Cum prevenim apariția maskne

Maskne. Am adăugat un cuvânt nou în vocabular. Este rezultatul a fix ceea ce trăim în zilele noastre. Este o afecțiune a tenului ce apare din cauza acoperirii îndelungate a nasului și a gurii cu masca de protecție. Practic, este o acnee mecanică.

Această afecțiune este rezultatul unei combinații neprielnice cu pielea. Se creează sub mască, acolo unde este mediul propice pentru multiplicarea microorganismelor și astuparea porilor. Dar există soluții.

Maskne- acneea de sub mască

Sub mască este mediul ideal pentru apariția diverselor probleme dermatologice frecvente. Cel puțin asta este realitatea zilelor noastre. De când cu pandemia a început să se dezvolte și acestă problemă denumită Maskne. Din cauza mai multor factori precum umezeala și căldura, apare acneea de mască.

Cum prevenim și tratăm apariția maskne

Cu toții știm că în orice situație este mai bine să prevenim decât să tratăm.

Primul pas este acela de a purta corect masca, în urma instrucțiunilor. Îndiferent că este mască de unică folosință sau textilă, trebuie să vi se potrivească perfect, să nu vă strângă, să nu creeze fricțiune inutilă, și să nu irite tenul. Schimbarea regulată a măștii, chiar și de câteva ori pe zi, previne inmulțirea bacteriilor pe piele.

Dacă v-au apărut primele semne, coșuri sau iritații, trebuie să vă creați o nouă rutină de îngrijire a tenului. Pentru aceasta este nevoie de produse produse cosmetice specializate în Maskne. Indicat este să folosim dermato-cosmetice.

În primul rând, este necesar ca tenul să fie curat și protejat de fricțiune înainte de a vă pune masca.

3 produse folosite în rutina zilnică pentru a preveni Maskne

  1. Crema de spălare pentru față Toleriane de la La Roche-Posay. O folosesc în fiecare dimineață. Conține doar ingredientele esențiale pentru o curățare și îngrijire a pielii. Este un produs ideal pentru orice tip de ten, eu îl consider dermato-aliatul pielii sensibile.
  2. TOLERIANE Sensitive cremă hidratantă prebiotică . Este potrivită până și bebelușilor. Ingredientele active, ceramidele, vitamina B3 și apa termală La Roche-Posay fac ca aceasta să nu irite pielea, ci să potejeze tenul. Redă confortul pielii sensibile și hidratează în profunzime până la 48de ore. Crema hidratantă are un rol foarte important, formează un strat subțire, protector, între piele și mască, limitând fricțiunea mecanică. Trebuie aplicată cu cel puțin 15 minute înainte de a vă pune masca!
  3. Soluția micelară Sensibio H2O de la Bioderma. O folosesc cu regularitate când ajung acasă și seara. Curăță în profunzime tenul, după ce sub mască, de-a lungul zilei s-au acumulat sebum, impurități și transpirație. În același timp, de multe ori pielea este sensibilă, uneori chiar ușor iritată, iar Sensibio H2O, fiind un produs delicat, calmează.

Încercați pe cât posibil să nu vă încărcați tenul inutil cu produse care pot face mai mult rău. Evitați cremele nutritive dense și produsele prea grase. În aceeași măsură evitați să folosiți ziua produse ce conțin retinol sau alte substanțe iritante. Pentru rezultate mai bune și un ten sănătos, curat și fericit, NU stoarceți coșurile și NU atingeți fața cu mâinile murdare!

 

 

 

 

2 comentarii
2 like-uri
Articolul anterior: Cornuri pufoase. Simplu și rapid de făcut!Articolul următor: O ținută gri de toamnă și șosete roz Ciserom

Related posts

Comentarii

  • Inna Alina

    noiembrie 29, 2020 at 17:47
    Răspunde

    Un articol foarte interesant!

  • Maria

    noiembrie 3, 2020 at 01:17
    Răspunde

    Mi-a placut articolul, foarte utile sfaturile!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate