi se așează în tavă pe foaie de copt. Se mai lasă puțin la dospit, undeva la 10 minute, până se încălzește cuptorul. Se ung cu ou bătut.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit  la 175-180 de grade(în funcție de cuptor) pentru 25-30 de minute.

Sunt gata foarte repede. Sunt frumoase, pufoase, miros bine și sunt extrem de delicioase. Copiii au mâncat imediat ce le-am scos din cuptor, nu mai aveau răbdare să se răcească.

Cornuri pufoase cum v-am promis. Ideale pentru a fi servite la cafea, la micul dejun dar și pe post de gustare la școală și grădi, așa cum le dau eu copiilor.

Dacă veți încerca această rețetă vă rog să lăsați un comentariu în care să-mi povestiți cum v-a ieșit!

Sharing is caring!

5 comentarii
10 like-uri
Articolul anterior: V-ați întrebat vreodată de ce femeile poartă genți?Articolul următor: Cum prevenim apariția maskne

Related posts

Comentarii

  • Simona Banica

    octombrie 31, 2020 at 20:36
    Răspunde

    Super bun o sa fac reteta!

  • Valeria Chertes

    octombrie 31, 2020 at 13:59
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețetă ,arata tare bine,voi face și eu.

  • Lorena Anamaria Zamfir

    octombrie 31, 2020 at 13:46
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețeta. Arată că cei făcuți de bunica în copilărie. 😢

  • Inna Alina

    octombrie 31, 2020 at 12:57
    Răspunde

    Multumim pentru reteta!

  • Asaftei Simona

    octombrie 31, 2020 at 12:50
    Răspunde

    O să fac și eu cornuri după rețeta ta ,arată foarte bine și nu este nici greu de făcut .Îmi place să fac pe fiecare […] Citește mai multO să fac și eu cornuri după rețeta ta ,arată foarte bine și nu este nici greu de făcut .Îmi place să fac pe fiecare weekend câte ceva bun și nu numai în weekend ,chiar și în cursul săptămânii când am timp . Read Less

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate