Exfolierea corpului- moft sau necesitate?

Exfolierea corpului nu este un moft. Cel puțin nu din punctul meu de vedere. De pe vremea adolescenței am început să am acest ritual. Pe atunci am aflat de la o mătușă despre exfoliere. Aceasta folosea produse homemade, preparate chiar de ea. Așa am început și eu. Ba cu zaț de cafea sau mălai cu ulei pe corp, ba cu zahăr cu miere pentru față și alte cele.

Au funcționat? Poate că da, într-o oarecare măsură. Dar nu cred că era fix ce avea nevoie tenul meu. Zic asta pentru că am avut la un momentdat niște zgârieturi fine pe față, usturimi câteva zile, roșeață. Apoi am încetat cu exfolierea. Am simțit că nu îmi e chiar atât de benefică. Asta până când am descoperit pe piață produse create special pentru așa ceva. Produse care s-au arătat a fi prietenoase cu pielea, fără a dăuna într-un fel sau altul.

Exfolierea săptămânală este o necesitate pentru piele

Exfolierea Nu, nu este un moft. Este o necesitate. Este un lucru pe care, noi femeile, ar trebui să îl facem săptămânal. O dată pe săptămână, nu zilnic.

De ce?

Pentru că pielea poate deveni sensibilă, o putem agresa fără să realizăm, dacă folosim prea des exfoliantul.

În timp am realizat că exfolierea ajută la îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte de pe piele, lăsând-o curată și hidratată, pregătită pentru o nouă luptă cu tot ceea ce ajunge să se atingă de ea . Dacă am exfolia-o zilnic, am risca să afectăm bariera naturală de protecție a pielii.

Dacă încă folosiți exfolianți homemade cu ce găsiți în bucătărie, să știți că sunt pe piața o mulțime de produse speciale pentru exfolierea pielii.

Atunci când căutați exfoliantul potrivit trebuie să vă gândiți pentru ce zonă urmează să îl folosiți. Veți găsi produse pentru ten și corp, dar și pentru fiecare tip de piele în parte. Apoi, căutați produsul potrivit, gel de curățare cu particule exfoliante, scrub-uri sau gel de duș exfoliant.

Dacă mă întrebați pe mine, prefer un body scrub. Chiar unul cu particule mai grunjoase. În special pentru că elimină celulele moarte și impuritățile mai în profunzime decât orice alt produs, astfel se deschid porii și ajută la o mai bună absorbție a produselor de îngrijire folosite ulterior.

Vă dau și un exemplu.

Body scrub de la Organic Shop

De ceva timp am descoperit brandul Organic Shop de la care mi-am luat diferite produse, cum ar fi șampoane și mască de păr. Mi-au plăcut mult și am început să tot comand de pe Notino produse ale acestui brand. Recunosc, m-a încântat și faptul că sunt făcute în proporție de 99% din ingrediente de origine naturală.

Cum ziceam. Am comandat până când, într-o comandă mi-am luat și un Organic Shop Scrub . Un body scrub cu cacao și zahăr. V-am zis că prefer particulele grunjoase.

Deși miroase atât de bine, nu, nu e comestibil. Recunosc, am fost tentată să gust, dar m-am abținut 🤣 . Miroase a caramelele acelea din copilărie și are particule întregi de zahăr. În plus, are un preț accesibil.

Îl folosesc o dată pe săptămână pe corp și o dată la două săptămâni pe față. Masez delicat exfoliantul pe pielea umedă și, deși se resimt particulele grunjoase, pielea arată impecabil, nu este iritată sau înroșită. Atât tenul cât și pielea de pe corp se simt și arată tare bine. Piele fină și curată .

Intenționez să îmi măresc colecția de scrub-uri, am văzut că se găsesc cu mai multe arome. Următorul cred că va fi scrub cu cafea.

 

Voi ați făcut un obicei din a folosi produse exfoliante pentru piele? Care este preferatul vostru?

 

 

0 comentarii
6 like-uri
Articolul anterior: Dermato-cosmetice pentru ten sensibil – DermacareArticolul următor: SOLUȚIE BIFAZICĂ LIPO-ALCOOLICA de la Bioderma

Related posts

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate