Acid Hialuronic- de la moleculă la ingredient

Acidul hialuronic este o substanță extrem de hidratantă care se regăsește în corpul uman în mod natural și în cantități mari. V-am mai scris și în trecut despre această moleculă de zahăr căreia i se atribuie proprietăți miraculoase. Și pe bună dreptate este denumită astfel, deoarece ajută la vindecarea cicatricilor, menține pielea fermă, elastică și catifelată.

Pe vremuri existau diferite forme prin care se extrăgea acid hialuronic pentru a fi folosit pe post de ingredient, acum însă vremurile s-au schimbat. Oricine are acces la produse cu conținut ridicat de acid hialuronic.

Ingredientul preferat al tenului- Acid Hialuronic

Folosirea acidului hialuronic pe post de ingredient în produse cosmetice este o mare realizare și un imens ajutor oferit sexului frumos și nu numai. Fiind o moleculă atât de importantă, ce stimulează formarea unor noi fibre de colagen și de elastină , în trecut se extrăgea din crestele cocoșilor. Astăzi este un procedeu mai simplu, evident, după mulți ani de studii. În zilele noastre se obține în laborator, din bacterii modificate genetic, iar rezultatul este unul impresionant. Substanța rezultată este identică cu substanța din corpul uman.

Acidul  hialuronic hidratează intens tenul, hrănind pielea din interior . Astfel, aceasta se bucură de fermitate, elasticitate și îngrijire pentru a evita apariția ridurilor sau acneei. Datorită acestor proprietăți a devenit unul dintre cele mai căutate și utilizate ingrediente din industria cosmetică.

De ce avem nevoie de suplimente și produse cosmetice cu Acid Hialuronic?

Odată cu înaintarea în vârstă conținutul de acid hialuronic din piele scade. De aceea indicat ar fi să-l completăm cu ajutorul suplimentelor, serurilor sau cremelor, pentru a ajuta pielea să rămână hidratată și elastică. Astfel evităm apariția ridurilor sau aducem un ajutor în plus la diminuarea acestora.

Un alt mare beneficiu adus este pentru păr, căci îl hidratează, netezește și îi redă luciul. În plus previne ruperea și despicarea firelor.

În zilele noastre este foarte ușor să găsim produse pentru îngrijirea tenului, unghiilor și a părului cu un conținut ridicat de acid hialuronic. Având proprietăți miraculoase și rezultate rapide, s-a dovedit a fi potrivit pentru toate tipurile de ten.

Pe piață găsim nenumărate produse cosmetice cu acid hialuronic.

Pentru păr există o gamă variată de șampoane, seruri, tratamente și măști ce ajută la hidratarea părului uscat și deteriorat, redându-i vitalitatea și strălucirea.

La capitolul îngrijire a tenului, pe notino.ro am găsit o mare diversitate de produse cu conținut ridicat de acid hialuronic.  De la măști de față, creme de zi și noapte, creme pentru zona ochilor până la seruri și alte produse de genul. Toate acestea având ca rezultat netezirea tenului, prevenirea sau tratarea ridurilor, acneei și cicatricilor.

Personal, comand destul de des masca de față textilă superhidratantă de la Garnier. Îmi place mult cum netezește și revitalizează tenul.

Un alt produs preferat pe care îl folosesc de mai bine de 2 ani este Serul hidratant Revolution Skincare 2% acid hialuronic pe care îl ador. După folosire tenul devine elastic, fin, pare mai plin, este vizibil hidratat și sănătos.

La fel de mult îmi plac și produsele CeraVe, pe care le folosim de mult timp în familie. Și pe care vi le recomand .

Folosesc și produse cu colagen, un alt ingredient minute care, la fel ca acidul hialuronic, leagă cantități mari de apă. Datorită acestei mari și importante proprietăți, colagenul și acidul hialuronic sunt printre cele mai căutate ingrediente pentru protecția tenului împotriva îmbătrânirii.

Știți cum se zice, vârsta este doar un număr. Mai ales atunci când te îngrijești și te simți bine atât la interior cât și la exterior. Iar dacă știința ne-a pus pe tavă ingrediente miraculoase pe care să le găsim la tot pasul, este și păcat să nu le folosim.

 

 

6 comentarii
8 like-uri
Articolul anterior: Marea deschidere SMYK All For Kids în City Park Mall ConstanțaArticolul următor: Rochiță de plajă perfectă pentru acest sezon

Related posts

Comentarii

  • Simona Banica

    august 3, 2021 at 19:38
    Răspunde

    Merita incercate multumim de articol!

  • Daniela

    iunie 16, 2021 at 11:26
    Răspunde

    Multumesc mult pentru recomandare :D

  • Valeria Chertes

    iunie 5, 2021 at 19:11
    Răspunde

    Informatii foarte utile, multumim.

  • Lorena Anamaria Zamfir

    iunie 5, 2021 at 11:03
    Răspunde

    Imi plac foarte mult produsele care conțin acid hialuronic...sunt foarte utile in rutina zilnică dacă ai 35+...

  • Asaftei Simona

    iunie 5, 2021 at 10:38
    Răspunde

    Imi plac mult produsele cu acid hialuronic ,folosesc și eu aceste produse ,nu-mi lipsesc din rutina mea de îngrijire ,înainte nu prea le dădeam importanță,dar […] Citește mai multImi plac mult produsele cu acid hialuronic ,folosesc și eu aceste produse ,nu-mi lipsesc din rutina mea de îngrijire ,înainte nu prea le dădeam importanță,dar după o anumită vârsta chiar trebuie introduse aceste produse . Read Less

  • Monica

    iunie 5, 2021 at 10:38
    Răspunde

    Foarte bune toate, si eu folosesc câteva din ele😘

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate