Mătreață, păr gras și bucle rebele? Am găsit rezolvarea!

După cum bine știți, sunt creață. De la mama natură. De la mami și tati, că amândoi au părul creț. Ani de zile nu am suportat buclele și am făcut tot ce am putut să am părul drept. Acum regret. L-am traumatizat ani la rândul și îmi pare rău. Pe lângă faptul că mi-am distrus părul, a început să fie și foarte gras și ca bonus am făcut mătreață. Încerc să repar greșelile trecutului și se pare că sunt pe drumul cel bun.

De la păr gras și bucle rebele la bucle perfecte

După ani în care mi-am întins părul cu placa și am folosit produse neadecvate, mi-am dat seama că trebuie să-mi accept buclele. Apoi am început chiar să le iubesc și să caut să le îngrijesc.

Părul creț chiar dacă este de la mama natură are tendința de a se usca și a se rupe. În permanență m-am confruntat cu această problemă. Asta până în momentul în care am realizat că are nevoie doar de produse special concepute pentru el. De produse nutritive hidratante care nu încarcă. Pe piață există o gamă largă de produse pentru părul creț, deci avem de unde alege.

Una dintre altele probleme cu care mă mai confrunt de câțiva ani este mătreața. Și în ultimul timp, părul gras mi-a dat mari bătăi de cap.

Am luat-o treptat și m-am documentat. Am găsit cauzele, apoi am găsit produsele adecvate problemelor mele. Am încercat câteva produse care nu mi-au făcut tocmai bine, dar într-un final am ajuns să găsesc fix ceea ce am nevoie și face bine părului și scalpului.

Pași către un păr curat și bucle perfecte

Am început să mă spăl mai rar pe păr, undeva la 1-2 ori pe săptămână și nu zilnic, așa cum făceam înainte. Am ales să folosesc șampon pentru păr gras Vichy Dercos Ultra Soothing deoarece am văzut încă de la prima spalare cât de bine curăță părul și scalpul de excesul de sebum și de mătreață. După ce am folosit fără efect n produse cu uz dermatologic eram oarecum sceptică și după prima spălare am rămas cu gura căscată. La propriu. Deci da, este un produs super bun pentru părul meu.

De la primele spălări am observat că acest șampon combate mâncărimea și calmează imediat pielea. În plus, lasă părul moale, strălucitor și suplu. Îmi mai place și faptul că produsul nu conține sulfați, parabeni sau silicon.

Pentru că am ales să mă spăl din ce în ce mai rar pe păr, am hotărât să folosesc și un șampon uscat. Mi-am luat Dove Refresh+Care , pe care îl aplic în caz de nevoie. Atunci când părul începe să se îngrașe și nu vreau sau nu am timp să îl spăl. Simplu, ușor și rapid de folosit. Doar trebuie să agitați bine înainte de utilizare, apoi pulverizați spre rădăcina părului, de la o distanță de 20-30 cm de scalp. Absoarbe excesul de sebum, oferă senzația de păr curat, proaspăt spălat.

La o spălare folosesc balsam iar la cealaltă mască de păr hidratantă. Mi-am făcut o rutină a mea. După clătire folosesc diverse produse pentru păr creț. Produse fără clătire, care se aplică pe părul umed sau uscat. Uleiuri, tratamente, sprayuri care modelează și fixează buclele, păstrându-le lejeritatea, flexibilitatea și strălucirea. De cele mai multe ori le las să se usuce în voie, însă atunci când este necesar, le mai usuc cu difuzorul.

În general îmi comand toate produsele de pe www.notino.ro. Găsesc de fiecare dată tot ceea ce am nevoie în materie de îngrijire a părului și nu numai. De cele mai multe ori prind oferte foarte bune și atunci profit să îmi fac stoc.

Un păr frumos trebuie îngrijit. Cu cât avem mai multă grijă de părul creț, cu atât mai mult ne putem mândri cu bucle definite, bogate și strălucitoare.

 

 

 

,

 

4 comentarii
11 like-uri
Articolul anterior: Floral, fructat și citric – noile arome FairyArticolul următor: Dermato-cosmetice pentru ten sensibil – Dermacare

Related posts

Comentarii

  • Izabella Stefania Stoica

    aprilie 5, 2021 at 22:14
    Răspunde

    Ce par frumos ai! Bravo! Ma bucur ca ai descoperit produsele potrivite pentru tine!

  • Ungureanu raluca

    aprilie 2, 2021 at 00:49
    Răspunde

    Nu am parul creț, dar mi se îngrașă foarte repede și nu știu ce sa mai fac.

  • Lorena Anamaria Zamfir

    aprilie 1, 2021 at 21:59
    Răspunde

    Nu am parul creț , dar se îngrașă foarte repede la rădăcina...

  • Asaftei Simona

    aprilie 1, 2021 at 17:50
    Răspunde

    Știu cum este cu părul creț ,așa am și eu o fetiță și se chinuie permanent cu placa să-și îndrepte părul ,nu-l vrea deloc așa […] Citește mai multȘtiu cum este cu părul creț ,așa am și eu o fetiță și se chinuie permanent cu placa să-și îndrepte părul ,nu-l vrea deloc așa creț ,îl vrea drept ,dar mie mi-ar fi plăcut să-l am creț ,dar nu-l am și ea zice că i-ar fi plăcut drept ,că s-ar fi pieptănat mult mai ușor ,acuma este mare ,are 11 ani ,dar fără descurcător pentru păr nu se piaptănă . Read Less

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate