5 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul când vrei să adopți un câine adult

Aud din ce în ce mai multe cazuri în care oamenii adoptă căței pui în detrimentul celor adulți. Acest lucru se întâmplă din cauză că nu sunt suficient de informați și le este teamă să ofere o șansă unui câine adult.

Când simți că este momentul potrivit pentru a aduce un patruped în căminul tău, ia în calcul adopția. Gândește-te că sunt o mulțime de câini ai nimănui pe străzi sau un fostere, unde nu trăiesc în cele mai bune condiții. Aceștia se pot dovedi de cele mai multe ori a fi cei mai iubitori și ascultători căței. Spun asta din proprie experiență. Un culcuș cald, un cămin primitor și hrană uscată pentru câine este tot ce visează.

Dorești să adopți un câine adult? Iată 5 lucruri pe care să le iei în calcul

  1. În momentul în care te-ai hotârăt să aduci în familia ta un blănos adult trebuie să îți pui niște întrebări de genul : „Voi avea răbdare cu el până se va învăța cu traiul într-o familie?” , „Îi voi oferi la fel de multă iubire ca unui pui?” , „Îmi permit financiar să-l îngrijesc în cazul în care vine cu niște probleme la pachet?” . Dacă răspunzi afirmativ la genul acesta de întrebări primul pas este făcut. Ești pregătit, vei fi un stăpân responsabil. Din acest punct poți începe să-ți cauți patrupedul mult dorit.
  2. Poți adopta direct de pe stradă, din adăposturi sau de oriunde crezi că găsești un suflet căruia să-i schimbi viața. Trebuie să știi că dacă alegi să adopți un câine direct din adăpost, îl iei castrat/sterilizat, vaccinat și deparazitat . Dacă îl adopți de pe stradă trebuie să fii pregătit și conștient de responsabilitățile care vin din acel moment. Trebuie să îl deparazitezi intern și extern, să îl sterilizezi, vaccinezi și microcipezi. Plus restul lucrurilor pe care le descoperi treptat. Acestea nu trebuie să fie un impediment, ci îți oferă șansa și satisfacția de a salva un suflet care te va răsplăti cu iubire. Necondiționat.
  3. Dacă te-ai decis și ai făcut marele pas, acum trebuie să-i creezi tot confortul. Urmează o sesiune de shopping pentru noul membru al familiei. Culcușul, jucăriile, lesa, medalionul inscripționat cu numele lui și datele tale de contact, bolurile pentru apă și hrană, mâncarea umedă și uscată sunt primele pe care trebuie să le iei în calcul. Dacă tot suntem la capitolul mâncare, te poți orienta către Novapet.ro, un magazin online unde găsești hrană și accesorii pentru câini. Eu am ales Eminent Adult Dog o hrană uscată High Premium pentru câinii adulți de talie mică și medie, pentru toate rasele. Ca hrană umedă câine am ales Butchers Natural & Healthy, conserve cu  mâncăruri delicioase complete pentru hrănirea zilnică.
  4. Învață-l să meargă în lesă și încearcă să îl educi învățându-l comenzi simple precum: Șezi! , Stai!, Hai!, La masă! etc. Dacă crezi că nu te descurci sau dacă dorești să îi oferi o educație mai complexă cere ajutorul unul dresor.
  5. Scoate-l zilnic la plimbare pentru a-și forma un program după care să-și facă necesitățile și strânge mereu după el. Este foarte important să nu uiți acasă săculeții speciali. În plus, va simți că îi oferi libertate și îi va face bine acest lucru.

 Acum știi ce implică adoptarea unui câine adult

Atunci când decizi să adopți un cățel fii sigur că te-ai transformat într-un erou. Ai salvat o viață. Ai oferit șansa unei vieți normale unui suflet care avea nevoie de asta. Câinii sunt animale sociale care cer și oferă afecțiune, de aceea timpul, iubirea și atenția ta se vor întoarce la tine transformate în gesturi de iubire, de loialitate și momente de fericire oferite de blănosul tău.

Dacă tot am vorbit mai sus despre hrană și accesorii, la Novapet.ro găsiți hrană și accesorii pentru câini, pisici, rozătoare (iepuri, hamsteri, chinchilla etc), păsări (canari, papagali, peruși etc) și pești. Hrană găsiți de la diferite branduri, de la SuperPremium Grain Free, la mâncare economică la preț avantajos.

Totul a început din grija pentru animalele de companie. Din dorința de a exista cât mai mulți stăpâni bine și corect informați cu privire la hrana potrivită pentru animăluțul lor.

Dacă doriți să plasați o comandă pe site și să beneficiați de transport gratuit valabil până pe data de 31.05.2022, puteți folosi codul TRANSPORTZERO .

3 comentarii
0 like-uri
Articolul anterior: 4 parfumuri de bărbați pe care le puteți dărui de CrăciunArticolul următor: Hrana adecvată pisicilor gestante și juniorilor

Comentarii

  • Simona Banica

    februarie 5, 2022 at 11:37
    Răspunde

    Bune informații!

  • GAVRILOVICI Viorica

    februarie 5, 2022 at 10:43
    Răspunde

    Multumesc frumos pentru recomandare si pentru informatii !

  • Inna Alina

    februarie 5, 2022 at 10:17
    Răspunde

    Bine de știut!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elena

contact@elenisme.ro

Articole recente
Cele mai comentate