Piele fină și catifelată pe durata vacanței? Iată câteva soluții

În plin sezon estival toate dorim să ne bucurăm de o piele frumoasă, catifelată și netedă săptămâni în șir. Pentru asta trebuie să scăpăm de firele de păr nedorite pentru o perioadă lungă de timp sau chiar permanent. Dacă se poate întâmpla acest lucru chiar în confortul casei noastre, cu atât mai bine. Personal, așa prefer.

Pentru a avea rezultatele dorite la voi acasă, vă scriu în acest articol câteva soluții ajutătoare care sigur vă vor încânta.

Cu ce ne epilăm vara aceasta pentru a avea o piele fină și catifelată zile în șir?

1.Crema depilatoare

Crema depilatoare poate fi o soluție rapidă, de moment și foarte ușor de folosit de către oricine. Mai ales că există creme depilatoare pentru corp, pentru față, pentru zonele intime, pentru pielea sensibilă sau uscată și chiar creme depilatoare pentru bărbați.

În principiu, orice cremă depilatoare se aplică pe piele, se lasă să acționeze în funcție de timpii trecuți în instrucțiuni, apoi se îndepărtează cu ajutorul unei spatule. Clătim pielea cu apă și ne bucurăm de rezultat.

Depilatul cu creme este cel mai elegant și nedureros mod de înlăturare a părului nedorit, cu rezultate sigure și rapide.

 

2. Benzi depilatoare și ceară de epilat

Personal folosesc ceară depilatoare de foarte mulți ani. Este un mod rapid și eficient de a scăpa de părul nedorit de pe toate părțile corpului pe termen lung.

Prefer ceara elastică, deoarece aderă ușor la părul nedorit și zona se curăță printr-o singură aplicare. Chiar și cele mai fine fire de păr se smulg din rădăcină lăsând pielea netedă și curată până la 3-4 săptămâni. Pentru rezultate optime folosesc un ulei pre si post epilat.

Mai există varianta de epilat cu benzi depilatoare cu ceară. Am încercat în trecut, dar nu pot spune că mă încântă foarte tare. Dacă doriți să încercați epilatul cu benzi, să știți că benzile de epilat sunt foarte practice pentru majoritatea zonelor corpului: față, picioare, axile, brațe. Există chiar și benzi de epilat speciale pentru zonele intime și pentru pielea sensibilă.

Se folosesc foarte ușor. Pentru început se spală și apoi se usucă pielea din zonele unde doriți să aplicați benzile depilatoare. Luați benzile, le încălziți bine între palme după care le aplicați pe zona dorită. Frecăm cu palma pe bandă în sensul creșterii părului și apoi tragem cu o mișcare rapidă, în sens opus. Și asta-i tot. Nu uitați să folosiți și un ulei după epilat.

3. Pastă de zahăr

Se spune că pasta de zahar este noul trend când vine vorba de epilat. Din câte am auzit, ar fi unul dintre cele mai vechi și apreciate moduri de a scăpa de firele de păr nedorite. Doar că, în timp lumea a apelat la tot ce e nou și a uitat de vechile practici. Însă, cum știți că revine moda, așa a revenit în trend și epilarea cu pastă de zahăr. Asta pentru că este absolut naturală, mai puțin dureroasă decât ceara și mult mai delicată cu pielea.

Epilarea cu pastă de zahăr nu cauzează reacții alergice, se întinde contra sensului de creștere a firelor de păr dar se smulge în sensul creșterii lor. Astfel poate fi folosită pe toate tipurile de piele, inclusiv pe o piele sensibilă.

Pielea rămâne fină și catifelată. fără iritații.

4. Epilatorul electric sau IPL ?

În zilele noastre tehnologia evoluează cum nici nu ne imaginăm. Am ajuns să ne putem epila cu un epilator cu lumină intens pulsată sau cu un epilator cu laser oriunde, nu numai la salon. Au apărut modele pe care le putem folosi singure în confortul fotoliului din sufragerie. Rezultatele fiind uimitoare. Acestea oferă un efect de lungă durată. Folosite constant ajung să ne ofere o epilare „definitivă”.

De la 15 ani am început să folosesc epilatorul electric, clasic și pot spune că a fost cea mai bună decizie. În timp am încercat toate metodele de epilat, însă niciodată nu mi-a lipsit din casă un epilator electric. Am avut diferite modele, însă în acest moment folosesc un epilator Braun Silk épil 1-1170.

Este simplu și ușor de folosit, îl port cu mine de fiecare dată când plec în vacanțe, în caz de nevoie. Epilează firele din rădăcini și lasă pielea netedă și catifelată pentru câteva săptămâni.

 

Dacă alegem metoda potrivită pentru epilare, ne vom bucura de o piele netedă și catifelată săptămâni în șir.

 

Eu folosesc ceara depilatoare și epilatorul electric. Tu?

 

 

 

 

2 comentarii
3 like-uri
Articolul anterior: Castelul Cantacuzino- legende, tarife pentru vizitare și pozeArticolul următor: Perwoll Caps- grijă pentru țesături și culori

Related posts

Comentarii

  • Sida Unguras

    septembrie 19, 2021 at 13:30
    Răspunde

    Eu folosesc epilatorul electric, de foarte mult timp și sunt foarte multumita!Am folosit mai multe metode:crema, benzi, ceara, iar acum optez pentru epilator!

  • Claudia Mihet

    septembrie 19, 2021 at 13:15
    Răspunde

    Multumim frumos pentru aceste informatii foarte utile!Eu folosesc in special crema depilatoare- este un procedeu nedureros,modern, care lasa pielea fina si catifelata!Inainte foloseam benzile depilatoare, […] Citește mai multMultumim frumos pentru aceste informatii foarte utile!Eu folosesc in special crema depilatoare- este un procedeu nedureros,modern, care lasa pielea fina si catifelata!Inainte foloseam benzile depilatoare, dar mult mai multumita sunt de crema! Read Less

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate