Ce este alergia la soare și cum o prevenim

Deși s-a lăsat destul de mult așteptată, vara și-a intrat în sfârșit în rol. Ne-am dorit mult să ne bucurăm de razele soarelui, să mergem la plajă, la piscină sau pur și simplu să stăm să ne bronzăm. Însă se pare că am uitat un aspect important: alergia la soare. Nu este un lucru de neglijat căci aproximativ o cincime din populație suferă de această alergie. Despre cum apare, cum se manifestă sau cum o prevenim, vă povestesc în acest articol.

Ce este alergia la soare și care sunt cauzele acesteia

Alergia la soare este simplu de depistat chiar și pentru cei la care apare pentru prima dată. Dacă nici nu v-ați expus bine la razele soarelui și v-ați și înroșit, v-au apărut coșuri pruriginoase sau vezicule supurânde pe corp, trebuie să știți că ați făcut o alergie la soare. Așa se manifestă.

Cele mai comune tipuri de alergii solare sunt erupția poliformă la lumină ( EPL-cel mai des tip de alergie la soare întâlnită), având și numele de fotosensibilitate , dermatita actinică și reacțiile foto-toxice influențate de intensitatea radiațiilor UV, de efectele unor medicamente și de diverse alimente.  Să nu uităm de urticaria solară care seamănă cu acneea clasică și este cauzată de intensitatea radiațiilor solare și de emulgatorii și conservanții din produsele cosmetice folosite.

În funcție de vârstă, de culoare pielii, de intensitatea radiațiilor solare dar și de alți factori, reacțiile cutanate pot diferi de la persoană la persoană.

Cauzele alergiilor solare

Atunci când ne expunem pielea excesiv la radiațiile UVA și UVB, aceasta încearcă din răsputeri să se apere cu o reacție imunitară, astfel se înroșește și se inflamează.

Alte cauze care duc la reacții alergice, în special la apariția urticariei pot fi unele ingrediente din produsele cosmetice sau chiar medicamentele cu acțiune fotosensibilă, precum unele antibiotice, medicamentele care scad tensiunea arterială, medicamente contraceptive hormonale etc. Este foarte important să citim informațiile de pe ambalajul fiecărui produs cosmetic sau medicament.

 

Prevenția menține pielea sănătoasă

Ne place să stăm la soare, știu. Dar pentru a ne bucura în voie de razele soarelui, de vitamina D, de vară, de o piele bronzată și sănătoasă, trebuie să prevenim alergiile. Să știți că este mult mai simplu decât pare. Trebuie doar să fim atente și să găsim modalitățile eficiente de a ne feri pielea de radiațiile solare.

Protejați-vă și preveniți, pentru a nu fi nevoie să tratați!

Recomand să urmați acești pași și cu siguranță veți avea o vară perfectă, fără grija alergiilor solare:

  •  Hidratați-vă! Beți foarte multă apă și folosiți produse cosmetice hidratante cu aloe vera.
  • Consumați cât mai multe fructe și legume.
  • Nu stați la soare între orele 11-16
  • La fiecare ieșire din casă folosiți creme de protecție solară cu un factor înalt de protecție anti UVA și UVB. Optați pentru creme specializate în combaterea alergiilor solare, testate dermatologic. Încercați să țineți cont de brandurile verificate. Personal caut mereu să îmi achiziționez produse de la Bioderma, deși am mai folosit și de la La Roche-Posay, Avene, Eucerin etc, pe care le achiziționez de obicei de pe Notino. Au o gamă variată de produse cu SPF ridicat, de la foarte multe branduri.
  • Folosiți protecție solară atât pe față cât și pe corp, în zonele expuse la razele soarelui.
  • După expunerea la soare, în special după plajă, nu uitați de produsele după bronzare. Au efect de hidratare a pielii.
  • Purtați îmbrăcăminte care vă protejează de soare.

Ce produse folosesc eu pentru a preveni alergia la soare

La capitolul produse pentru a preveni o posibilă alergie la soare eu optez de câțiva ani pentru brandul Bioderma.

Înaințe de crema cu protecție solară mă demachiez foarte bine cu apa micelară Sensibio H2O.

Pentru față folosesc Photoderm Cover Touch SPF 50+ Nuanță deschisă . Este al doilea an în care folosesc acest produs și îmi place mult pentru că protejează împotriva razelor UVA și UVB cu 100% filtre minerale. În plus, uniformizează și corectează nuanța pielii, acoperă imperfecțiunile, matifiază pielea timp de 8 h lăsând-o să respire, ceea ce înseamnă că nu mai am nevoie de fond de ten. Este un produs multifuncțional, mai ales deoarece este are o textură lejeră, este rezistent la transfer, căldură și umiditate.

Atunci când simt că am pielea mai sensibilă folosesc Photoderm AR Cremă tonifiantă protectoare SPF 50+. Reduce roșeața și calmează pielea.

Pe corp folosesc de când a apărut, cred că sunt deja peste 3 ani, uleiul bronzant uscat SPF 30 care activează și prelungește bronzul natural. Acesta oferă o protecție UVA/UVB înaltă și optimă împotriva efectelor nocive ale razelor UV și ale radicalilor liberi precum arsurile solare. Activează biologic bronzul natural, protejează împotriva riscurilor de deteriorare celulară . Este rezistent la apă.

Mă bucur în deplină siguranță de beneficiile soarelui, în timp ce urmez câteva reguli simple și folosesc produsele potrivite .

 

6 comentarii
7 like-uri
Articolul anterior: 120 ani Milka- La mulți ani!Articolul următor: Gustări răcoritoare și sănătoase cu lapte vegetal

Related posts

Comentarii

  • Simona Banica

    august 3, 2021 at 19:35
    Răspunde

    Super bune produsele!

  • Asimionesei Roxana

    august 3, 2021 at 17:06
    Răspunde

    Cele mai bune produse. Sfaturi foarte utile!!! Multumesc frumos.

  • Lorena Anamaria Zamfir

    iulie 2, 2021 at 21:28
    Răspunde

    E foarte important sa folosim produse cu spf pe timpul expunerii la soare, pentru a preveni apariția alergiilor […] Citește mai multE foarte important sa folosim produse cu spf pe timpul expunerii la soare, pentru a preveni apariția alergiilor solare. Read Less

  • Claudia L Chivu

    iulie 2, 2021 at 15:01
    Răspunde

    Si noi folosim produsele Bioderma! Multumim pentru articol!

  • Asaftei Simona

    iulie 2, 2021 at 13:35
    Răspunde

    Este foarte bine să avem grijă de noi și să folosim produse cu SPF atunci când ne expunem la soare ,de la Bioderma am și […] Citește mai multEste foarte bine să avem grijă de noi și să folosim produse cu SPF atunci când ne expunem la soare ,de la Bioderma am și eu produse pe care le folosesc și sunt foarte mulțumită de ele . Read Less

  • Inna Alina

    iulie 2, 2021 at 13:13
    Răspunde

    Cele mai bune sunt produsele Bioderma și noi le folosim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate