Dimineața și pofta de cafea

Nu sunt cea mai mare băutoare de cafea, dar atunci când vine vorba de o cafea bună, nu refuz o ceașcă. Ador mirosul de cafea dimineața, îmi dă o super stare de bine. De o bună perioadă de timp am început să beau aproape zilnic cafea. Asta și datorită faptului că dacă descopăr o cafea care să îmi placă la nebunie, fac o obsesie pentru ea. Sinceră să fiu, îmi place să cumpăr cafea boabe, proaspăt prăjită, pe care să o râjnesc eu. Mirosul și mai ales gustul, sunt deosebite.

Cred că nu am ajuns să fiu o băutoare înrăită de cafea din cauza faptului că de foarte multe ori, în timpul facultății, am încercat multe sortimente de proastă calitate, care numai cafea nu erau. Anii au trecut, m-am mai experimentat în a alege o cafea de calitate. Chiar acum savurez o cafeluță.

Cafea de poftă sau de necesitate?

Ca mămică de năzdrăvani, asta ca să nu zic monstruleți, oricât de nebăutoare de cafea eram cândva, acum simt nevoia să savurez licoarea magică aproape în fiecare dimineață. Sau uneori chiar și după amiaza.

Soțul meu este cafegiul șef, ar bea o ceașcă de cafea și seara, fără probleme. El prepară cafeaua la ibric în fiecare dimineață și așa am ajuns să ador mirosul cafelei. Și tot așa am început să și beau. Azi o gură din ceașca lui, mâine două guri până am ajuns să mă fac stăpână pe cafeaua omului. Așa se face că acum face porție dublă, în caz că mă ia pofta sau simt nevoia.

La început savuram cafeaua de poftă datorită mirosului, acum însă, a devenit o necesitate de cele mai multe ori. Pentru că da, piticii mă solicită la maximum, celelalte treburi gospodărești la fel și uite-așa mă simt uneori sleită de puteri. Am avut perioade în care adormeam obosită și mă trezeam dimineața la fel. Dar mi-am format o rutină de care sunt super mulțumită, mi-a schimbat cumva starea de spirit.

Rutina matinală

Se spune că ziua bună se cunoaște de dimineață. Tot dimineața dă tonul zilei în curs, atunci când îți verifici nivelul de energie, pui planurile pe foaie și începi să pui în mișcare rotițele.

Ei bine, rutina mea de dimineață este primul pas către o zi plină de provocări, cărora le fac de obicei față cu brio.

Imediat cum mă trezesc îmi fac tabieturile, spălat pe dinți, cremuit și alte cele, după care beau întotdeauna un pahar cu apă plată. Nimic nu e mai sănătos și benefic pentru organism decât apa. Verific copiii care de obicei dorm la ora la care mă trezesc eu. Apoi îmi fuge gândul la cafea.

Și pentru că îmi place să savurez o cafea de specialitate, am întotdeauna în casă cafea boabe proaspăt prăjită. Pe lângă faptul că știu ce beau, aduce o mulțime de beneficii organismului. Pun repede și râjnesc în timp ce soțul pune ibricul cu apă pe foc. Până face el cafeaua, bag vasele la spălat, poate chiar și o mașină cu rufe. Apoi ne așezăm și savurăm împreună prima ceașcă de cafea a zilei. Uneori doar de poftă și plăcere, alteori pentru a ne crește nivelul de energie.

De curând am descoperit cafeaua boabe Etolia care este foarte aromată. Se simte calitatea acesteia încă din momentul în care ai cutia cu cafea boabe în mână. Miroase foarte puternic, semn că este proapăt prajită. În timpul râjnitului ți se face fectiv poftă, chiar dacă ai mai băut și zilele trecute și îi știi aroma. Să mai spun și despre momentul în care ajunge în ibric? Mirosul se simte în toată casa.

După momentul cafelei, trec la pregătirea micului dejun pentru copii și apoi continui cu celelalte treburi.

Toate merg ca unse dacă apuc să mă organizez cum trebuie, să mă țin de rutină. Și dacă simt că piuie bateriile, după amiază mai fac o cafea și uite-așa reușesc să rezolv cât mai multe sarcini de-a lungul zilei.

 

*Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog

1 comentarii
4 like-uri
Articolul anterior: Produse pentru baie pe placul copiilorArticolul următor: Top 3 cadouri parfumate pe care să le oferi în dar în luna cadourilor

Comentarii

  • GAVRILOVICI Viorica

    februarie 5, 2022 at 10:50
    Răspunde

    Multumesc frumos pentru informatii si pentru recomandare !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate